Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

boro1992

Gwarancja - TOMMY HILFIGER

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Piszę do was z prośbą o pomoc mianowicie od niedawna stałem się posiadaczem zegarka marki Tommy Hilfinger model 1790912. Miałem okazję mieć go na ręku tylko raz po czym w niespodziewanym momencie spadł mi on na ziemię, a dokładniej na beton na balkonie... Pierwsza myśl wtedy to - jak to się stało? Pasek się odpiął? Podnosząc patrzę a tu odleciał kompletnie pasek przy kopercie. Przez upadek oczywiście na pierwszy rzut oka wyszczerbiło się szkło. Wysłałem go na gwarancję po czym oczywiście dostałem wiadomość z serwisu, że takie uszkodzenie nie podlega gwarancji. Dodam, że od zakupu do incydentu mineło z 3 dni. A mail z serwisu brzmi tak: 

Informujemy, że naprawa zegarka marki TOMMY HILFIGER o symbolu 1790912 klienta ... zarejestrowanego w systemie pod numerem naprawy ... nie została uznana jako gwarancyjna.

W związku z tym proponujemy naprawę odpłatną, której szczegółowa wycena znajduje się poniżej.
Akceptacja jest konieczna do uruchomienia naprawy. 

Uprzejmie informujemy, że w chwili przyjęcia zegarka do serwisu został zweryfikowany jego stan i stwierdzono:
Zarysowania na kopercie
Zarysowane szkło
Zużyty pasek
Ślad po uderzeniu na uchu koperty na godz 11 oraz na pasku w bezpośrednim sąsiedztwie uderzenia
Punktowe zarysowanie na szkle na godz 8-9
Zarysowana koperta przy mocowaniu teleskopu od strony godz 6 zegarka
Brak teleskopu mocującego pasek do koperty od strony godz 6 zegarka
Powód odrzucenia reklamacji - uszkodzenie mechaniczne szkła, które nie podlega gwarancji
Ślady na kopercie zegarka wskazują, że nie doszło do samoistnego wypięcia teleskopu mocujacego pasek
W zakresie naprawy wymiana śrubki= założenie brakującego teleskopu

Po przeprowadzonej diagnozie serwis stwierdził konieczność wykonania następujących czynności:

Nazwa Ilość Cena SZKŁO 1 50 zł WYMIANA SZKŁA 1 40 zł WYMIANA ŚRUBKI 1 10 zł Wartość całkowita: 100 zł

Oferta ważna jest 7 dni. 
Szacowany termin dostarczenia części do serwisu przypada na 14-02-2016. Dodatkowo przewidywany czas naprawy wynosi 14 dni. 

Jak się potem okazało teleskop zawieruszył się w torbie mojej dziewczyny, bo wsadziła  tam zegarek po upadku a w zasadzie "zegarek w cześciach". Tak wiec zaniosłem zegarek bez teleskopu o ile robi to jakąś róźnicę. Serwis stwierdza, że ślady na kopercie nie wskazują wypięcia teleskopu. To chyba jakiś żart. Rozumiem gdyby to były normalne ślady użytkowania, ale on był nowy a wszelkie rysy i niedoskonałości powstały w wyniku upadku. Oczywiście mam zamiar nie zgodzić z tą decyzją.

Załączam fotki zrobione przed zaniesieniem na gwarancje.

Pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją. Co robić? Odwoływać się? Nie mam zamiaru tak łatwo dać im za wygraną.... Dzieki z góry za pomoc!

post-34491-0-83584000-1452520599_thumb.jpg

post-34491-0-98998200-1452520603_thumb.jpg

post-34491-0-86586300-1452520608_thumb.jpg

post-34491-0-14488400-1452520823_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Twoja 'wina".

Nic nie wskórasz.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

W jakim sensie wina kolegi? Chyba tylko taka, że połasił się na zegark TH?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim ze wina napisałem w cudzysłowiu.

Jak chcesz udowodnić ze teleskop wypiął się z powodu wady( zlego montazu) a nie uzytkowania niezgodnego z zapisem w karcie gwarancyjnej ?

Reszta uszkodzeń byla już nastepstwem pierwszej, a tych gwarancja nie obejmuje.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Porządna firma, zegarek uszkodzony w wyniku upadku po wypięciu teleskopu, powinna chyba zawsze interpretować na korzyć klienta. Jakie to użytkowanie niezgodna  z zapisem na karcie, może doprowadzić do wypięcia teleskopu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porządna firma, zegarek uszkodzony w wyniku upadku po wypięciu teleskopu, powinna chyba zawsze interpretować na korzyć klienta. Jakie to użytkowanie niezgodna  z zapisem na karcie, może doprowadzić do wypięcia teleskopu?

Tak, zdecydowanie,a jak Ci wypadnie przez okno i sie zepsuje to powinni jeszcze na lody zaprosić.

A jakie uzytkowanie moze doprowadzic do wypiecia teleskopu?-a uderzenie w futryne, twarz...itd;)

Też w ramach gwarancji ma się odbywać naprawa?

A co do 'porządności' nie bedę głosu zabierać.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Zegarek kosztował 600 zł, jego wyprodukowanie pewnie z 60 zł, mogli by pokazać, że mają gest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żartujesz? ;) , dobrze że samemu można naprawić ^_^

P.S I to raczej sztyft montowany na śrubki wypadł, nie teleskop....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.