Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piowa

Nowy Gulfmaster GWN-Q1000 z głębokościomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Gulfi właśnie się pojawił z oficjalną ceną w UK za 700£ to ciekawe jaka w Polsce będzie oficjalna cena

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest to cena końcowa, czy też należy doliczyć opłaty importowe?

To cena końcowa wraz z przesyłką. Wysyłają z UK więc nie ma żadnych dodatkowych opłat importowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem na Interii taki artykuł o Gulfim:

http://facet.interia.pl/trendy/gadzety/news-g-shock-gulfmaster-przekracza-skale-beauforta,nId,2277570

a na końcu tego artykułu jest podana cena: 4199zł przecież to jest chore. Ja nie wiem jak oni w Polsce ustalają te ceny. Przecież np w Uk cena oficjalna to 700£ czyli około 3500zł więc skąd się wzięło dodatkowe 700zł do ceny 4199zł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce ludzie zarabiają więcej niż w UK więc nic w tym dziwnego ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ich pokręciło z tymi cenami. To już taniej sprowadzić wersję japońską prosto z kraju kwitnącej wiśni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Construction
Shock-resistant
Water Resistance
20-bar
Radio Frequencies
77.5 kHz (DCF77: Germany); 60 kHz (MSF: UK); 60 kHz (WWVB: USA); 40 kHz (JJY: Fukushima, Japan) / 60 kHz (JJY: Kyushu, Japan); 68.5 kHz (BPC: China)
Radio Wave Reception
Automatic reception up to six times a day (except for use in China: up to five times a day); manual reception
Water Depth Sensor
Measurement range: 0–50 m (164 ft.); measuring unit: 0.1 m (0.5 ft.); auto memory: start date/time, max. water depth, time spent in water
Digital Compass
Measures and displays direction as one of 16 points with the second hand; measuring range: 0° to 359°; measuring unit: 1°; 60 seconds continuous measurement; auto horizontal compensation; bidirectional calibration; magnetic declination correction
Barometer
Measuring range: 260 hPa to 1,100 hPa (7.65 to 32.45 inHg); measuring unit: 1 hPa (0.05 inHg); atmospheric pressure change indicator (±10 hPa); atmospheric pressure tendency graph: past 20 hours (10 times, every 2 hours) or past 5 hours (10 times, every 1/2 hour) graph display; barometric pressure tendency information (arrow indicates significant pressure changes)
Altimeter
Measuring range: -700 m to 10,000 m (-2,300 to 32,800 ft.); measuring unit: 1 m (5 ft.); altitude change indicator (±100 m/±1000 m); others: measurement interval setting* (every 5 seconds / every 2 minutes)

* 1 second for first 3 minutes only

Thermometer
Measuring range: -10 to 60°C (14 to 140°F); measuring unit: 0.1°C (0.2°F)
Tide Graph
Tide level for specific date and time
Moon Data
Moon age of the specific date
World Time
48 cities (31 time zones; daylight saving on/off, home city/world time city swapping) and Coordinated Universal Time, auto switching/ standard time and Coordinated Universal Time
Stopwatch
1/100 second; measuring capacity: 24 hours; measuring modes: elapsed time, split time, 1st and 2nd place times
Countdown Timer
Measuring unit: 1 second (maximum 60 minutes)
Alarm
5 independent daily alarms; hourly time signal
Other Functions
Manual memory function (water depth, altitude, atmospheric pressure, temperature, compass bearing, time (time stamp function)); sunrise/sunset; full auto-calendar; 12/24-hour format; battery level indicator; button operation tone on/off; full auto double LED light with afterglow:1.5/3.0 seconds; hand-concealment function (manual, auto: water depth/barometer/altimeter/thermometer function)
Power Source
Tough Solar power system (high-capacity solar-charging system)
Continuous Operation
About 23 months* with the power-saving function** ON after full charge

* May change by the date of product release

** Display shuts off after a certain period in a dark location

Size of Case
48.0×57.3×17.0mm
Total Weight
Approx. 115g*

* May change by the date of product release

http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/news/2016/basel/gwn-q1000/

a do czego służy ta tarcza na górze koperty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dotarł. Wprost mnie oczarował. Pomimo tego, że jest większy i cięższy od romka to leży genialnie. Tak jakby był dopasowany specjalnie do mojej ręki.

18698aa719311855.jpg

d91eb91dd991a3ab.jpg

655ce53a3570265c.jpg

8c9b108a1d497f30.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow gratulacje :))) jak pierwsze wrażenia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenia? Zegarek nie do pobicia. Jest największy z moich zegarków, ale leży najlepiej. Tylko szlufka jest za duża, dlatego zamieniłem na tę od rangemana. Szkoda tylko, że z testami głębokościomierza muszę poczekać do wiosny/lata, bo na basen jakoś mi się wybrać nie chce :P Jestem tak zajarany tym sikorem, że nie wiem czy w przyszłości nie zaopatrzę się też w gulfmastera v1 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super:)) a możesz napisać gdzie go kupiłeś i za ile? Ja właśnie wróciłem z wakacji i głębokościomierz działa bardzo dobrze:) jak tylko zanurzyłem zegarek to zaczął pokazywać głębokość 0.1m a że basen był bardzo płytki bo tylko 1,36 głębokości to Gulfi zmierzył mi 1,30 m. Także głębokościomierz działa bardzo dobrze. Mi też przyszła ochota na v1 tego zegarka:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje :)

Ja z kolei mam v1 i choruje na v2 wersję MC i mam nadzieję, że najdalej w styczniu uda mi się go zdobyć :) już odkładam kasę i patrzę co wystawić na sprzedaż :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem go na eglobalcentral.pl. Wyszlo jakos ponad 2400zl bo wybralem ubezpieczona przesylke. Wersja MC tez zacnie wyglada, ale ta cena... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na eglobal rzeczywiście cena jest fajna. Na rakutenie wersja MC jest o 1000pln droższa i pewnie dojdą opłaty ale po prostu czarno pomarańczowa wersja mnie urzekła na maksa. Gdyby była podobna wersja na pasku to potem dokupiłbym branse ale jest tylko niebieski i biały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem go na eglobalcentral.pl. Wyszlo jakos ponad 2400zl bo wybralem ubezpieczona przesylke. Wersja MC tez zacnie wyglada, ale ta cena... :(

Jakbyś chciał to mam do niego instrukcje w wersji elektronicznej tylko że po angielsku. Fajnie się ją czyta na telefonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś chciał to mam do niego instrukcje w wersji elektronicznej tylko że po angielsku. Fajnie się ją czyta na telefonie

Dzieki. Instrukcje po angielsku mam i papierowa i w pdf. Z reszta juz ja przestudiowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobra cena którą dałeś:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobra cena którą dałeś:)

Dalem za niego tyle po ile w polskich sklepach chodzi v1. To jest dopiero absurd... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem że nasz zegarek jest za 3,869zł w sklepie "Elka"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś w TT bo chciałem oglądnąć Gulfmastera V1 , przy okazji był na wystawie V2 , więc nie odmówiłem sobie przyjemności i przymierzyłem.

Mega zegarek , bardzo estetyczny , wygląda naprawdę super. Zdjęcia na necie , nie oddają jego rzeczywistego wyglądu. 

Marzenie, ale dla mnie niestety cena zaporowa, nawet z eglobal.

Ale V1 , kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też bardzo chcę go zobaczyć na żywo. Jak ktoś go zobaczy w Warszawie to niech da znać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.