Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dadits

Wybór zegarka AT4007-54E vs AT4000-02E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dylemat, otóż wpadły mi w oko dwa zegarki, praktycznie takie same, różnią się tylko kolorem i paskiem, bransoletką. Citizen AT4007-54E ( http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=AT4007-54E) oraz Citizen AT4000-02E ( http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=AT4000-02E ). Który według Was będzie bardziej uniwersalny? Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletką i mam pewne obawy co do niej. Zegarek nosze praktycznie 24/7, który będzie bardziej wygodny? Nie wiem jak ten czarny będzie się prezentował w takim codziennym życiu, luźne ubranie, różne kolory. Który byście wygrali i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem wszelakich powłok, więc czarnego bym skreślił, jeśli ma być noszony cały czas. Gdy złapie kilkanaście rys i obtarć znacznie straci na estetyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem wszelakich powłok, więc czarnego bym skreślił, jeśli ma być noszony cały czas. Gdy złapie kilkanaście rys i obtarć znacznie straci na estetyce.

Oglądałem video recenzje osoby, która kupiła ten zegarek w 2012, recenzja przeprowadzowa było po roku oraz po 3 latach kozystania z zegarka. Nawet jeśli występują zarysownia na bransoletce to nie widac aby inny kolor przebijal spod powloki. Czytałem również recenzja osoby, która posiada ten zegarek od kilku lat i co roku dodaje kilka zdań na temat jego wylądu oraz zarysowań - generalnie nie jest to jakims problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nr. 2 jako EDC.

Jak założysz brązowy pasek to bedzie wyglądał super jako casual.

Zegarek z powłoką jest fakny jako 3-4 w kolekcji, bo nie zawsze pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą odnośnie tego na pasku że korzystniej wygląda jednak... Pamiętaj że  jak na nasze warunki "Polskie" to taka bransoleta to jest duży wydatek a dokupienie paska już nie. Citizen ma wiele modeli w rozmiarze 23mm jak mi już któryś kolega na forum podpowiedział.

Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Citizena AV3006-50H i zarzekałem się że tylko i wyłącznie na pasku bo taki ładniejszy jednak kupiłem na bransolecie i nie żałuję :P

Czasem w komplecie są i pasek i bransoleta niestety z tego co mi znajomy mówił to Polscy dystrybutorzy wyciągają wtedy jedno z pudełka i sprzedają osobno.

PS: swojego czasu chorowałem na citka BM7190-56H na meshu i to jest super zegarek jako 24/7 niestety raz widziałem na allegro i nie kupiłem z gapiostwa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem video recenzje osoby, która kupiła ten zegarek w 2012, recenzja przeprowadzowa było po roku oraz po 3 latach kozystania z zegarka. Nawet jeśli występują zarysownia na bransoletce to nie widac aby inny kolor przebijal spod powloki. Czytałem również recenzja osoby, która posiada ten zegarek od kilku lat i co roku dodaje kilka zdań na temat jego wylądu oraz zarysowań - generalnie nie jest to jakims problemem.

Bezel w Certinie (PVD) wymieniłem. Nic nie prześwitywało, ale był to dla mnie problem. W innym zegarku, bezel z samej stali, katowany wręcz: woda, kurz, błoto, ma już 8 lat i uważam, że jest OK. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.