Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tts

Szlufka do paska - gdzie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów orientuje się (lub przerabiał ten temat) gdzie można kupić skórzane szlufki do paska? 

Silikonowe znalazłem. Skórzane też ale nie ta faktura i nie ta cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w jakiej cenie szukasz? może najkorzystniej będzie kupić cały pasek w Chinach (ali) ;)?

To co znalazłem na zatoce, kosztowało ok 25-30zł z przesyłką do Polski, ale głowy nie urywało. 

Odnośnie do Ali..., to jest to jakieś rozwiązanie, ale traktuję je jako ostateczność. Acha, no i jeszcze mogę kupić silikonowe i udawać, że tak ma być. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tts daj lepiej zdjęcie paska. Może któryś z paskorobów dorobi :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za radą Marcina zaczynamy jeszcze raz. Więc tak:

Poszukuję szlufek do Hirsch Liberty 22mm, brown:

hirsch-liberty-brun-silver-1.jpg

Pasek jest dobry, jak pisał JFS, po dwóch latach zaszedł patyną (brud ;), pot ;), odbarwienia, mydło glicerynowe, wosk pszczeli, etc...) zgodnie z reklamą producenta. Niestety producent nie dopisał, że szlufki się szybko kończą, a jak się skończą, to całkiem dobry pasek można dać na przemiał... ;) Taki drobny "f*-up"! ;)

Ktoś z Szanownych Koleżanek i Kolegów pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No najlepiej to by było kupić identyczny pasek, patynować 2 lata z uwzględnieniem szczególnej ostrożności wobec szlufki, i jak się nie rozpadnie to masz identyczną szlufkę do swojego paska...

A tak na poważnie, to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby udanie się do pracowni któregoś z naszych forumowych artystów od pasków i dobranie skóry do paska z ich zbiorów. A nóż-widelec jakaś skóra kolorem i fakturą podejdzie do tego co masz, za wyciśnięcie linii i sklejenie czy zszycie pewnie też policzą mniej niż za nowy pasek, a na pewno szlufki będą trwalsze. Zamawianie i kombinowanie zdalnie to loteria i strata czasu moim zdaniem, bo raczej masz marne szanse na dobranie szlufki, żbey nie wyglądało to conajmniej dziwnie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz do forumowych paskorobów albo do kaletnika. Tylko nie wiem czy zrobiłby taką małą szlufkę. Potrzebowałem kiedyś szlufki do paska od spodni - dorobił identyczną za 5 zł.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze koledzy radzą. Napisz do nick555, fixxxera na pewno pomogą :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do Hirscha!... A co?! Obiecali przysłać nowe szlufki, zatem Kolegom "Strapmakerom", będę zawracał głowę jak będzie prawdziwa robota, a nie poprawki po fabryce... No chyba, że Hirsch jednak nie wyśle... Różnie to z tymi sąsiadami zza zachodniej granicy jest... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.