Kowalq 0 #1 Napisano 23 Listopada 2016 Witam Bardzo podobają mi się Seiko 5.Czy te zegarki nie beda za male na nadgarstek 17.5?Który z nich byście wybrali?Model ze zdjęcia nr 2 jest tez w kolorze złotym i całym czarnym.Te zegarki są tych samych rozmiarów? 1.2. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KapitanMagellan 1 #2 Napisano 23 Listopada 2016 2, zgrabny i ladne wykonanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #3 Napisano 23 Listopada 2016 Mam 1. A nadgarstek 18,5 cm. Mi pasuje . Niestety, na tym forum nie potrafię wstawić fotki z Google Photos... https://goo.gl/photos/jnKfrb1mxVs3pgYb7 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #4 Napisano 23 Listopada 2016 3 dni temu stałem przed podobnym dylematem i już prawie kupowałem tego na pierwszej pozycji (jest na bazarku) ale trafił się SRP281.Nie należy do największych a ja mam nadgarstek 19cm ale za to jest "inny" niż klasyczny diver i bardzo wygodny. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #5 Napisano 23 Listopada 2016 SRP281 to nie jest popularny model, ale naprawdę pierwsza klasa. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kowalq 0 #6 Napisano 24 Listopada 2016 SRP281 bardzo fajny ale mnie przekonuje do siebie SNZH55, Zastanawiam se tylko czy brac wersje czarno biala czy moze zlota: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #7 Napisano 26 Listopada 2016 Złota wersja to ta 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #8 Napisano 26 Listopada 2016 Ta jest chyba za złota jak dla mnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #9 Napisano 26 Listopada 2016 Tak szczerozłota.Wersja spokojniejsza. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #10 Napisano 26 Listopada 2016 Lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #11 Napisano 26 Listopada 2016 Co kto lubi.Obydwa układają się bardzo dobrze na nadgarstku.Dodatkowo dobra baza do modów. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #12 Napisano 26 Listopada 2016 A nie ściera się to złoto z bransolety z czasem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #13 Napisano 26 Listopada 2016 Jak ma się ścierać jak to czyste złoto Tak na poważnie to przy takiej częstotliwości użytkowania ( bardzo okazjonalnie) nie zauważyłem ścierania . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #14 Napisano 26 Listopada 2016 To jak u mnie PVD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #15 Napisano 26 Listopada 2016 Powłoka przy codziennym użytkowaniu niestety będzie podatna na ścieranie.Jako jeden z kilku zegarków raczej nie grozi mu ten problem. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kowalq 0 #16 Napisano 26 Listopada 2016 Jaki jest koszt "zmodowania" tego zegarka , czyli zakup tarczki FFF i paska czarnego?Sam jestem w stanie wykonac tego moda czy zegarmistrz bedzie potrzebny? Pasek bym miał do garnituru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gurgul99 1 #17 Napisano 26 Listopada 2016 Tarcza to około $30, wskazówki drugie tyle, pasek to już wg. uznania. Dasz radę sam, na YT masz pokazany kompletny serwis tego mechanizmu, robiąc z głową niczego nie zepsujesz, tylko nic na siłę.Tarcze i wskazówki znajdziesz w Dagaz i u Yobokies. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pat-mos 4 #18 Napisano 11 Grudnia 2016 A mnie się źle kojarzą wszelkiego tego typu mody. To tak jakby do Trabanta włożyć silnik od Porsche i twierdzić że to mod Porsche. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MKarkut 0 #19 Napisano 14 Grudnia 2016 witajcie,czy możecie mi powiedzieć co sądzicie o modelu SEIKO SRP731K1? Spodobał mi się ten model i zastanawiam się nad zakupem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #20 Napisano 14 Grudnia 2016 Sądzę że jak Ci sie podoba to mozesz śmiało kupowac. Popularna seria 5 , dobra jakość za przystępna cenę. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach