Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lastom

EDOX - opine i rozterki nt. marki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chęć zakupu nowego czasomierza skłonił mnie ku design`owi marki EDOX. Ciekawe zegarki i odmienny, wyróżniający się wygląd chronorally i chronorally-1 wzbudza zainteresowanie. Mam jednak pytanie: Dlaczego te zegarki np. na portalach aukcyjnych są o połowę tańsze niż sugerowane ceny u koncesjonowanego sprzedawcy APART? Czy warto zastanawiać się na tą marką? Automat z ww. modeli kosztuj około 5k plnów - czy warto w ten zegarek "pójść"? 

Dziękuję za opinie, doświadczenie i spostrzeżenia. 

TL 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Apart ma wyśrubowane ceny, nieadekwatne do tego co te zegarki soba reprezentują. Podobnie jak np. z marką ML. Za te pieniądze nie opłaca się ich kupować bo jest mnóstwo innych, lepszych opcji. Na portalach aukcyjnyc, za połowe ceny juz lepiej aczkolwiek nadal uważam, że znajdziesz cos lepszego.  Natomiast w kwestię wyglądu nie wnikam, jak Ci sięakurat te Edoxy podobają  to ok. i wtedy sam musisz zdecydowac ile chcesz na ten zegarek wydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do jakości wykonania zegarków marki Edox, nie mam większych zastrzeżeń. Osobiście mam mam model les vauberts i jest całkiem ok, nie mniej jednak jest tak jak mówi kolega wyżej, czyli w tym przedziale cenowym można znaleźć dużo lepszy "sikor" :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Grand Ocean Open Heart.Jeśli chodzi o jakość wykonania bez zarzutu.Wygląd- rzecz gustu.Na początku byłem zachwycony, teraz jakoś powoli przestaje mi się podobać.Moim kolegom natomiast podoba się nadal.Co do cen- w Aparcie są mocno podniesione, w internetach zdecydowanie taniej, czasami nawet o połowę.Jeśli pasuje Ci chronorally to bierz- kolega ma takiego z najwyższej półki cenowej( w necie kupił za połowę tego co w aparcie-nowy) i jest naprawdę efektowny.Tobie ma się podobać i to Ty masz się cieszyć z nabytku.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edoxy to bardzo przyzwoicie wykonane zegarki. Ja właśnie od tej marki zacząłem swoją zegarkową przygodę. Ceny w Aparcie faktycznie wyśrubowane i da się je kupić taniej na aukcja u przykładowo niemieckich sąsiadów. Imo - warto. Za 5k co prawda szukałbym czegoś innego (jak chociażby wspomnianego Maurice Lacroix, Orisa, Eterny, Alpiny cz FC) .

edox3.jpg

link do historycznej recenzji: http://jslanina.blogspot.com/2013/04/edox-01505-3-nin-les-vauberts.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wszystkie opinie i spostrzeżenia. 

Tak jak wspominaliście o gustach się nie dyskutuje, ale design tych modeli zwraca uwagę. Poprzymierzam, pooglądam jak "leży" i dam znać jaka decyzja zapadła. 

Pozdraiam

LasTom 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Grand Ocean Open Heart.Jeśli chodzi o jakość wykonania bez zarzutu.Wygląd- rzecz gustu.Na początku byłem zachwycony, teraz jakoś powoli przestaje mi się podobać.Moim kolegom natomiast podoba się nadal.Co do cen- w Aparcie są mocno podniesione, w internetach zdecydowanie taniej, czasami nawet o połowę.Jeśli pasuje Ci chronorally to bierz- kolega ma takiego z najwyższej półki cenowej( w necie kupił za połowę tego co w aparcie-nowy) i jest naprawdę efektowny.Tobie ma się podobać i to Ty masz się cieszyć z nabytku.Pozdrawiam.

a podpowiedz gdzie szukać w necie bo chcę własnie kupić edoxa i jest tylko w aparcie, nie moge znaleźć w necie, a w salonie koszt uhuhuuu - 6560zł !!

będę wdzięczny za info

maricn

witam,

czy ktoś pomógłby mi znaleźć ten model poza Apartem, przesada cenowa, a sikor mi się mega wkręcił...

wielkie dzięki za ew pomoc !

https://www.apart.pl/zegarki/Edox/chronorally/5833

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.