Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Midgardsorm

zegarmistrz Kraków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć, kogo polecacie w Krakowie potrzebuje dokonać przeglądu i strojenia w moim nowym cudzie FORTISIE:) zależy mi na wysokiej jakości gdyż zegarek ma wodoszczelność 200 m a wiem ze nie wprawna ręka może to zepsuć z własnego doświadczenia (nie będę pisał, u kogo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eleventh

P. Piotr Kowal

ul. Basztowa 16 (obok Lot)

Sprawdzony, polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka jest wasza opinia o zakładzie pana Strojnego

Salon Zegarmistrzowski

ul. Sławkowska 2

31-014 Kraków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eleventh
Co do Strojnych jakość usług rewelacyjna,

Ja mam niestety inne doświadczenie w tym względzie...

Dwa razy oddałem im zegarek do naprawy i dwa razy nie skończyło się to dobrze. Zdecydowanie nie polecam Strojnego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Ja tez polecam p. Piotra Kowala z Basztowej, naprawial badz konserwowal wiekszosc moich zegarków (22 sztuki) i wszystkie maja sie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość em_gie

Strojny jest szaleńczo drogi, poza tym z byle czym do niego nie startuj bo wygarniturowani subiekci będą na Ciebie patrzeć jakbyś maluchem przyjechał do salonu mercedesa :-)

Polecam również p. Kowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A'propos ostatniego komentarza zgadzam sie w 100%.

Pamietam jak kiedyś( dawno bo dawno ale obsługa nie zmieniła sie przecież) Pan za ladą powiedział mi że takiej usługi nie wykona ( chodziło o wymienienie baterii w zegarku, bodajże certina albo seiko juz teraz nie pamietam) gdyż jak sie ma narzędzia do mercedesów to nie naprawia sie maluchów. i od tamtej pory obiecałem sobie że choćbym musiał zegarek do warszawy wysyłać to tam moja noga już nie postanie. Mam sporo zegarków i jakoś żyje bez pomocy panów od Strojnego.

Osobiscie polecam p.Kowala na Basztowej, jest fachowwy, miły i w przystępnej cenie.

PS.Co do Strojengo to przypomniało mi sie jedna rzecz.Kumpel oddał im jakiś czas temu do zrobienia Lanco ( chodziło chyba o przegląd i generalnie uruchomienie zegarka bo leżał naście lat w szafce) Pan zegarmistrz zegarek robił przez dobre 1,5 miesiąca po czym oddał zegarek.Zegarek chodził lecz przestawienie godziny czy też nakręcenie zegarka było niemożliwe i kończyło sie odkręceniem koronki.

Pozdrawiam

Patryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
P. Piotr Kowal

ul. Basztowa 16 (obok Lot)

Sprawdzony, polecam.

Przechodziłem dziś basztową i nie widziałem tam żadnego zakładu zegarmistrz.

Czy coś się zmieniło???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko że musisz wejść w taką bramę :) jak pójdziesz od strony przystanku po stronie starego kleparza czy też budynku LOT'u w stronę placu Matejki to może z 10m od przystanku jest taka brama i jak tam wejdziesz to już nie ma siły żebyś nie trafił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A'propos ostatniego komentarza zgadzam sie w 100%.

Pamietam jak kiedyś( dawno bo dawno ale obsługa nie zmieniła sie przecież) Pan za ladą powiedział mi że takiej usługi nie wykona ( chodziło o wymienienie baterii w zegarku, bodajże certina albo seiko juz teraz nie pamietam) gdyż jak sie ma narzędzia do mercedesów to nie naprawia sie maluchów. i od tamtej pory obiecałem sobie że choćbym musiał zegarek do warszawy wysyłać to tam moja noga już nie postanie. Mam sporo zegarków i jakoś żyje bez pomocy panów od Strojnego.

Fachowości Strojnego oceniał nie będę, ale z powyższym stwierdzeniem się nie zgodzę. Obsługa czyli ci tzw. "garniturowcy" są bardzo mili i kompetentni, a co do wymiany baterii w opisywanej Certinie to kolego nie opowiadaj bzdur !!! właśnie Strojny jest serwisantem tej marki i raczej nie w jego interesie jest takie działanie. Wymieniałem tam bateryjki :twisted: w wielu swoich zegarkach i nigdy nie potraktowano mnie tam dziwnie, z usług jestem zadowolony i moge Strojnego polecić z czystym sumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ktorej godzinie otwiera swój przybytek p. Kowal ?

wiem że zamyka o 17 ale chciałem wpaść z rana , jak ktoś wie nich pisze !

dziekuje

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystałem z kilku zegarmistrzów w Krakowie i tak:

- p. Kowal - dobry, tani, ale bywa, że i niedoróbę odda, coś za coś,

- salon Strojny - kompetentny, dość drogi, trochę filozof, ale potrafi naprawić, czasem to jednak trwa,

- p. Wojnar z Rynku - naprawia w rozsądnych cenach, robi nieźle, raz nie do końca byłem zadowolony,

- Alma, Pilotów, dobrze, szeroka gama usług, ale drogo,

- Al. Pokoju, pawilon na rogu Ofiar Dąbia - tanio, solidnie, ale bez spełniania dziwnych zachcianek zegarkomaniaków, zakres podstawowych usług zegarmistrzowskich.

Tak więc nie ma punktu idealnego. Fortisa jednak dałbym Strojnemu, nie wiem czemu, takie moje wrażenie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie mogę polecić Pana z salonu Kobe na ulicy Szewskiej, niestety nie pamiętam nazwiska a nie mam przy sobie wizytówki. Miło, fachowo, w przystępnych cenach.

"The only thing in the world worse than a fake Rolex is a real one" J. Clarkson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba rozróżnić wkład pracy zegarmistrza jeśli chodzi o wymianę baterii

a np. gruntowny serwis werku... Kupując zegarek mechaniczny za kilka,

kilkanaście klocków nie warto oszczędzać na fachowym serwisie co kilka lat!

Ja mojego Fortisa Spacematic serwisuję na Sławkowskiej 2

Dwoje zegarmistrzów fachowo podchodzi do sprawy...

Jedyny problem z Fortisem to praktycznie całkowity brak

dostępu do części zamiennych za sprawą polskiego dystrybutora

tej marki :( Trochę szkoda, że fajna firma nie ma w naszym

kraju przedstawiciela na najwyższym poziomie... ale to już OT :lol:

___

PS. W historyjkę o Certinie nie wierzę... :(

UPRZEDZAM, IŻ MOGĘ BYĆ NIEOBIEKTYWNY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.