kornel91 84863 #226 Napisano 17 Czerwca 2024 (edytowane) 20 godzin temu, G-szok napisał(-a): W sensie że bardziej z bliska zdjęcia pokazać ? Wrzucam zawsze w oryginalnym rozmiarze czyli kolarze mają po 5000x5000 a zwykle około 2800 pikseli 🙂 niektóre fotki są słabe bo ściągnięte z historii ogłoszenia, zapomniałem zrobić czasem po otrzymaniu dla dobrego efektu przed i po 🙂 stąd wyglądają jak wyglądają, łatwo rozpoznać które są ściągnięte niestety. Później coś bliżej na stojaku zrobię z ostatnim z moich prac choć niestety tam kolor jednak nie wyszedł Już jak powiększyłem na komputerze to super. Na telefonie nie mogłem powiększyć. 8 godzin temu, G-szok napisał(-a): Fotki lepszej rozdzielczości. No więc najpierw gst-w300 zmieniony: Fotki gst-b300s No i na koniec coś co niestety nie wyszło. Okazało się że kolor nie pasuje do paska który zamówiłem jakiś czas temu i będzie trzeba jednak użyć pasek innym razem. Próbowałem też z czarnym, z paskiem gst-210 taki mieniący się i na koniec już bez pomysłu jeszcze wrzuciłem mu bransoletę i chyba z bransa wygląda najlepiej. Tak czy inaczej czekam na dwa inne kolory pasków które mają się pojawić w tym tygodniu więc kolor też się zmieni, zdecyduje potem na jaki. W tym czasie będę szukać koloru pod ten błękitny pasek. No więc tak wyglądał zegarek jak się dostał do mnie: Tak wygląda po "lekkim spa" i zmianie kolorków: Zajechany strasznie a też wyszło fajnie. Edytowane 17 Czerwca 2024 przez kornel91 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #227 Napisano 21 Czerwca 2024 (edytowane) Jednak będzie chyba czerwony jeszcze jeden kolor został paska do przetestowania ale czekam na farbę Edytowane 21 Czerwca 2024 przez G-szok 6 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6259 #228 Napisano 21 Czerwca 2024 Dziś odebrany i wzięty na wycieczkę Na Mazurki CieszyDziękuję Tomku Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64063 #229 Napisano 22 Czerwca 2024 13 godzin temu, pbozek75 napisał(-a): Dziś odebrany i wzięty na wycieczkę Na Mazurki Cieszy Dziękuję Tomku Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka A co było robione i przez kogo 🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #230 Napisano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): A co było robione i przez kogo 🤔🤔 A co niby miało być robione? Nowy bezel i bransa do fabrycznego zegarka. Składaki były modne w latach 80-90 jak miałem w dowodzie rejestracyjnym wpis o Polonezie 🤣 Edytowane 22 Czerwca 2024 przez tomaliusz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64063 #231 Napisano 22 Czerwca 2024 1 minutę temu, tomaliusz napisał(-a): A co niby miało być robione? Nowy bezel i bransa do fabrycznego zegarka. Składaki były modne w latach 80-90 jak miałem w dowodzie rejestracyjnym wpis o Polonezie 🤣 Ok 🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #232 Napisano 4 Lipca 2024 (edytowane) Jednak koncepcja letnich kolorów się zmieniła, dalej brakuje mi jednej części do skończenia ostatniego ale można powiedzieć że letni powiew już nabiera barw 🙂 Czerowny jednak poszedł do nowego dawcy który niedawno przybył i jest już po moim spa, tym razem model B100, a W300 poszedł w pomaranczke 🙂 także poniżej witamy. A tak jeszcze trochę innych kolorów i tekstur pasków razem z innymi tutaj może. Muszę kiedyś zebrać wszystkie g-steel razem na jedną fotkę 🙂 Który dziś pasuje ? 🙂 Edytowane 4 Lipca 2024 przez G-szok 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #233 Napisano 4 Lipca 2024 (edytowane) A tutaj małe porównanie nowego gościa który otrzymał czerwone wdzianko - gst-b100 🙂 a w związku z tym w300 otrzymał pomarańczowe 🙂 Zastanawiam się tylko czy powinny być wszystkie napisy czerwone czy zostawić jak jest. Wydaje mi się, że te małe czarne są ok ... ale jakoś 100% nie jestem przekonany Edytowane 5 Lipca 2024 przez G-szok 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #234 Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) No i jakoś tak ze względu na to że mój GST-W100 nie chce się ze mną rozstać, albo za dużo życzę sobie za niego, postanowiłem dać mu drugie życie i trochę zmodyfikować 🙂 Wyglądał ostatnim czasie tak: A w tej chwili po drobnych przemyśleniach i letnich powiewach pomysłów zacząłem dla czarnego zegarka i zmodyfikowałem go trochę na bardziej jaskrawy 🙂 ciekawe co sądzicie 🙂 A że niestety ostatnia część do ostatniego czekającego koloru jakoś nie jest w stanie dotrzeć do mnie, postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce bezpośrednio i otóż poniżej ostatnie wydanie GST-W300 w kolorze na który czekałem dluuuuugo 🙂 na razie będzie samoróbka póki nie dostanę części Wygląda on tak 🙂 Także rodzinka w komplecie nareszcie po kilku miesiącach oczekiwania Edytowane 12 Lipca 2024 przez G-szok 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84863 #235 Napisano 12 Lipca 2024 9 godzin temu, G-szok napisał(-a): No i jakoś tak ze względu na to że mój GST-W100 nie chce się ze mną rozstać, albo za dużo życzę sobie za niego, postanowiłem dać mu drugie życie i trochę zmodyfikować 🙂 Wyglądał ostatnim czasie tak: A w tej chwili po drobnych przemyśleniach i letnich powiewach pomysłów zacząłem dla czarnego zegarka i zmodyfikowałem go trochę na bardziej jaskrawy 🙂 ciekawe co sądzicie 🙂 A że niestety ostatnia część do ostatniego czekającego koloru jakoś nie jest w stanie dotrzeć do mnie, postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce bezpośrednio i otóż poniżej ostatnie wydanie GST-W300 w kolorze na który czekałem dluuuuugo 🙂 na razie będzie samoróbka póki nie dostanę części Wygląda on tak 🙂 Także rodzinka w komplecie nareszcie po kilku miesiącach oczekiwania Bardzo fajnie. Nie wiem tylko co to za paski bo raczej jakiś alliexpres ale jak dobre jakościowo to fajnie to wygląda. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #236 Napisano 13 Lipca 2024 (edytowane) 4 hours ago, kornel91 said: Bardzo fajnie. Nie wiem tylko co to za paski bo raczej jakiś alliexpres ale jak dobre jakościowo to fajnie to wygląda. Czerwony i pomarańczowy jest z Ali, turkusowy, żółty i niebieski z ŚwiataZ24. Czerwony też miał być ale jeden z forumowiczów powiedział mi o pomarańczowym na Ali że się opłaca i dobrze się nosza i znalazłem tam też czerwony za 20% ceny oryginalu więc zaryzykowałem i mogę powiedzieć że nie licząc braku logo, nie ma roznicy 🙂 jedyne co to szkoda że na poprzednie wydałem więcej ale cóż. Turkusowego I żółtego się nie dostanie w Chinach. Biały, niebieski, czerwony, pomarańczowy i czarny są. Edytowane 13 Lipca 2024 przez G-szok 4 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #237 Napisano 14 Lipca 2024 Tomek podpowiedział 😉 Fajne wakacyjniaki 😊 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #238 Napisano 15 Lipca 2024 17 hours ago, tomaliusz said: Tomek podpowiedział 😉 Fajne wakacyjniaki 😊 No te Tomki to są 🙂 1 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #239 Napisano 26 Lipca 2024 Rodzinka B100 🙂 😉 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRobert 11834 #240 Napisano 26 Lipca 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #241 Napisano 31 Lipca 2024 (edytowane) Dziś (właściwie to wczoraj przybył ale jeszcze w starej i oryginalnej formie wersji W100G czyli black on black) koledzy z serii GST-W poznali nowego kolegę a jest nim GST-W100G w wersji PANDA jakoś jak tylko zobaczyłem te białe akcenty na