Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

karlkox88

Tag Heuer vs Longines-który zegarek wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna porządnego zegarka-z duszą. Budżet na niego miał się zamknąć w 10tyś. zł. Zegarek miał cieszyć moje oko czyli spełniać wymogi takie jak np: rozmiar koperty min 42cm, być z bransoletą, mieć klasyczny wygląd, tarczę z rzymskimi cyframi oraz elementy złote np w tarczy  czy bransolecie gdyż chciałem by pasował mi do złotej biżuterii i sam był pewnego rodzaju biżuterią. Chciałem też by zegarek był pewnego rodzaju zamrożeniem kapitału. Nie liczę na to, by w przypadku dalszej odsprzedaży na nim zyskać,ale by zbyt wiele nie stracić-choć nie zakładam by go odsprzedawać, To takie założenie na wszelki wypadek. W trakcie tych poszukiwań,metodą eliminacji ,odrzuciłem kilka czasomierzy-choć tak naprawdę niewiele spełniło moje kryteria. Ostatecznie na placu boju pozostały dwa:

Longines Master- nowy z salonu

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/22881_Longines_Master_Collection_Column-Wheel_Chronograph_L28594516

Tag Heuer Carrera- używany

http://www.chrono24.pl/tagheuer/carrera-calibre-16-stee18k-gold--id5340896.htm

Ani jeden ani drugi zegarek nie spełnił w 100% moich kryteriów.

Tag jest troszkę za mały,ale ma szczerozłote elementy. Kosztuje połowę salonowej wartości,więc co miał stracić już stracił-jest śliczny.Przekracza mój budżet,ale da się to naciągnąć.

Longines jest dużym klasykiem z tarczą jakiej szukałem.Niestety nie będzie on biżuterią i na starcie starta na nim jest spora...

Który z nich wybralibyście Wy? Dodam,że Longinesa mam za 8900zł a Taga za 11000zł..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden z nich nie jest lokatą kapitału. Prędzej Moonwatch czy inna PO.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wstrzymuję się jeszcze z decyzją..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.