Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jacjakuza

Orient, czy Seiko?

Orient, czy Seiko?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego, że noszę orienta stara, to zagłosowałem za orientem. One oba są ładne . A rozwazałeś mako lub raya? Lub kuratora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

Seiko, czerwone lementy fajni ożywiają tarczę, czarny bezel też mi bardziej odpowiada niż metalowy, jeśli lubisz takie bajery jak stop sekunda i dokręcanie to tutaj też przewagę ma Sieko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

4R36 ma te bajery, jeśli na tarczy napis 24 jewels to znaczy że jest ten mechanizm.

Widzę, że Seiko ma 44 mm średnicy, jak dla mnie to za dużo, do danych orienta nie dotarłem... Kwestia ile masz w nadgarstku, dla mnie idealny rozmiar to 42...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos na Seiko, moim zdaniem jest ładniejszy. 

<script>time_is_widget.init({Łódź__Poland_z733:{}});</script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mechanizm ma dokręcanie i stop sekundę , to jednak seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rozwazałeś mako lub raya? Lub kuratora ?

Dzięki , ale już miałem wymienione, teraz pora na coś innego :D

Widzę, że Seiko ma 44 mm średnicy, jak dla mnie to za dużo, do danych orienta nie dotarłem... Kwestia ile masz w nadgarstku, dla mnie idealny rozmiar to 42...

Orient USA mówi o 43 mm bez koronki, więc porównywalnie, wszystko zależy jak się układają na nadgarstku. :ph34r:, czy może taki Citizen:

mechanizm bez stopsekundy, ale szafir B)

rr2wax.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wygląd , to ten citek wymiata. Jeśli chodzi o werk, to najlepszy będzie ten ze stop sekundą i dokręcaniem .

Wolał bym lepszy werk , niż szafir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż w sumie ... temat na grubszą rozkminę. ( Osobiscie nie mam takich problemów . :) :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie jedzie szafir, bo az żal cos mi ściska jak patrze na te wszystkie rysy na mineralnym szkle 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie jedzie szafir, bo az żal cos mi ściska jak patrze na te wszystkie rysy na mineralnym szkle 

Przecież Ty wyjątkowo styraniłeś ten zegarek. Pojechałeś do Azji bawić się w Indianę Jonesa to nie ma się co dziwić. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.