Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomciozcch

Zegarek na codzień max do 1500 zł dla świeżo upieczonego inżyniera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z okazji zdobycia tytułu inżyniera postanowiłem sobie sprawić zegarek do około 1000-1500 zł. Będzie to zegarek używany na codzień. Obecnie od 4 lat używam https://www.demus-zegarki.pl/product-ger-16037-Zegarek-Casio-Edifice-Chronograph-EFR-510D-1AVEF-meski-uniw.googleshoppingpl.html?gclid=COSh5J_H5NECFQ1fGQod12gJPA

Nie mam pokaźnego nadgarstka niestety i nowy zegarek nie mógłby być większy 

https://zapodaj.net/fc52e8fa04514.jpg.html

https://zapodaj.net/a3c3c98715d54.jpg.html

Przemyślałem sprawę i chciałbym zakupić automat na pasku. Zegarek z duszą ale z walorów użytkowych zależy mi na szafirowym szkle i WR100 m, a za tą cenę automat często jest tego pozbawiony. Strasznie choruję na tego orienta http://zegarkiipasja.pl/artykul/389-orient-automatic-power-reserve-ffm03004b0-recenzja

28.jpg

niestety to tylko mineralne szkiełko i po wymiarach wydaję mi się, że będzie za duży. Byłbym wdzięczny jak ktoś podałby mi namiar na sklep na terenie trójmiasta w którym mógłbym go obejrzeć. Czy w dalszej przyszłości w razie sporej ilości rys (na casio sporo ich niestety posiadam) jest możliwośćwymiany szkiełka? Czy kupując ten zegarek na psaku będę mógł (w razie mojego widzi mi się) dobrać bransoletę? Czytałem, że w przypadku citizena jest to niemożliwe i lepiej kupić z bransoletą i dobrać pasek. Za te pieniądze jestem w stanie kupić citizena z eco-drive który z cech użytkowych będzie posiadał szafir, wr100m, radio controlled itp ale większą frajdę na ręku sprawiłby mi automat :)

0_0_productGfx_d5f9c6aaf19782415da511045

Szukając zegarka stylistycznie podoba mi się również 

standard.jpg

niestety posiada słabą opinię. 

Czy możecie mi doradzić automat w podobnej stylistyce z szafirem i WR100m ? Najlepiej podobny do orienta (lubię jak na tarczy  się dzieje ale jak jest to ładnie upożądkowane i ma sens tak jak power reserve i dni tygodnia w oriencie).

Wiem, że było sporo tematów z podobnym budżetem niestety nie znalazłem tam oferty dla mnie.

Pozdrawiam ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro dla inżyniera to wybór jest chyba tylko jeden-  IWC INGENEUR ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie choruj na Orienta, tylko sobie go kup :). Mieści się w budżecie.

A może coś takiego? Ma szafirowe szkło :).

maxresdefault.jpg

DSC4894-Copy.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee nie, nie przebijają tamtej ;) Wiecie moze gdzie na terenie trojmiasta ewentualnie bydgoszcz torun grudziadz jestem w stanie zobaczyc ja na zywo? Bo obawiam sie o rozmiar... Moze jeszcze jakas ciekawa propozycja w tym budżecie?

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen z RC będzie dobrym wyborem na co dzień. 

Dodatkowo automat do garnituru.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tego Citka, którego zdjęcie wrzuciłes. W zasadzie pasuje do wszystkiego. Ma fajną lume no synchronizacja działa wyśmienicie.

post-50639-0-00518000-1485684886_thumb.jpg

post-50639-0-97169500-1485684743_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w takim oriencie jak szkielko bedzie mocno porysowane i polerowanie nic nie da, jest mozliwosc jego wymiany? Jaki to koszt? I czy ktoś może dać namiar w trójmieście grudziądzu bydgoszczy toruniu na taki zegarek? Chcialbym go przymierzyć gdyż obawiam się o wymiary... Tego citizena znalazłem w gdańsku niedługo jak będę miał chwilę podjade go przymierzyć. Szkoda, że nie ma zapięcia motylkowego i czy to prawda, że ciężko dobrać do niego pasek (szerokość przy mocowaniu 23 mm ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapięcie motylkowe można dokupić (no-name nawet za 2-3 dychy) i założyć do paska.

23mm to rzadziej spotykany rozmiar paska. "Parzyste" rozmiary są bardziej typowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczytałem w ofertach uslug zegarmistrzów, że jest możliwość wymiany szkiełka praktycznie w każdym zegarku. Tak mi sie spodobał ten orient, że chyba go zamówie. Jak okaże się za duży to najwyżej go zwróce i będe stratny o ten koszt wysyłki. Najtaniej znalazłem go na allegro tylko, daje 2 lata gwarancji producenta

http://allegro.pl/zegarek-orient-ffm03004b0-sklep-kurier-24h-i6678125264.html

a kupując go tutaj

https://m.demus-zegarki.pl/product-pol-29228-Zegarek-Orient-Automatic-FFM03004B0.html#close

dostaję gwarancję 2+1 rozumiem 2 lata producenta i rok ichniejsza. Opłaca się dopłacac te 150 zl za dodatkowy rok gwarancji? Moze nie polecacie kupowac z tych sklepow a z jakiś innych?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem Hirsch Duke 23mm i uważam, że jest rewelacyjny. Więc to nie jest tak, że nie ma. Zdjęcia z dzisiejszego spaceru poniżej:

post-50639-0-54029700-1485698630_thumb.jpg

post-50639-0-26957700-1485698646_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzę tego citizena na żywo i rozmyśle jego zakup bo obawiam się, że orient niestety na mój 17,5 cm nadgarstek będzie za duży... Nawet jak miałbym kupowac citizena, ktoś może odp na moje wcześniejsze pytanie ? 

Pozdrawiam :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.