Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Klub Miłośników Grand Seiko

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.10.2025 o 07:47, Mirosuaw napisał(-a):

1658953747_IMG_20251029_0719402.jpg.5bfde8686de012bb36189807447f4bca.jpg

2079406639_IMG_20251029_0720113.jpg.4ea3be4c42b305007ac98ae6fd45f0ba.jpg

Zegarek wprawdzie się nie zmienił, ale z nowym awatarem wygląda znacznie lepiej.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, ireo napisał(-a):

Zegarek wprawdzie się nie zmienił, ale z nowym awatarem wygląda znacznie lepiej.

Zdecydowanie mniejszy kontrast - nie jestem przekonany.
Wcześniejszy awatar tworzył ciekawszy dialog z fotografiami GS, Rolexa czy Nomosa - prawdziwe studium kontrastu: ohyda i piękno w symbiozie.
Jasio spłaszcza ten obraz... nudy Panie kochany ;) 

W dniu 26.10.2025 o 18:48, bibbi napisał(-a):

Nie wiem o co kaman. Zdjęcie w komórce jest bardzo ostre. Gooovnianych bym nie wrzucił. W Tapatalk wybieram nawet otwarcie wątku w przeglądarce. Kiedyś ten myk dawał bdb jakość na forum, a teraz wychodzi jak widać.

Parę archiwalnych zdjęć SBGK005. 

IMG_6497.jpeg

IMG_1288.jpeg

IMG_5415.jpeg

Irkowi "chodzi" o buty i podłoże. Nie czytasz Pan postów? 

BTW piękny zegarek :) 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.09.2025 o 11:56, wojtek91 napisał(-a):

(...) Zwyczajnie podoba mi się ta dodatkowa powierzchnia na kopercie, zwłaszcza, że jest polerowana i dzięki temu kontrastuję ze szczotką na górze uch. 

IMG_20250925_110305.jpg

W pierwszej chwili pomyślałem, że "uch" to zawołanie wyrażające zachwyt. Faktycznie świetny zegarek, klasa sama dla siebie. W dodatku nie kosztuje aż tyle, na ile wygląda.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Zdecydowanie mniejszy kontrast - nie jestem przekonany.
Wcześniejszy awatar tworzył ciekawszy dialog z fotografiami GS, Rolexa czy Nomosa - prawdziwe studium kontrastu: ohyda i piękno w symbiozie.

Mógłbym odpowiedzieć jak Andy Warhol, że "lubię nudne rzeczy". W rzeczywistości od lat nie mam telewizora a wystawy sztuki współczesnej raczej omijam, więc ohydę odbieram normalnie czyli jako ohydną. 

@Mirosuaw jest bardzo sympatyczną osobą i ma parę fajnych zegarków, niczym nie zasługiwał na taką autodeprecjację jak wcześniejszy obrazek z bezzębnym Afgańczykiem w "rybim oku" (co do narodowości mogę się mylić).

Zmiana na portrecik Rowana Atkinsona to nadal "puszczenie oka" do widowni ale nie aż tak, żeby to oko wypadło na podłogę. Atkinson jako Mr. Bean raczej mnie nie zachwyca, znacznie lepiej prezentował się w zapomnianym serialu "Czarna Żmija" (The Black Adder). Za to zna się na samochodach, u Clarksona okazał się niezłym kierowcą.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

17 minut temu, ireo napisał(-a):

@Mirosuaw jest bardzo sympatyczną osobą i ma parę fajnych zegarków, niczym nie zasługiwał na taką autodeprecjację jak wcześniejszy obrazek z bezzębnym Afgańczykiem w "rybim oku" (co do narodowości mogę się mylić).

Zmiana na portrecik Rowana Atkinsona to nadal "puszczenie oka" do widowni ale nie aż tak, żeby to oko wypadło na podłogę. 

;) Panowie się doszukują głębokiej filozofii w moich awatarach, niemalże tworzą rys psychologiczny. Nie idźcie tą drogą, oficjalne stanowisko w sprawie zmiany awatara zawarłem w poniższym poście i dodatkowych komentarzy nie udzielam :P

W dniu 31.10.2025 o 11:37, Mirosuaw napisał(-a):

Taka refleksja mnie naszła przed 1 listopada, że może to już czas trochę spoważnieć (marynarka, krawat).

Dlatego od dzisiaj wyglądam tak:

mr-bean.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Panowie się doszukują głębokiej filozofii w moich awatarach, niemalże tworzą rys psychologiczny. Nie idźcie tą drogą, oficjalne stanowisko w sprawie zmiany awatara zawarłem w poniższym poście i dodatkowych komentarzy nie udzielam :P

To nic, w kwestii "dodatkowych komentarzy" dajemy radę sami.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, ireo napisał(-a):

Mógłbym odpowiedzieć jak Andy Warhol, że "lubię nudne rzeczy". W rzeczywistości od lat nie mam telewizora a wystawy sztuki współczesnej raczej omijam, więc ohydę odbieram normalnie czyli jako ohydną. 

Zmiana na portrecik Rowana Atkinsona to nadal "puszczenie oka" do widowni ale nie aż tak, żeby to oko wypadło na podłogę. Atkinson jako Mr. Bean raczej mnie nie zachwyca, znacznie lepiej prezentował się w zapomnianym serialu "Czarna Żmija" (The Black Adder). Za to zna się na samochodach, u Clarksona okazał się niezłym kierowcą.

Ja posiadam TV, ale nie przywiązuję większej uwagi.

Zdecydowanie "Czarna Żmija" miała trafniejszy humor - bardziej wyrafinowany. Ale "Jaś Fasola" - ten odcinkowy z lat 90tych to już sentyment. Co do samego Rowana Atkinsona - tak to niewątpliwie jedna z tych osobowości, z którą mam wspólną cechę - miłość do motoryzacji. Atkinson posiadał Mclarena F1, którego rozbił dwukrotnie. Podobno odszkodowanie, które poszło na jego naprawę(2 wypadek) - było jednym z najwyższych kosztów poniesionych przez ubezpieczalnię w Wielkiej Brytanii. Z tego co pamiętam sprzedał go za ok. 40 - 45mln zł, uwzględniając ówczesny kurs mogło to być nawet 48mln.

9 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

;) Panowie się doszukują głębokiej filozofii w moich awatarach, niemalże tworzą rys psychologiczny. Nie idźcie tą drogą, oficjalne stanowisko w sprawie zmiany awatara zawarłem w poniższym poście i dodatkowych komentarzy nie udzielam :P

Z mojej strony - była to jedynie ironia. 

Nie ukrywam, że Twój obecny avatar - budzi zdecydowanie moją sympatię. Były sąsiad jest jak kopia 1:1 Jasia Fasoli. Nawet porusza się jak postać kreowana przez Atkinsona.

Rowan.gif

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Były sąsiad jest jak kopia 1:1 Jasia Fasoli. Nawet porusza się jak postać kreowana przez Atkinsona.

Ciekawe czy też ma pluszowego misia i podgrzewa wyprasowane slipy w piekarniku.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi