Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

No wreszcie

Fota nadgarstkowa proszę , i tak szczerze jakie pierwsze wrażenia ? Bardzo bym chciał go na żywo zobaczyć jestem ciekaw tarczy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza bardzo fajna, nadgarstkowe jutro, jak ogarnę pasek, bo paski z kompletu (ich długość) to dla mnie dramat... Guma rally zapina się ma ostatnią dziurkę. Skóry nie biorę pod uwagę, ponieważ ma stalową klamerkę, powlekaną pvd, czy inną metodą, ale wygląda mi to na rose gold. Klamerka od gumy jest z brązu, więc się nada do gumy od skx'a i póki jakiś paskorób mi czegoś nie wyprodukuje, to tak będę nosił (albo tak będzie się kręcił w rotomacie. 

Pierwsze wrażenie... Piękny zegarek, przód i tył, tylko nie mam go na czym nosić, bo klamerki mają 20 mm, a ja chyba nie mam takich pasków... Chociaż... zaraz idę pogrzebać! Jak coś zmontuję, to założę i ponoszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@willek777 tak, prawdziwy gad, kajman. Co do ceny - było warto

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiałem się , że tarcza plastik fantastik będzie ale takiej niefajnej chińskiej tandety ale jak mówisz , że dobrze wygląda to Ci wierze Rozmiar git , musze go gdzieś na żywo zobaczyć Graty wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek gratuluję zegara na który czekaleś tak długo. Niech cieszy.

Widziałem go na żywo, Wizualnie jest duży, dla mnie za duży. ale dla ciebie to zaleta.

Trochę chyba nie teges dawać do zegarka z brązu klamrę udającą brąz.

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiałem się , że tarcza plastik fantastik będzie ale takiej niefajnej chińskiej tandety ale jak mówisz , że dobrze wygląda to Ci wierze Rozmiar git , musze go gdzieś na żywo zobaczyć Graty wielkie

Jest spoko, indeksy nakładane robią robotę, dzisiaj wszystko oglądałem w sztucznym świetle, na dworze szaro, buro i ponuro, może jutro słońce się pokaże, to jeszcze coś obfocę i napiszę. Ale krawędzie ostre... Piotrek, rozpieściłeś mnie Renegatem... :rolleyes: Wpadnij do Bolandii, pomacasz na żywo!

Wizualnie jest duży, dla mnie za duży. ale dla ciebie to zaleta.

Trochę chyba nie teges dawać do zegarka z brązu klamrę udającą brąz.

Uszy ma krótkie i pomimo 44 mm b/k nadaje się na ciut mniejsze nadgarstki niż Żaba. Koleżanka założyła na tę swoją wydziaraną witkę i wyglądało dobrze, a ona ma całe 14 cm. Pvd to klamerka typu motyl od skórzanego paska. Ta druga, normalna, co była założona do gumy jest z brązu. Honor uratowany, ten drugi pasek należy traktować jako bonus.

Ogólnie to jak położyłem Falę koło Żabola, to tak biednie wygląda, czarno-biało... Ale dwukolorowa luma i niesamowity dekiel 3d robią robotę...

Ale obrabiania krawędzi to od Piotrka mogliby się wszyscy uczyć. No, z wyjątkiem Vostok Europe, tam krawędzie są na tym samym poziomie. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrobić krawędzie w brązie to nie lada wyzwanie brąz miękki i łatwo można się wciąć to sprzęt używany do czyszczenia po maszynowaniu 46760f8612aea21e7a09f271be5cbc9c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze BHP. No a poza tym profeska, Panie, pneumaty i te sprawy... Jeszcze raz powiem... Ja to bym się na śmierć zapilnikował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta fala gdzieś tam zawsze mi się podobała. Może kiedyś Ci się znudzi to pamiętaj o mnie oczywiście za 30% ceny nowego

A ja dziś Casio używam albo to co z niego zostało pomysł kolegi z forum nie do tego zegarka ale tak mi się spodobał , że musiałem spróbować

Moim zdaniem daje rade na żywo szczególnie , jak się mojej drugiej połówce spodobał to coś w tym jest ciekawego 300a62bab4fe2ea330d35321c9d619df.jpg43a2f9b4d1224667a28c53d6fec26c27.jpgdf5a63c463fab97793c2ce44bc8219a5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna koncepcja, tym bardziej, że spory wybór wzorów jest, płytkę z komórki można wykorzystać, może uda się znaleźć jeszcze bardziej odjazdowy kawałek :)

Edytowane przez Thomas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super ta tarcza i fala tez

,mam starego laptopa bede szukal ciekawszej plytki pewnie motherboard bedzie super wygladal .

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, zrobiłem jak Amerykany kazali, nasypałem soli, nalałem amoniaku, nad roztworem powiesiłem klamerkę i... proszsz...:

44905676844_88cd73644d_c.jpg

tak wygląda po przetarciu ostrą włókniną, ale na początku była całkowicie czarna. Musiałem się napracować, żeby zetrzeć tę powłokę, jest bardzo trwała. Za to płyn w słoiku ma kolor tropikalnego morza... :blink: Ktoś mi powie o co choźźzi?? :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz klamrę polać i posolić , nie wieszać bo sól spadnie , położyć na czymś , jakiś podeścik zrób i zamknij. Możesz kilka razy solić klamrę i pryskać z butelki po płynie do szyb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi