Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Matixs

Swiss Military Patriot

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jakiś czas temu zakładałem temat na forum z wyborem zegarka. Kupiłem zegarek Swiss Military Hanowa model Patriot 06-4187.04.007 Z zegarka jestem bardzo zadowolony podoba mi się i w ogóle. Tylko mam problem z ustawieniem daty. Od razu po zakupie ustawiłem datę i było okej, Niestety od jakiegoś czasu codziennie data przestawia się o jeden dzień do przodu ok. godziny 12 w południe. I przez to data jest o jeden dzień do przodu. Próbowałem już ustawiać o różnych godzinach nawet o północy, ale to nic nie dało. Z tego co wiem mechanizm w tym zegarku to RONDA 5030.D
Czy ktoś z Was wie jak mógłbym rozwiązać ten problem? Zegarek kupiłem od tego sprzedającego: http://allegro.pl/show_user.php?uid=474494
Jeśli temat jest w złym dziale prosiłbym o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zegarku masz godzinę 24:00 gdy w rzeczywistości jest południe? To robi różnicę mechanizmowi daty, który obrót wskazówek na tarczy ma miejsce, czy pierwszy - do południa, czy już drugi do północy. Przestawiaj zegarek do przodu aż data sama się zacznie zmieniać, wtedy będą godziny poranne po północy, jak już będziesz wiedział, że masz odpowiednią godzinę, dopiero baw się szybką zmianą daty. Chyba, że to jakiś specyficzny mechanizm, albo jakaś dziwna awaria...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak mam wiedzieć kiedy jest ten pierwszy obrót czy drugi? Przestawiłem teraz zegarek na tą godzinę która jest teraz 3 obroty do przodu data się zmieniła, a później zmieniłem na właściwą. I zobaczę czy będzie wszystko dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak data sama przeskakuje o 24-ej lub w jej okolicach przy ustawianiu zegarka to już wiadomo jaka jest pora dnia akualnie na tarczy.

Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc. Przestawiłem zegarek i jak do tej pory jest okej. Data zmienia się w końcu o północy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super. Niech zegareczek służy jako najlepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.