Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gabrielxxx

jaki to werk - w rEpLiCe

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego MasterMind może Ty się orientujesz co do jakości tego werku skoro przerabiałeś temat chińczyków?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat przerabiałem tylko teoretycznie, więc nie mogę się wypowiadać w kwestii ich jakości wykonania z punktu widzenia użytkownika - z "zeznań" innych z chinolami to zawsze jest gambit. Raz trafisz na egzemplarz, który działa bezawaryjnie przez wiele lat, raz wdepniesz na minę i od razu serwis. Tu akurat produkt zupełnie nieznanej mi "firmy" PTS. Skoro jest ładowany do Ingersolla, to nie może być beznadziejnej jakości, bo by była masa zwrotów i negatywnych opinii. Nie oznacza to, że ta sama wersja pakowana do innych zegarków jest podobnej jakości wykonania - może nie przechodzić takiej samej kontroli jakości.

Myślę natomiast, że dokręcanie mechanizmu do oporu, który w zamierzeniu był pełnym automatem, chyba nie jest najlepszym sposobem na jego długowieczność :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha rozumiem... a czy kontrola jakości w Rougois jest podobna co w Ingersollu? Bo nie wiem jak ta firma jest pozycjonowana czy podobnie jak Ingersoll - bo oni właśnie mają ładny zegarek z tym werkiem:

http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/Rougois-Mens-Skeleton-Automatic-Dual-Time-Zone-Watch/9568524/product.html

Prawie identyczny jest w Stuhrlingu, ale podejrzewam, że ta firma jest badziewniejsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że jest dokładnie na odwrót. Sturhling na WUS ma przewagę pozytywnych opinii, Rougois natomiast wygląda na większego "grzyba-firmę" - musiałem aż wygooglować, by się upewnić że coś takiego istnieje :P

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.