Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mikus1987

Pierwszy automat lub manual budżetowy

Rekomendowane odpowiedzi

A poza tym, gdzie mogę sprawdzić czy mój zegarek ma możliwość dokręcania? 

w instrukcji którą umieściłem wyżej w pdf jest napisane, że mogę go obudzić koronką i założyyć. o dokręcaniu nie ma słowa:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze myślisz. Jeśli automat ma dokręcanie, to nie da się go przekręcić . Co innego manual .

Nie powinno się automatu zbyt często nakręcić ręcznie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie jakiś sposób an nowy nieułożóny pasek? :) bo nie lubię tego pierwszego okresu kiedy pasek jest nieułożony i sztywny:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, napisałem maila do firmy thomas earnshaw z pytaniem jaki mechanizm jest w moim zegarku, i otrzymałem odpoweidź że jest to mechanizm produkcji marki thomas earnshaw :) heheh dobre:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wygląda na to, że jednak nigdzie nie dostanę 100% odpowiedzi co to dokładnie jest. szkoda, skoro nawet producent nie chce dokładne napisać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem rezerwę chodu. Zdjąłem zegarek po powrocie z pracy w piątek o 18 nie dotykałem go, chodził do niedzieli 18:) więc w sumie bez ruszania 48 godzin, to całkiem spoko wydaje mi się:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważam też, że zegarek trochę spieszy. Mniej więcej ok minuty na dwie-trzy dobry. 

Czyli ok 25 sekund na dobę, nawet przeszło mi przez myśl, żeby się wybrać do zegarmistrza z tym, ale nie chcę otwieać nowego zegarka żeby nie stracić jakejś gwarancji czy coś. A poza tym, minuta na 3 dni to nie uciążliwe. Choć oczywiście ciekawe czy można go wyregulować tak, żeby był zawsze dokładny. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.