Gość Kwiatek #3751 Napisano 20 Października 2018 @abir ten Helson do miedź prawda?! Już się trochę gubię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3752 Napisano 20 Października 2018 z mosiądzu, czyli brass 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3753 Napisano 20 Października 2018 Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błyskawiczny 35 #3754 Napisano 20 Października 2018 Taki produkt to koledzy widzieli?20181017_195614.jpg To nie miedziany czasem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3755 Napisano 20 Października 2018 Te wskazówki za każdym razem kładą mnie na łopatki... Czy już pytałem, gdzie to się kupuje?https://www.dragonshroud.com/fishbone-hands 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3756 Napisano 20 Października 2018 Piotr, dzięki!! @abir ten Helson do miedź prawda?! Już się trochę gubię... Chyba nikt nie robi zegarków z miedzi... Wiem tylko o jednym producencie, który się na to porwał. i... niedługo pokażę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3757 Napisano 20 Października 2018 Piotr, dzięki!! Chyba nikt nie robi zegarków z miedzi... Wiem tylko o jednym producencie, który się na to porwał. i... niedługo pokażę Postaram się zapamiętać i już o to nie pytać A na miedź w takim razie czekam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3758 Napisano 20 Października 2018 No ja tez bede robil w miedzi juz niedlugo 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3759 Napisano 20 Października 2018 Brawo! Szacun, słyszałem, że to niesłychanie trudny materiał... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3760 Napisano 20 Października 2018 Brawo! Szacun, słyszałem, że to niesłychanie trudny materiał...raczej nie, sie ciagnie troche ale obroty i posow odpowiedni i bedize szlow gorszych robilem tytan, niklu,inconel, 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3761 Napisano 20 Października 2018 raczej nie, sie ciagnie troche ale obroty i posow odpowiedni i bedize szlow gorszych robilem tytan, niklu,inconel,Nie chodzi o obróbkę (czyli ścinanie czy frezowanie ) raczej wiercenie tak małymi wiertlami plus gwintowanie. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3762 Napisano 20 Października 2018 Nie chodzi o obróbkę (czyli ścinanie czy frezowanie ) raczej wiercenie tak małymi wiertlami plus gwintowanie. Sent from my iPhone using Tapatalkno to miedziaki z jak naj mniejsza iloscia dzur moze ten pierwszy model ? 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3763 Napisano 20 Października 2018 Zapomniany to będzie chyba najbardziej limitowana edycja pierwsza Dziś patriotycznie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3764 Napisano 20 Października 2018 No to dales czadu super wyszlo!!!!! na 11 Listopada zegarek gotowy. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 19 #3765 Napisano 21 Października 2018 (edytowane) Witam Dla zainteresowanych pojawil sie nowy zegarek Spinnaker Tesei https://www.spinnaker-watches.com/pages/tesei-bronze-edition-sp-5060-sign-up Edytowane 21 Października 2018 przez Normad 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3766 Napisano 21 Października 2018 Znów kurdupla wypuścili... I to za tysiaka... Zapomniany to będzie chyba najbardziej limitowana edycja pierwsza Dziś patriotycznie Wygląda super! Ale to w sumie nic nowego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3767 Napisano 22 Października 2018 (edytowane) Taki spontan dzisiejszy bezel miedź a koperta brąz Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 22 Października 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #3768 Napisano 22 Października 2018 Jest preorder na Gruppo gamma Peacemaker w brązie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3769 Napisano 22 Października 2018 Pioterk ty mysli czytasz? toz to jest to co ja marzylem zrobic troche inny ale to no i szczena opadla ja ide w tarcze teraz tylko bo na cnc mnie nie stac, 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3770 Napisano 22 Października 2018 Powitoł @piotrek39 - świetne. I ten i patriotyczny Nie robiłem w miedzi dużo, detale do oprawy noży tylko w sumie, ale nie wspominam tego dobrze Kształtowanie i wykańczanie elementu jeszcze jeszcze, ale wiercenie małymi wiertłami... wiele pań lekkich obyczajów odbijało się od ścian warstatu Na sam koniec nóż ryp na imadło z 40cm i jelec wgnieciony Całą kopertę z tego materiału? Nie wiem, nie znam się, nie widzę tego ale bezel jak W/W jak najbardziej. Ciekawym, jak patyna będzie się różnicować. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3771 Napisano 22 Października 2018 Ja się nie mogę doczekać... Jeszcze ze 2-3 dni, wracam do domy w środę, paczka powinna już na mnie czekać A tymzasem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #3772 Napisano 22 Października 2018 @piotrek39 - patriotyczny ma moc, drugi spontaniczny nie mniej ciekawy. wielki podziw @Thomass666 - a co idzie do ciebie, czyżby w końcu balticus w brązie? są tacy na forum co już go mają 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #3773 Napisano 22 Października 2018 Balticus też, ale idą takie dwa inne... Ho - ho!! Pokażę pod koniec tygodnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof23 25 #3774 Napisano 23 Października 2018 Kusiliście, kusiliście tymi br@zami a efekt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krupik 17 #3775 Napisano 23 Października 2018 mimo że ktoś zapomniał założyć sekundnika to zegarek świetnyzazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach