adrian1pl 0 #1 Napisano 3 Grudnia 2016 Witam chciałbym sie coś dowiedzieć na temat tego zegara , mechanizm sprawny lecz obudowa w opłakanym stanie . Brakuje paru elementów skrzynki ale jednak chciałbym go jednak odnowić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #2 Napisano 3 Grudnia 2016 Jest to popularny FMS (Friedrich Mauthe Schwenningen) Jeśli zrobiłbyś dokładne zdjęcie sygnatury można byłoby określić mniej więcej rok produkcji , na podstawie tego co załączyłeś obstawiałbym mniej więcej lata 1895-1920 . Stan skrzynki rzeczywiście jest ciekawy ale nie z takich opresji ludzie wychodzili . 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1pl 0 #3 Napisano 4 Grudnia 2016 42/105 D R P N 55006 98922 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #4 Napisano 4 Grudnia 2016 42/105 D R P N 55006 98922Pisałem o sygnaturze nie i oznaczeniach patentu , numeru seryjnego . Tutaj masz tabele z sygnaturami Mauthego . 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #5 Napisano 4 Grudnia 2016 W każdym razie patent Kielmanna i oznaczenia tego patentu zniknęły z werków w pierwszej dekadzie XX wieku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1pl 0 #6 Napisano 4 Grudnia 2016 Sorki myślałem że chodziło o tamte oznaczenia taka moja wiedza odnośnie zegarów . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach