Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jazz

Tissot PRS 516 automatic - wersja pierwsza - różnice.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jestem w trakcie zakupu Tissota PRS 516 w pierwszej wersji, czyli z wiszącymi indeksami i przeglądając zdjęcia zauważyłem różnicę w tych samych na pierwszy rzut oka zegarkach. Mianowicie pojawiają się modele z numerem dnia jak i bez. Zdjęcia poniżej. Wychodziły dwie takie wersje jednocześnie? Pytam, bo znalazłem tez informacje że ten model lubi być podrabiany. Będę wdzięczny za pomoc.

prs516c0_zpsazz8ryq0.jpg

E2B71EA1-EAC8-4A81-B894-0544798BD446_zps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tylko jedna wersja tego zegarka. W każdym egzemplarzu masz do wyboru opcję z "samym dniem" lub dodatkowo z cyferką. Tarczka odpowiedzialna za to ma 14 okienek.

Jeśli chodzi o podwieszane indeksy, to ta wersja którą przedstawiłeś jest starszą (ok. 10 lat temu produkowaną). Ostatnia wersja PRS516 wydana prawdopodobnie w 2010 r. również ma podwieszane indeksy ale wygląda to dyskretniej przez co całość wraz z bransoletą lepiej się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowsza wersja nie ma podwieszanych indeksów i jest większa, dlatego zdecydowanie wolę starszą wersję :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowsza wersja nie ma podwieszanych indeksów i jest większa, dlatego zdecydowanie wolę starszą wersję :D.

Posiadam nowszą wersję zarówno na ETA 2836-2 jak i Valjoux 7750. Obydwa zegarki mają na cyferblacie zewnętrzny pierścień o wys. 1mm do którego przymocowane są indeksy i na połowie swojej długości zwisają z niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.