Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piowa

Nowy Gulfmaster GWN-Q1000 z głębokościomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

A zauważyliście że jest inny pasek? Mam te zdjęcia z forum WUS:

fa0fe9729fdafd9d1341dd60988ba5f5.jpg

573070d988112a9f852565aed15e3bf0.jpg

2fc5d56e5e00141da51d47197b6dd3ec.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna wersja:

9194a974536b7a1b63bc8d10c29dc3e6.jpg

b5e897391a64ee11837e3ef593d08daf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jedynka jest ładniejsza od dwójki i lepiej jakby do pierwszego dołożyli ten głębokościomierz to może i też normalniejsza cena by była  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransoleta gruntownie zmienia postać rzeczy, 

ciekawe czy wyjdzie do wersji standard GWN-1000, albo da się ją jakoś przeszczepić ?

kolego @Cew - nadal nie znamy umywalkowych wyników testów  

wiem, że to śmiesznie brzmi, ale pytam zupełnie poważnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby pasowała ta bransa do GWN1000 to może bym znów się na niego skusił, ale jak patrzę na fotki to chyba trochę się to różni.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie bransolety - raczej taki, bo tam jest ukryty, któryś z czujników - prawdopodobnie głębokościomierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głębokościomierz mierzy co 10cm ale chyba dopiero od 1m pod wodą.

Screenshot_2016_09_14_09_57_43.png

post-69446-1473839980,1884_thumb.png

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransoleta gruntownie zmienia postać rzeczy,

ciekawe czy wyjdzie do wersji standard GWN-1000, albo da się ją jakoś przeszczepić ?

kolego @Cew - nadal nie znamy umywalkowych wyników testów

wiem, że to śmiesznie brzmi, ale pytam zupełnie poważnie...

No witam,

Zrobiłbym jakiś test ale właśnie jak już to zostało wspomniane to wg instrukcji pomiar zaczyna się od jednego metra a moja umywalka tyle nie ma niestety ale za ok 4 tyg jade na urlopik i tam bede mial możliwość go przetestować więc dam znać

IMO jedynka jest ładniejsza od dwójki i lepiej jakby do pierwszego dołożyli ten głębokościomierz to może i też normalniejsza cena by była :)

Przymierzałem jedynkę no i nie mogę się zgodzić że jest ładniejsza ale moim zdaniem jest właśnie odwrotnie. Zdjęcia mogą nie oddawać tego jak jest w realu:) tarcza zegarka w dwójce nie jest taka nagmatfana a przez to jest bardziej czytelna. Dalej w dwójce w ogóle nie widać panelu słonecznego, jest gładziutko no i przez to dużo milej dla oka. Szafirowe szkiełko to też duży plus. Wyświetlacz jest czytelniejszy niż w jedynce. Lepiej też się prezentuję jak na bezelu nie ma od 1 do 10 na górze i na dole. I to że bezel jest otoczony tym włóknem węglnianym to nie ma takiego przeskoku że bezel tak wystaję jak w jedyncę co robi dużo lepsze wrażenie. Są to oczywiście tylko moje odczucia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co postrzegasz jako włókno węglowe raczej tym nie jest a raczej nie w tym miejscu. Popatrz sobie ba powyższe zdjęcia innych odmian kolorystycznych, które wchodzą do sprzedaży.

Podsumowując koperta tak, ring z aluminium Ew. Stali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co postrzegasz jako włókno węglowe raczej tym nie jest a raczej nie w tym miejscu. Popatrz sobie ba powyższe zdjęcia innych odmian kolorystycznych, które wchodzą do sprzedaży.

Podsumowując koperta tak, ring z aluminium Ew. Stali

Oki bo właśnie nie wiedziałem czy to jest włókno czy nie ale teraz już wiem dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c281683e937ef77eefe8e640dbb7fb70.jpg

Witam,

Ktoś już z forum nabył oprócz mnie nowego gulfiego? Ktoś planuję? Tak przeglądałem forum i czytałem o innych g-shockach i sobie myślę że ten nowy gulfiy jest najbardziej napompowanym g-shockiem jeśli chodzi o funkcjonalność. Bo ma chyba wszystko no oprócz gps-a. Mam go prawie dwa tygodnie ale tak się złożyło że praktycznie ciągle pracuje i jeszcze nie zdążyłem go porządnie przetestować. Co bardzo mi się podoba to jego czytelność. Dzięki że są białe indeksy i wskazówki to wystarczy szybie spojrzenie żeby zobaczyć godzinę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuje upolować tego gagatka ale najchętniej w wersji na bransie, no i muszę trochę odłożyć ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też mi się podoba ta wersja na bransoletce ta najbardziej czarna. Ciekawe czy będę mogł dokupić samą bransoletke i ją przeszczepić do mojego.

