Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

JacekSz82

Lorus AUTOMATIC RL415AX9 - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początek chciałem wszystkich serdecznie powitać. Chciałbym kupić zegarek automatyczny w przystępnej cenie. Bardzo mi się podoba orient big mako blue, jednak jest dość drogi i stwierdziłem że mnie nie stać. Dzisiaj znalazłem takigo Lorusa http://www.salonzegarki.pl/mobile/pl/p/Zegarek-Lorus-AUTOMATIC-RL415AX9/18907który troszkę przypomina Big Mako. Czy warto go kupić? A może zaproponujecie jeszcze jakieś inne modele. Interesuje mnie jeszcze aukcja na allegro, wprawdzie quartz ale z wyższej półki. Czy to nie jest podróbka? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5803911962

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żadne zdjęcie tej sportury nie jest "prawdziwe", wszystkie zerżnięte z neta. na takiej podstawie oryginalności nie da się potwierdzić. czyli pewnie podróba.

już kosztuje tyle, za ile możesz mieć oryginalne Mako. podstawowe pytanie na ile Cię stać = jaki masz maksymalny budżet? bo ta sportura na 600zł pewnie się nie skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żadne zdjęcie tej sportury nie jest "prawdziwe", wszystkie zerżnięte z neta. na takiej podstawie oryginalności nie da się potwierdzić. czyli pewnie podróba.

już kosztuje tyle, za ile możesz mieć oryginalne Mako. podstawowe pytanie na ile Cię stać = jaki masz maksymalny budżet? bo ta sportura na 600zł pewnie się nie skończy.

Myślę że jakieś około 800 zł bym uzbierał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 650 miałem niebieskiego MakoXL - nówkę z gwarancją. Sprzedał się chyba w czwartek.

Został pomarańczowy za 630 - również stan idealny z gwarancją.

Jeśli dysponujesz kwotą 800 złotych, to kup sobie duże Mako i nie kombinuj. Mako do dobry wybór - będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 650 miałem niebieskiego MakoXL - nówkę z gwarancją. Sprzedał się chyba w czwartek.

Został pomarańczowy za 630 - również stan idealny z gwarancją.

Jeśli dysponujesz kwotą 800 złotych, to kup sobie duże Mako i nie kombinuj. Mako do dobry wybór - będziesz zadowolony.

O kurde... strasznie żałuję, że nie wiedziałem. Wziąłbym go od ręki. A gdzie w Polsce można kupić Big Mako blue w cenie do 800 zł? Nigdzie nie znalazłem takiej oferty... poza e-sophie gdzie notabene zamówiłem ten zegarek ale na szczęście nie wpłaciłem kasy bo jak się okazało ten sklep splajtował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz do Istvana. Powinien pomóc. Może być ciut droższy niż 650, ale na pewno zmieścisz się w budżecie.

A pomarańczki nie chcesz? Coś tam jeszcze opuszczę.

post-81882-0-16936300-1448188060_thumb.jpg

post-81882-0-73934000-1448188110_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... tak mnie urzekł blue że gdybym wziął orange to miałbym wyrzuty sumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie pomarańczka podoba się bardziej. Wystawiłem obydwa Mako, bo kupiłem coś droższego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie pomarańczka podoba się bardziej. Wystawiłem obydwa Mako, bo kupiłem coś droższego.

Z pewnością również jest piękna jednak jak dla mnie bardzo razi po oczach... wersja bardziej młodzieżowa... a ja już w wieku "Chrystusowym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już po tym wieku i uważam, że jest ok. Zdarzyło mi się ze dwa razy założyć pomarańczkę do pracy. Na pasku oczywiście - wolę takie rozwiązanie. Jeśli nie chodzisz do pracy w garniturze, to z koszulą czy polówką mako zarówno niebieski jak i pomarańczowy wygląda całkiem fajnie. A na urlopie pomarańczowy bije IMO na łeb niebieskiego braciszka. Zwłaszcza na takim pasku :).

post-81882-0-01346900-1448189598_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już po tym wieku i uważam, że jest ok. Zdarzyło mi się ze dwa razy założyć pomarańczkę do pracy. Na pasku oczywiście - wolę takie rozwiązanie. Jeśli nie chodzisz do pracy w garniturze, to z koszulą czy polówką mako zarówno niebieski jak i pomarańczowy wygląda całkiem fajnie. A na urlopie pomarańczowy bije IMO na łeb niebieskiego braciszka. Zwłaszcza na takim pasku :).

attachicon.gif_MG_3820.jpg

Póki co napisałem do Istvana oraz rozmawiam z sokolow'em. Mam nadzieję że sfinalizuję transakcję z jednym z Panów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Powodzonka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanie. Mianowicie w kupionym przeze mnie zegarku Orient Big Mako zauważyłem delikatny luz na bezelu. Mianowicie po docisnieciu go w pionie jest jakieś 0,5 mm luzu oraz podobnie w poziomie ruszając prawo lewo lub góra dół. Jak radzicie? Czy tak ma być, czy reklamować? Zegarek przyszedł do mnie we wtorek 25.11.2015 więc powinni mi go wymienić na wolny od wad o ile to jest wada. Proszę o radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnym z posiadanych przeze mnie Mako nie było takich luzów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnym z posiadanych przeze mnie Mako nie było takich luzów.

Ok... już dzwoniłem do sklepu. Zegarek mam odesłać i wymienia na nowy pozbawiony tej usterki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy orient big mako. Czy bezel powinien obracać się w obu kierunkach, zgodnie z ruchem wskazówek czy przeciwnie do ruchu wskazówek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jednym - przeciwnym do kierunku ruchu wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ale mam pecha. Odesłałem Big Mako na wymianę ale okazuje się że nie mają na sklepie i czekają na odpowiedź od dystrybutora czy wogóle jest szansa go sprowadzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snzh kupisz uzywke w dobrym stanie spokojnie za 500 - 550. Jak nie jestes nurkiem i big mako bylo za duze a mako jest za male to jest to dobry wybor. Mozesz tez skx 007 lub 009 jesli zalezy ci na 200 WR

Nill Satis Nisi Optimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie sęk w tym że zależy mi na wielkosci takiej jak miał big mako. Teraz widzę że to seiko jest mniejsze. W sumie nie musi być nurek. Ważne żeby był duży jak big mako, automat i niebieska tarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.