tarczy, srebrne przyciski, biały i nie użyty jeszcze nigdy pasek - od razu skojarzyło mi się z takim pomysłem Także witamy Pandę Jak wam się to widzi ? Który lepszy, DYNIA czy PANDA ? Edytowane 31 Lipca 2024 przez G-szok 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #242 Napisano 3 Sierpnia 2024 Za dzisiejszy pomysł mogę dostać lincz 😉 Na początku miał być cały srebrny, potem miał być zmieniony bezel i pasek, później miał być kolor literek i koperta na szlif a bezel czarny. No i finalnie pomyślałem że zrobimy postarzenie całości ... Efekt, mamy tutaj Na razie tak zostanie, jak się nie znudzi przez jakiś czas to już na stałe. Jak znudzi to będziemy kombinować 🙂 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #243 Napisano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) Cześć, Podzielę się małą recenzją co do kolejnego z serii GST-W110 który dotarł w moje ręcę. Tym razem po ostatnich rozmowach z sąsiadem który okazał się też milłośnikiem G-Shock'ów, zamówiłem dla niego zegarek i wykonałem standardowe prace przed założeniem na rękę używanej jednostki plus dodatkowo pakiet upiększający zawietający opcje "wszystko" No więc pacjent dojechał do mnie w stanie: Co jak zawsze jest moją przestrogą, kupujesz używanego G-Shock, rozbierz go do każdego możliwego elementu zanim założysz na rękę ! Co ja pod tymi bezelami i elementami kopert znajduje ... szkoda, że nie jakieś drobne także proces miał za zadanie - polerke lekka szkła, wyszlifowanie koperty w dwóch miejscach, następnie dopasowanie pod oryginalne wykończenie. Ogólną szczotkę koperty, odtłuszczenie i zmatowienie elementów gumowych koperty, poprawienie literek na ringu, zmatowienie i usunięcie rys z ringu oraz nadanie mu z frontu fabrycznego wyglądu. Na koniec znalazłem jeszcze pasek od GST-200CP-2AER i postanowiłem go użyć co by się nie marnował w kartonie Efekt końcowy wyszedł dobrze, choć mam lekkie zastrzeżenia czy nie uzyć delikatniejszego wykończenia bezela, a czasu jednak mam bo sąsiad po założeniu na rękę jednak sie rozmyślił i będziemy dla niego szukać wersji GST-W3.. więc zegarek zostaje u mnie i zobaczę co z nim zrobię jeszcze A tak na koniec zabawna rzecz, skończyłem już zegarek, poskładałem, zrobiłem fotki i zacząłem je szykować pod wstawienie. I przeglądam czy coś mogę się doczepić, agle patrzę na jednym ze zdjęc w fioletowej ramce a tam od wewnątrz metalowego ringu rysy 😬 nie mogłem uwierzyć bo nie widziałem ich, ale wziąłem zegarek w ręke i są 😶 musiały powstać w trakcie wykańczania szczotką. Gdyby nie to, że przygotowywałem zdjęcia to bym nie zauważył pewnie. No więc znowu rozkręcanie, wyciąganie sprzętu, polerka i końcowe przygotowanie i ponowne fotki juz w ramce białej 😜 Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez G-szok 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64063 #244 Napisano 5 Sierpnia 2024 Godzinę temu, G-szok napisał(-a): Cześć, Podzielę się małą recenzją co do kolejnego z serii GST-W110 który dotarł w moje ręcę. Tym razem po ostatnich rozmowach z sąsiadem który okazał się też milłośnikiem G-Shock'ów, zamówiłem dla niego zegarek i wykonałem standardowe prace przed założeniem na rękę używanej jednostki plus dodatkowo pakiet upiększający zawietający opcje "wszystko" No więc pacjent dojechał do mnie w stanie: Co jak zawsze jest moją przestrogą, kupujesz używanego G-Shock, rozbierz go do każdego możliwego elementu zanim założysz na rękę ! Co ja pod tymi bezelami i elementami kopert znajduje ... szkoda, że nie jakieś drobne także proces miał za zadanie - polerke lekka szkła, wyszlifowanie koperty w dwóch miejscach, następnie dopasowanie pod oryginalne wykończenie. Ogólną szczotkę koperty, odtłuszczenie