Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BONGO

Aviator??

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając allegro znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item197808625_piekny..._avw5839g1.html

widze go pierwszy raz, co się rzadko zdarza bo wszystkie nowe ruski mam wyoglądane. W środku raczej nie ma werku poljota (pytanie co??), a a taki z etą to podejrzanie tani wiecie może coś więcej bo fajny on jest i może bym kupił???

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę, w środku jest Poljot typ 31681 (3133 miał inny układ tarczek)

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O ile się nie mylę, w środku jest Poljot typ 31681 (3133 miał inny układ tarczek)

J.

wykluczone wtedy na 6 byłby indykator 24

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wykluczone wtedy na 6 byłby indykator 24

A ten z Allegro co tam ma (sorry, nawet przez lupę nie widzę)?

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, faktycznie coś tu nie gra. Mechanizm Poljota ma przecież 24 godziny na 6, sekundnik na 9 a chrono na 3 a ten z Allegro ma 24h na 3... może to jaki kwarc jest.

Hm, nie zauważyłam początkowo - przecie sprzedają go w kategorii KWARCOWE!!! To najpewniej chińczyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba go sobie odpuszcze

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hm, faktycznie coś tu nie gra. Mechanizm Poljota ma przecież 24 godziny na 6, sekundnik na 9 a chrono na 3 a ten z Allegro ma 24h na 3... może to jaki kwarc jest.

Hm, nie zauważyłam początkowo - przecie sprzedają go w kategorii KWARCOWE!!! To najpewniej chińczyk.

Na pewno nie chińczyk. Jeśli to kwarc to jest to po prsotu mijota jak w spitfajerach i innych podobnych. A swoją rogą ładny jest, nawet bym brał ale kwarca nie chcę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Volver

Mam Aviatora Chrono ze wskaźnikiem 24h, ten na foto ma inny układ tarcz, nie ma napisu made in Russia(słowo Aviator ma po angielsku, więc konsekwentnie), poza tym dekiel to ordynarna kopia ruskiego dekla, który jest fajnie zaprojektowany, jest frezowany i ma dużo więcej oznaczeń... Moim zdaniem to jedna z podrób, o których się słyszy...Swoja drogą Aviatory są mechaniczne-jak sądzę tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem to jedna z podrób, o których się słyszy...Swoja drogą Aviatory są mechaniczne-jak sądzę tylko.

Witajcie, piszę po raz pierwszy. Pozwalam sobie odświeżyć temat, bo dwa dni temu na spotkaniu klasowym, zaintrygował mnie zegarek kolegi. Właśnie AVW 5839 G1. Zegarek jest duży (co mi bardzo pasuje), 45mm bez koronki robi wrażenie. Tak mi się spodobał, że spisałem model. Jako, że czytałem już trochę forum, powiedziałem koledze, że firma jest rosyjska. Nie chciał w to uwierzyć. Zegarek kupił mu ktoś na Cyprze za ok. 700zł (mówił że ten model w sklepie jest po 2000zł). Po przyjściu do domu, zacząłem się zastanawiać czy to nie jest podróbka. Na pewno był kwarcowy, a jakoś nie mogę znaleźć, żadnego kwarcowego modelu w ofercie firmy. Po drugie duża wskazówka sekundowa poruszała się, a te małe na tarczkach stały w miejscu (na pewno nie pokazywały biegnących sekund) a w chronografie chyba powinno być na odwrót.

Ale żeby podrabiać takie niszowe i mniej popularne marki jak Aviator? Myślałem, że podrabia się Rolexy i Omegi, bo o nich wszyscy słyszeli, a tu nawet właściciel nie wie, że prawdopodobnie nosi podróbkę rosyjskiego zegarka.

Pozdrawiam

Jacek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.