Dadits 0 #1 Napisano 13 Września 2015 Witam,mam dylemat, otóż wpadły mi w oko dwa zegarki, praktycznie takie same, różnią się tylko kolorem i paskiem, bransoletką. Citizen AT4007-54E ( http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=AT4007-54E) oraz Citizen AT4000-02E ( http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=AT4000-02E ). Który według Was będzie bardziej uniwersalny? Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletką i mam pewne obawy co do niej. Zegarek nosze praktycznie 24/7, który będzie bardziej wygodny? Nie wiem jak ten czarny będzie się prezentował w takim codziennym życiu, luźne ubranie, różne kolory. Który byście wygrali i dlaczego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albi 0 #2 Napisano 13 Września 2015 Jestem przeciwnikiem wszelakich powłok, więc czarnego bym skreślił, jeśli ma być noszony cały czas. Gdy złapie kilkanaście rys i obtarć znacznie straci na estetyce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dadits 0 #3 Napisano 13 Września 2015 Jestem przeciwnikiem wszelakich powłok, więc czarnego bym skreślił, jeśli ma być noszony cały czas. Gdy złapie kilkanaście rys i obtarć znacznie straci na estetyce.Oglądałem video recenzje osoby, która kupiła ten zegarek w 2012, recenzja przeprowadzowa było po roku oraz po 3 latach kozystania z zegarka. Nawet jeśli występują zarysownia na bransoletce to nie widac aby inny kolor przebijal spod powloki. Czytałem również recenzja osoby, która posiada ten zegarek od kilku lat i co roku dodaje kilka zdań na temat jego wylądu oraz zarysowań - generalnie nie jest to jakims problemem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkel.Martin 0 #4 Napisano 13 Września 2015 Zdecydowanie nr. 2 jako EDC.Jak założysz brązowy pasek to bedzie wyglądał super jako casual. Zegarek z powłoką jest fakny jako 3-4 w kolekcji, bo nie zawsze pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldek1988BDG 9 #5 Napisano 13 Września 2015 Zgadzam się z przedmówcą odnośnie tego na pasku że korzystniej wygląda jednak... Pamiętaj że jak na nasze warunki "Polskie" to taka bransoleta to jest duży wydatek a dokupienie paska już nie. Citizen ma wiele modeli w rozmiarze 23mm jak mi już któryś kolega na forum podpowiedział.Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Citizena AV3006-50H i zarzekałem się że tylko i wyłącznie na pasku bo taki ładniejszy jednak kupiłem na bransolecie i nie żałuję Czasem w komplecie są i pasek i bransoleta niestety z tego co mi znajomy mówił to Polscy dystrybutorzy wyciągają wtedy jedno z pudełka i sprzedają osobno. PS: swojego czasu chorowałem na citka BM7190-56H na meshu i to jest super zegarek jako 24/7 niestety raz widziałem na allegro i nie kupiłem z gapiostwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albi 0 #6 Napisano 13 Września 2015 Oglądałem video recenzje osoby, która kupiła ten zegarek w 2012, recenzja przeprowadzowa było po roku oraz po 3 latach kozystania z zegarka. Nawet jeśli występują zarysownia na bransoletce to nie widac aby inny kolor przebijal spod powloki. Czytałem również recenzja osoby, która posiada ten zegarek od kilku lat i co roku dodaje kilka zdań na temat jego wylądu oraz zarysowań - generalnie nie jest to jakims problemem.Bezel w Certinie (PVD) wymieniłem. Nic nie prześwitywało, ale był to dla mnie problem. W innym zegarku, bezel z samej stali, katowany wręcz: woda, kurz, błoto, ma już 8 lat i uważam, że jest OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach