Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pasjonatzegarków

Fachowiec Katowice i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Czasocholicy - poszukuję dobrego fachowca do renowacji zegarka.

Dokładnie pełen serwis i naprawa mechanizmu ETA1120, renowacja koperty i naprawa wskazówki (była chyba galwanizowana) nałożenie nowej powłoki i wymiana szkiełka.

Szukam z okolic Śląska - najlepiej Katowice i miasta ościenne. Jeżeli ktoś jest naprawdę dobry to nie ma problemu, żeby nieco dalej pojechać (ale w granicach województwa - żeby nie było "jest świetny fachowiec, ale w Gdańsku" :) )

Prosiłbym o pomoc do kogo się zwrócić. Tak, żeby zrobił to rzetelnie, nic nie zniszczył i żebym nie zapłacił jak za zboże...

Tak orientacyjnie - w jakich granicach kwotowych może taki serwis oscylować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nikt takich informacji nie podaje, próbowałem. Ktoś się narobił i powypisywał namiary na zegarmistrzów w całej Polsce, ale to dane które można samemu wygooglować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bytom ulic dworcowa

byl tu juz kiedys polecany na forum

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez kob.kamil
      Witam, posiadam zegarek Breitling Colt z mechanizmem B17 (ETA 2824-2). Zegarek ma już 5 lat, więc postanowiłem oddać go do serwisu, skierowałem się do polecanego tutaj Pana Edmunda z Chorzowa (firma Chronos, autoryzowany serwis Omegi). Pan Edmund po zmierzeniu odchyłki dobowej, która wynosi około 3-4s na dobę, powiedział, że na obecną chwilę zegarek nie wymaga serwisu i należy wykonać go za około 2 lata. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy serwis po 7 latach nie będzie zbyt późny? Spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat wspomnianego zegarmistrza, jednak wiem również że opóźnianie serwisu zegarka może mieć destrukcyjny wpływ na mechanizm, dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie
    • Przez Feymozim
      Serwis Omegi Cosmic 2000 cal.1012 Z 1971 roku  

• Przez Muzzler86
      Cześć,
      Jestem z Krakowa, ale przeszukując forum nie znalazłem nikogo od Atmosów w swoim rejonie.
      Czy na forum jest ktoś z Krakowa lub okolic, kto byłby w stanie naprawić zatrzymującego się Atmosa? Jeśli nie będzie to konieczne, wolałbym uniknąć wysyłania zegara kurierem.

2 lata temu kupiłem Atmosa z kalibrem 562 (wskazania miesiąca i fazy księżyca) - w zeszłym tygodniu się zatrzymał. Najpierw zaczął się delikatnie późnić, skorygowałem wskazówki przesuwając minutową o 5 minut wprzód i na drugi dzień zauważyłem, że zegar stoi. Próba rozruchu kończy się niepowodzeniem, po kilkunastu godzinach i tak ostatecznie staje. 
      Będę wdzięczny za polecenie kogoś, kto ma doświadczenie z tego typu zegarami.

• Przez Siewca
      Dobry Wieczór,

Chciałem wymienić baterię w zegarku Skagen i natrafiłem na pewien problem.
      Dekiel jest zatrzaskowy , szedł bez problemu, ale mam problem z zatrzaśnięciem go ponownie.
      Do zamknięcia używam ręcznej praski zegarmistrzowskiej. Niby dekiel wchodzi , ale się nie zatrzaskuje.
      Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć ?

Pozdrawiam

• Przez mandolo667
      Cześć! Poszukuję jakiegoś specjalisty / zegarmistrza na terenie Warszawy, który pomógłby mi z oceną autentyczności Omegi. 
      Zegarek będę miał w ręku, podjechałbym ze sprzedawcą. Macie kogoś godnego polecenia?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.