Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
toXic PL

Casio G Shock GST

Rekomendowane odpowiedzi

Panda w towarzystwie misia 🙂

IMG-20240814-103349-1.jpg

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

💙 

IMG_20240816_151633.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w programie "coś ty wymyślił" :D 
1. Zmiana mechanizmu z GAW-100BL do GST-W110 ze zmienionym paskiem, podstawa bezela i zmienionymi literami

2. Zamiana ról - GST-W110 zostaje przełożony ze standardowego bezelu z paskiem od GST-200CP-2AER na turkusowy zestaw a GST-W310 przechodzi z turkusu na pomarańczę ;) 

3. Kto lepszy, dynia czy pomarańcza.

Zaczynajmy więc :) 

1. Rozpoczynamy historię od pomysłu który wpadł jakiś czas temu gdy spostrzegłem, że GST-W seria dzieli mechanizmy z GAW serią. Pomyślałem sobie wtedy, że jak zrobię model turkusowy na którego części czekałem to przełożę z ciekawości moduł z wersji GAW-100BL do turkusowego GST-W110. Niestety części nie przychodziły i finalnie turkusowy został GST-W310 z małą modyfikacją farbą :D ale jak zdziwiony byłem gdy parę dni temu zadzownili z SW24 z informcją, że moja turkusowa podstawa bezelu którą zamówiłem 7 Maja jednak jest i czeka już na wysyłkę do mnie ze sklepu 😮 no więc jak przyszła to pasek musiał polecieć na prawowite miejsce, do tego podstawa no i wreszcie realizacja dziwnego pomysłu zmiany mechanizmu.

I tu właściwie nie wiem co powiedzieć, niby mi się podoba, ale nie do końca (nie bawiłem się w przekładanie pierścienia nad tarczą/pod szybką bo nie wiedziałem czy tak zostanie). Finalnie przełożyłem ponownie oryginalny i tak sobie myślę. Co wy o takim czymś mówicie ?

IMG_20240823_170502.jpg

IMG_20240823_170359.jpg

2. Jak już wspomniałem, GST-W110 dostał swój wyczekiwany zestaw, no więc trzeba było zaplanować coś dla GST-W310. Myślałem o powrocie do oryginału plus pasek z GST-200CP-2AER jak wcześniej W110, ale potem przypomniałem sobie, że mam ostatni pomarańczowy pasek i czemu jeszcze nie zaszaleć. No więc turkus dla W110, pomarańcza dla W310. Efekty poniżej (tu i tam jeszcze nie umyte bo farba schnie :D )

IMG_20240823_171019.jpg

3. Na koniec porównanie, kto lepszy, GST-W310 w pomarańczowych ciuchach czy znana już dynia :D czyli GST-W100G z dyniowymi dodatkami :) 

IMG_20240823_171117.jpg

Edytowane przez G-szok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e72eef170bbea7a7e8019a9587c7b90f.jpg

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze sie znalazła jedna fotka z opalania :)  ;)

IMG_20240816_151714.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam kombinacje

IMG-20240918-1033101.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi