Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sunlux

A jaki zegarek polecacie do łaźni parowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pierwszy raz na forum,

proszę o poradę.

Czytałem już kilka wątków o zegarkach na saunie i zachwalanych G-SHOCK'ach.

W moim przypadku zegarek jest niezbędny aby odmierzyć czas pobytu... ponieważ na tej saunie, dokładnie łaźni parowej w termach (temperatura 45-55 stopni, wilgotność do 100%) nie ma żadnego zegara ani klepsydr. Zegar już zamawiają od pół roku ale wszystkie zegary są do sauny suchej lub o małej wilgotności i ciągle mnie zwodzą, że już niedługo. Może tez kupić klepsydrę aby jest szklana i może się zbić podczas transportu do term.

Przerabiałem już kilka modeli:

- SmartWatch'a Motorola moto 360  - poległ do około 5 seansach.

- specjalne całe w gumie ze znanego portalu aukcyjnego, mimo specjalnemu, dodatkowemu uszczelnieniu wylały wpierw baterie...

Zazwyczaj siedzę na tej łaźni parowej 10-15 minut a później 5-10 sekund hartuje się w lodowatej wodzie i 5 minut w zimnym jacuzzi.

Czy możecie coś polecić gdzie będę miał pewność, że te warunki go nie uszkodzą?

Najlepiej aby miał też pomiar temperatury.

Napisałem już w tej sprawie do casio polska - zobaczymy co odpowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam w saunariach z Davosy Ternos Argonautic. Ogromna wodoszczelność, zawór helowy, nic tego nie ruszy. Nie nagrzewa się, nie parzy mimo stalowej koperty i mesha. G-shock 5600 oraz Seiko SKX które miałem też nigdy nie zawiodły mimo wodoszczelności na poziomie 100 i 200. Każdy sensowny nurek da radę, oczywiście na pasku silikonowym, lub bransolecie - skórzany zniszczysz za jednym razem.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam w saunariach z Davosy Ternos Argonautic. Ogromna wodoszczelność, zawór helowy, nic tego nie ruszy. Nie nagrzewa się, nie parzy mimo stalowej koperty i mesha. G-shock 5600 oraz Seiko SKX które miałem też nigdy nie zawiodły mimo wodoszczelności na poziomie 100 i 200. Każdy sensowny nurek da radę, oczywiście na pasku silikonowym, lub bransolecie - skórzany zniszczysz za jednym razem.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Dziękuje za odpowiedź.

Czy chodzi Tobie o DAVOSA Ternos Ceramic Automatic

numer produktu: 161.555.10 ?
Tylko on kosztuje przeszło 3 tysiące złotych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy g-shock lub protrek, lub coz z wr100.

Wez podpowiedz wlascicielom, ze wystarczy zwykly zegar za 10zl zawiesic na sciane na zewnatrz lazni z reguly dzrzwi sa szklane wiec mozesz na biezaco kontrolowac czas przez szybe.

Najlepiej rob tak: siedzisz "do bolu", chlodzisz sie "do bolu", a nastepnie powtarzasz procedure i do tego nie potrzebujesz zegarka, bo sluchasz swojego organizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta w saunarium jest dla mojego nadgarstka nieprzyjemna bo jednak troche "parzy". Pasek silikonowy albo NATO polecam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok amfibia 200m

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam np. mój Gshock 9200 bez żadnego problemu wytrzymuje w suchej saunie najcieplejszej ok 30min i zaraz po tym basen z zimną wodą. Taka sama sytuacja dotyczy łaźni parowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w saunie też nie ma zegara, używam ogólnie do sportu typu rower pływanie sauna zegarek casio ae-1200wh. niezniszczalny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.