Mam pytanie odnośnie kodu z tyłu na deklu. Ja mam 201C176F. Z tego co czytałem to 176F jest to dzień roku czyli 176 dzień 2016 ale ten początek 201C to fabryka tak? Ktoś wie czy to Chiny czy Japonia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kodu to nie pamiętam, gdzieś krąży tabelka, a bransoleta na pewno będzie pasowała i będzie można ją dokupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kodu to nie pamiętam, gdzieś krąży tabelka, a bransoleta na pewno będzie pasowała i będzie można ją dokupić :)

To super:) a już kod sprawdziłem i jest to "rodowity" Japończyk:)

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ktoś już z forum nabył oprócz mnie nowego gulfiego? Ktoś planuję? Tak przeglądałem forum i czytałem o innych g-shockach i sobie myślę że ten nowy gulfiy jest najbardziej napompowanym g-shockiem jeśli chodzi o funkcjonalność. Bo ma chyba wszystko no oprócz gps-a. Mam go prawie dwa tygodnie ale tak się złożyło że praktycznie ciągle pracuje i jeszcze nie zdążyłem go porządnie przetestować. Co bardzo mi się podoba to jego czytelność. Dzięki że są białe indeksy i wskazówki to wystarczy szybie spojrzenie żeby zobaczyć godzinę :)

Cześć

Ja planuję zakup tego zegarka. Dokładnie tej wersji, którą posiadasz. Jestem na ostatniej prostej odkładania pieniędzy, myślę, że już w przyszłym miesiącu go zamówię. Powiedz proszę, o ile to nie problem, skąd go zamawiałeś i w jakiej cenie? To wersja japońska czy eksportowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Ja planuję zakup tego zegarka. Dokładnie tej wersji, którą posiadasz. Jestem na ostatniej prostej odkładania pieniędzy, myślę, że już w przyszłym miesiącu go zamówię. Powiedz proszę, o ile to nie problem, skąd go zamawiałeś i w jakiej cenie? To wersja japońska czy eksportowa?

To super nie będę sam:) zegarek jest super i myśle że będziesz zadowolony:) ja zamawiałem z www.klepsoo.com jako preorder w dniu 06.07 i czekałem dokładnia dwa miesiące bo go dostałem 06.09. Ja płaciłem w funtach i wyszło 533£ co jest tak mi się wydaje super ceną. Jest to gwn q1000-1aer i jest to wersja na europe z dwu letnią gwarancją casio. A ty masz już gdzieś go upatrzonego?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewien, że będę zadowolony :D Niezwykle mnie ciągnie do zegarków nawiązujących w jakiś sposób do morza i ogólnie wody. No i mój Orange Monster i Gulfman chcą trzeciego do rodziny :P Co do źródeł zakupu to jeszcze nie jestem zdecydowany. Na amazonie znalazłem świetną ofertę. 660$ + opłaty za wersję japońską. Już się napaliłem, ale okazało się, że nie wysyłają poza USA :( Jest jeszcze za 650$ + opłaty (wersja europejska). Nie wiem tylko czy nie zdecyduję się na wersję japońską za 740$ + opłaty z global.rakuten. Tu akurat chodzi o moją próżność i niczym nieuzasadnione preferencje. No i do tego mam jakieś takie szczególne zaufanie do Japończyków w kwestii interesów z nimi.

Pozdrawiam

Aro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki wybór daj znać jak już zamówisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam wiesz jak jest.

Czy to Seiko czy to Casio.

A cena o połowę nie spadnie na 100%.

przypomnę, że startował od 4500

i myślę, że to jeszcze nie koniec ... (w obliczu wersji na bransolecie)

obstawiam ceny pasek / bransoleta:

~1900/2500 lub 2100/2800 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to wydaje sie dobrą ceną:) a co z gwarancją z tego eglobal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.