i zmatowienie elementów gumowych koperty, poprawienie literek na ringu, zmatowienie i usunięcie rys z ringu oraz nadanie mu z frontu fabrycznego wyglądu. Na koniec znalazłem jeszcze pasek od GST-200CP-2AER i postanowiłem go użyć co by się nie marnował w kartonie Efekt końcowy wyszedł dobrze, choć mam lekkie zastrzeżenia czy nie uzyć delikatniejszego wykończenia bezela, a czasu jednak mam bo sąsiad po założeniu na rękę jednak sie rozmyślił i będziemy dla niego szukać wersji GST-W3.. więc zegarek zostaje u mnie i zobaczę co z nim zrobię jeszcze A tak na koniec zabawna rzecz, skończyłem już zegarek, poskładałem, zrobiłem fotki i zacząłem je szykować pod wstawienie. I przeglądam czy coś mogę się doczepić, agle patrzę na jednym ze zdjęc w fioletowej ramce a tam od wewnątrz metalowego ringu rysy 😬 nie mogłem uwierzyć bo nie widziałem ich, ale wziąłem zegarek w ręke i są 😶 musiały powstać w trakcie wykańczania szczotką. Gdyby nie to, że przygotowywałem zdjęcia to bym nie zauważył pewnie. No więc znowu rozkręcanie, wyciąganie sprzętu, polerka i końcowe przygotowanie i ponowne fotki juz w ramce białej 😜 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37956 #245 Napisano 6 Sierpnia 2024 W dniu 5.08.2024 o 15:15, G-szok napisał(-a): Cześć, Podzielę się małą recenzją co do kolejnego z serii GST-W110 który dotarł w moje ręcę. Tym razem po ostatnich rozmowach z sąsiadem który okazał się też milłośnikiem G-Shock'ów, zamówiłem dla niego zegarek i wykonałem standardowe prace przed założeniem na rękę używanej jednostki plus dodatkowo pakiet upiększający zawietający opcje "wszystko" No więc pacjent dojechał do mnie w stanie: Co jak zawsze jest moją przestrogą, kupujesz używanego G-Shock, rozbierz go do każdego możliwego elementu zanim założysz na rękę ! Co ja pod tymi bezelami i elementami kopert znajduje ... szkoda, że nie jakieś drobne także proces miał za zadanie - polerke lekka szkła, wyszlifowanie koperty w dwóch miejscach, następnie dopasowanie pod oryginalne wykończenie. Ogólną szczotkę koperty, odtłuszczenie i zmatowienie elementów gumowych koperty, poprawienie literek na ringu, zmatowienie i usunięcie rys z ringu oraz nadanie mu z frontu fabrycznego wyglądu. Na koniec znalazłem jeszcze pasek od GST-200CP-2AER i postanowiłem go użyć co by się nie marnował w kartonie Efekt końcowy wyszedł dobrze, choć mam lekkie zastrzeżenia czy nie uzyć delikatniejszego wykończenia bezela, a czasu jednak mam bo sąsiad po założeniu na rękę jednak sie rozmyślił i będziemy dla niego szukać wersji GST-W3.. więc zegarek zostaje u mnie i zobaczę co z nim zrobię jeszcze A tak na koniec zabawna rzecz, skończyłem już zegarek, poskładałem, zrobiłem fotki i zacząłem je szykować pod wstawienie. I przeglądam czy coś mogę się doczepić, agle patrzę na jednym ze zdjęc w fioletowej ramce a tam od wewnątrz metalowego ringu rysy 😬 nie mogłem uwierzyć bo nie widziałem ich, ale wziąłem zegarek w ręke i są 😶 musiały powstać w trakcie wykańczania szczotką. Gdyby nie to, że przygotowywałem zdjęcia to bym nie zauważył pewnie. No więc znowu rozkręcanie, wyciąganie sprzętu, polerka i końcowe przygotowanie i ponowne fotki juz w ramce białej 😜 Kawał dobrej roboty 😀 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37956 #246 Napisano 9 Sierpnia 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37956 #247 Napisano 10 Sierpnia 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37956 #248 Napisano 11 Sierpnia 2024 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4037 #249 Napisano 12 Sierpnia 2024 GST 🤩 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37956 #250 Napisano 12 Sierpnia 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach