kucienko 0 #1 Napisano 11 Czerwca 2016 WitamProsze o identyfikacje tego zegara. Dzisiaj takie cudo wpadlo mi w rece i powiem ze nawet jest na chodzie:) Na werku jest sygnatura litera B w ksiezycu a nizej nr 31, zrobilem fotke ale troche nie wyrazna. Niewiem czy ta skrzynka jest orginalna bo widze ze byly tam inne sanki gdzyz sa slady ale tez te co sa troche mi nie pasuja bo sa za ciasne. Widze tez ze gora, korona jest jakas dorabiana no i brakuje u dolu tych elementow toczonych bo sa otwory tam po nich (nie wiem jak to nazwac) Moze ktos ma zdjecie kompletnej takiej skrzyni na wzor to sie cos dorobi:) Z tylu skrzynki sa numeru jak na zdjeciu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 11 Czerwca 2016 Masz zegar firmy Badische Uhrenfabrik Furtwangen. Twój zegar na początku wyglądał tak (bo na plecach jest zapewne numer katalogowy): Powstał zapewne w latach 20 XX wieku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #3 Napisano 11 Czerwca 2016 Hm no to nawet ladnie się prezentuje widze, Postaram się skompletowac ta skrzynie.Jeszcze mam pytanie co to za firma i w jakim państwie robili te zegary bo przyznam się ze pierwszy raz spotykam się z ta nazwa a tak wogole to go nabyłem tak na slepo. Spodobal mi się i dalem za niego psie pieniądze:), no i mechanizm na chodzie to plus. Facet mowil ze go przywiozl z Angli to mysle ze to Angielska jakas firma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4 Napisano 11 Czerwca 2016 Hmm. Badenia, Furtwangen. To nie jest Anglia.https://de.wikipedia.org/wiki/Badische_UhrenfabrikW razie problemów tłumacz to kąśnie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #5 Napisano 11 Czerwca 2016 Rozumie trochę już poczytałem. Tylko ten zegar przywiozl gościu z Angli i myslalem ze to Anglik ale doczytałem się ze ta firma handlowala tez w Angli swoimi zegarami to by się zgadzalo. Nawet w Hong Kongu handlowal:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #6 Napisano 11 Czerwca 2016 Mialbym jeszcze takie pytanie czy te zegary sa popularne u nas czy naleza raczej do rzadko spotykanych.Pytam dlatego ze szukam cos z tej firmy na Alegro i po necie i nic nie moge znalezc a chcialbym sie dowiedziec jak one stoja cenowo.Wiem ze tu nie piszemy o wycenach ale tak dla wlasnej swiadomosci czy nie przeplacilem:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #7 Napisano 11 Czerwca 2016 Są dość rzadko spotykane (biorąc pod uwagę, że wyprodukowano ich wiele) i osiągają niskie ceny, ponieważ są to zegary klasy "popularnej". Wyjątkiem są zegary roczne, ale i te nie sięgają jakichś astronomicznych kwot. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #8 Napisano 11 Czerwca 2016 Dziekuje za odpowiedz. Troszke już wiem więcej:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #9 Napisano 12 Czerwca 2016 Chcielbym się jeszcze spytac bo zauwazylem taki problem np. wybije godzine 11,00 prawidłowo a już na godz. 12,00 wybije tylko 1 gong no i godz 1,00 już prawidłowo albo ominie jakas godzine i nie wybije wcale dopiero polowke. Czy ten problem jako laik moglbym sam poprawić czy raczej to bardziej skomplikowane i czeka werka przegląd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #10 Napisano 12 Czerwca 2016 Czeka werka przegląd. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #11 Napisano 12 Czerwca 2016 Szkoda bo po za tym chodzi bardzo ladnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #12 Napisano 12 Czerwca 2016 Będzie chodził jeszcze ładniej. I bimbolił akuratnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kucienko 0 #13 Napisano 12 Czerwca 2016 Będzie chodził jeszcze ładniej. I bimbolił akuratnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach