Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zbyszek810

Wypadający przycisk z koperty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z zegarkiem. Z koperty wypada mi przycisk od ustawiania dnia tygodnia. Coś się ostatnio przyciął i pociągnąłem mocniej i wyszedł cały. Przy okazji go dobrze rozruszałem i chodzi pięknie no ale jak wsadzę w kopertę to łatwo teraz wypada, chcę to czymś podkleić coby go nie zgubić. Koperta, ze stali nierdzewnej po wierzchu jakby chromowana, a jak jest w dziurce to ciężko powiedzieć, przycisk raczej czysty metal na zewnątrz części wsuwanej w kopertę. Macie jakiś pomysł czym to podkleić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przycisk pewnie ma podtoczenie na sprężynujący pierścień osadczy który pewnie wyrwałeś i teraz wychodzi cały przycisk. Jeśli tak jest to ten pierścień powinien być w środku i raczej nie będzie uszkodzony - wystarczy go założyć. Najlepiej jakbyś wkleił zdjęcie. A jeszcze bardziej najlepiej będzie zanieść do zegarmistrza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Tego się nie klei. Zanieś zegarek do zegarmistrza najlepiej takiego, który potrafi coś więcej niż wymienić pasek i bateryjkę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kol cdk musiałeś mnie źle zrozumieć "przycisk" to kompletny zespół przyciskowy czyli tulejka z denkiem i sprężynką w środku przez którą przechodzi bezpośrednio przycisk  który to właśnie jest poza tuleją zabezpieczony tym pierścieniem i to mi normalnie poz zegarkiem działa. 

I ten cały zespół wsuwa się w kopertę widzę, że drugi jest właśnie podklejony a na tym praktycznie nie było kleju. Zegarek to zwykły kwarc i to właśnie się klei :) Ale zaraz zrobię jakieś zdjęcie i pokażę dokładnie o co chodzi. 

Edit Dodaję zdjęcia 

Więc cały ten "zespół przyciskowy" wsuwa się w dziurkę w kopercie, zaznaczona na czerwono część to tak która się wsuwa w kopertę i opiera się na tym dolnym rancie. I tak to było fabrycznie klejone. Więc macie jakiś pomysł czym to podkleić ? Bo pewnie mogę użyć jakieś kropelki czy jakiegoś kleju do klejenia śrub lub distalu itd Ale może macie jakieś konkretne rozwiązania. 

post-90863-0-50983900-1465654140_thumb.jpg

post-90863-0-36804100-1465654286_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jesteś pewien to klej jakimś epoksydowym. Cyjanoakryl też da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.