rawys 0 #1 Napisano 19 Grudnia 2015 Jako, że to mój pierwszy list na forum chciałem się przede wszystkim przywitać. ProblemDziś kurier przyniósł mi nowego orienta FEM65001BW - niestety zegarek nie działa.Po 20 minutowym machaniu nim brak efektu - sekundnik przesunął się bodaj o 10 sekund na tarczy. Jakie są Wasze doswiadczenia - czy zegarek po wyciągnięcia z pudełka powinien ruszyć natychmiast? Czy problemy ze startem są normą dla zegarków nowych?Czy po prostu zegarek ma defekt i powinienem go odesłać ? Pozdrowienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1450 #2 Napisano 19 Grudnia 2015 Powinien ruszyć nawet w pudełku jak z nim kurier pójdzie po schodach :)A masz wciśniętą koronkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 2137 #3 Napisano 19 Grudnia 2015 Wciśnięta koronka nie ma tu żadnego znaczenia. Mako nie mają stop sekundy.Zegar powinien ruszyć od razu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rawys 0 #4 Napisano 19 Grudnia 2015 Dzięki Panowie za odzew. No to wygląda na to, że jest feler - w takim razie zegarek wraca do sprzedawcy EditP.S. odkopałem swojego starego citizena (wiek ok. 20 lat) lezakował gdzieś na dnie szuflady od kilku ładnych lat i ruszył tak jak seb71 napisał - od dotknięcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1450 #5 Napisano 19 Grudnia 2015 Wciśnięta koronka nie ma tu żadnego znaczenia. Mako nie mają stop sekundy.Zegar powinien ruszyć od razu.A to zwracam honor ale nie zaszkodzi zapytać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach