Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zdf

Hamilton, Frederique Constant czy Orient Star?

Rekomendowane odpowiedzi

Może .... ;)

Mój OS wygląda już jak budzik :) a on ma tylko 38mm :) Mały nadgarstek paskudna sprawa. Wyklucza dużo zegarków :)

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę się podłączyć do tematu, bo bardzo spodobał mi się Orient Star SDK05003W0. Cena za niego jest na prawdę zachęcająca, szczególnie tutaj http://www.ebay.pl/itm/ORIENT-STAR-JAPAN-MADE-AUTOMATIC-POWER-RESERVE-SAPPHIRE-ROSE-GOLD-SDK05003W0-/361488920021?hash=item542a6b2dd5:g:7DEAAOSw~OVWveNt Jak porównacie jakość wykonania w stosunku do mojego SARX005? Głównie chodzi mi o indeksy i wskazówki. W Seiko XII i VI są na brzegach polerowane a w środku szczotkowane. Pozostałe indeksy godzinowe w środku frezowane a na bokach polerowane. Załamania ostre i całość prezentuje na prawdę fajną jakość wykonania. W Oriencie wydaje się to bardziej prymitywnie wykonane. Wskazówki także to takie zwyklaki a w Seiko pomimo, że nie świecą to wyglądają rewelacyjnie bo są polerowane pod dwoma kątami. Jakiś czas temu wpadł mi w oko FC-335MC4P5 i on na fotach wygląda rewelacyjnie ale jest dużo droższy. Orient Star stylistycznie mi pasuje i jest w zasięgu finansowym od zaraz. Martwią mnie tylko te świecące kropki przy indeksach, w złotej wersji wyglądają ok, ale w stalowej są jakby niechlujnie nałożone. Czy ktoś rozwieje moje wątpliwości? Kiedyś zawiodłem się na jakości Orienta Big Mako i jakoś tak średnio mam przekonanie do Orientów, choć to już od dawna grupa Seiko.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość wykonania tego OSa ( jak każdego OSa) jest rewelacyjna .

Na pewno się nie zawiedziesz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie mało o tym modelu w sieci. Znalazłem za to na oficjalnej stronie model WZ0211DK, który wydaje się identyczny. Ktoś mi wyjaśni o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to to samo . Tylko oznaczenia są różne w zależności od kraju, w którym ma być sprzedany .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, obawiałem się o podróbkę bo ta oferta z ebaya mocno atrakcyjna się wydaje. Szkoda, że sprzedawca jest w tym programie, co płaci się z góry cło. Da się to jakoś obejść i liczyć na szczęście? Wiadomo jak polski UC karze zapłacić to wtedy nie ma wyjścia ale część paczek z chin przechodzi mi bez cła a 100 dolców to jednak nie mało i warto spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podróbek OSa, to się nie ma co bać .... Raczej nie istnieją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś rozmawiałem o podróbkach japońców z zegarmistrzem i też miałem podobne zdanie. Powiedział tylko "bardzo by się Pan zdziwił" :P Z tego co widzę da się ominąć cło płatne z góry korzystając z jednego z systemów przekazywania paczek. Zobaczymy, może się fartnie i nie oclą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od wysyłki i od ogólnego farta.

Jeśli wyślą kurierem, to vat jest niemal pewny .

Jeśli pocztą, to jest szansa uniknąć . Ale zawsze trzeba być przygotowanym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o co chodzi, bo trochę już kupowałem z zagranicy, choć nigdy z USA. W tym przypadku koszt pośrednika dostarczającego do PL wyniesie podobnie jak bezpośrednio a jest jakaś szansa ten vat ominąć. Zobaczymy. Czy płacąc paypalem mogę podać inny adres wysyłki niż ten przypisany do konta? Coś mi świta, że kiedyś był z tym problem.

Edyta:

Kupiłem i zapłaciłem paypalem podając adres pośrednika. Cenowo wyjdzie podobnie a jest szansa uniknąć vatu. Dzięki za rady, pozdrawiam i nie zaśmiecam już tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresował mnie OS o którym wspominacie wcześniej (SDK05004K).

Proszę wyjaśnijcie mi tylko dlaczego nie ma na stronie producenta informacji na temat tego modelu?  :angry:

Jestem troszkę skonfundowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj moje posty powyżej. Pewnie ta sama sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czytałem cały wątek i nie wiem o którym poście piszesz Jeszcze raz przeanalizuje.

Juz znalazłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresował mnie OS o którym wspominacie wcześniej (SDK05004K).

Proszę wyjaśnijcie mi tylko dlaczego nie ma na stronie producenta informacji na temat tego modelu?  :angry:

Jestem troszkę skonfundowany.

Jest informacja, tylko jak juz wcześniej kolega wspomnial, rozni sie troche nazwa modelu

http://www.orient-watch.com/orientstar/openheart-modern_04.html

Jest dostepny w Zlotych Tarasach, tak samo jak DK05003W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który sklep w zt masz na myśli? Będę w środę w Warszawie to może sobie przymierze :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Nie planuje być w Warszawie ale chętnie bym go sprawdził. @ded daj znać jak przymiarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który sklep w zt masz na myśli? Będę w środę w Warszawie to może sobie przymierze :-)

Sklep od czasu do czasu. Maja tez zegarki Frederique Constant. Niestety brak modelu FC303B5B6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ofkors, ja już czekam niecierpliwie na złotego ale chętnie przymierze zanim dotrze mój. Wrzucę fotki nadgarstkowe o ile pozwolą zrobić je w sklepie.

Edyta: Przymierzałem tego orienta i bardzo fajny. Nie rzuca się w oczy za bardzo a tego się trochę obawiałem. Wykonanie nieco mniej finezyjne niż w sarx (głównie indeksy i wskazówki) ale całokształt mocno na plus. Z FC nie było modeli, które by mnie interesowały ale tarcze w tych zegarkach są na prawdę super zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.