Piotr K. 695 #201 Napisano 15 Września 2017 A ja sie obawialem mojego wagi 160g uszy zakonczone rozmiar 24mm 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #202 Napisano 16 Września 2017 Spokojnie. Mój największy spaślak DB Depthmaster II waży 305g. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #203 Napisano 16 Września 2017 A ja sie obawialem mojego wagi 160g uszy zakonczone rozmiar 24mm Waga dobra Piotr. Tutaj masz tarczę na miedzi do niej : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #204 Napisano 16 Września 2017 (edytowane) super tarcza, jaka srednica? Edytowane 16 Września 2017 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #205 Napisano 16 Września 2017 (edytowane) 40 mm ale mogę Ci dopasować jaka chcesz bo ranty są duże :-) może jakiś mały brand zrobimy ? Edytowane 16 Września 2017 przez leskias 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #206 Napisano 16 Września 2017 Zawsze mozna pokombinowac spolka miedzynarodowa hehe. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #207 Napisano 16 Września 2017 40 mm ale mogę Ci dopasować jaka chcesz bo ranty są duże :-) może jakiś mały brand zrobimy ? napisz coś nt technologii wykonania, motyw zajedwabiście mi odpowiada, mam w planie projekt i nie do końca zamknąłem wzornictwo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #208 Napisano 17 Września 2017 napisz coś nt technologii wykonania, motyw zajedwabiście mi odpowiada, mam w planie projekt i nie do końca zamknąłem wzornictwo... Tutaj Masz mój temat :-) : = http://zegarkiclub.pl/forum/topic/128068-moje-tarcze-do-zegarka-z-emalii-i-porcelany/ a tutaj jak to zrobić : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/152629-w%C5%82asna-tarcza-do-zegarka-z-emalii-grawerowana-i-giloszowana/ Tarcza "Skull" Miedziana na krążku 40 mm ale to zatoczenia na wymiar 38 mm. Emalie Schauer.Można ją jeszcze wypolerować ale mi podoba się taka jaka jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #209 Napisano 17 Września 2017 Świetny kontrast,patyna koperty i połysk wskazówki,relaks w Warnemunde. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #210 Napisano 17 Września 2017 Starzeje się godnie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #211 Napisano 17 Września 2017 super wyglada teraz ten VostokCzaszka sprzedana/kupiona. . 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #212 Napisano 17 Września 2017 Przewietrzony Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #213 Napisano 18 Września 2017 Nieźle, ale w.g. mnie postarzenie to nie wszystko, teraz musisz dopracować "wyświechtane codziennym użytkowaniem" krawędzie. Wtedy dopiero nabierze super wyglądu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #214 Napisano 18 Września 2017 Jak to postarzacie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #215 Napisano 18 Września 2017 Nieźle, ale w.g. mnie postarzenie to nie wszystko, teraz musisz dopracować "wyświechtane codziennym użytkowaniem" krawędzie. Wtedy dopiero nabierze super wyglądu. Masz racje tyle że trzeba by było nosić dzień w dzień, za dużo zegarków jest może będzie trzeba uszczuplić kolekcję Nie mam jeszcze takiego ulubionego którego tyrał bym co dzień. Czekam jeszcze na dwa i zobaczymy,może któryś w świat powędruje Zobaczymy. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #216 Napisano 18 Września 2017 Jak to postarzacie ?Zerknij na YouTube. Jajko na twardo , gotowe produkty z Amazona , słona woda Sposobów jest mnóstwo. Twoja tarcza mnie pozamiatała:) ! Mam pomysł na jedna w stylu starej Molnji ,ale odezwę sie jak juz wrócę z wakacji . 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #217 Napisano 18 Września 2017 Zerknij na YouTube. Jajko na twardo , gotowe produkty z Amazona , słona woda Sposobów jest mnóstwo.Twoja tarcza mnie pozamiatała:) ! Mam pomysł na jedna w stylu starej Molnji ,ale odezwę sie jak juz wrócę z wakacji . To stal nierdzewną tak koroduje ??? super Do mołni to inna tarcza !!! - bardziej stateczna - zresztą sam sobie wymyśl :-) lub Jimmy robi fajne projekty ( tylko leń ) tak powstaje tarcza z miedzi : wyciąć krążek i trawię podstawę tarczy po wytrawieniu przygotowuję tarczę do emaliowania - leżakowanie w kwasku cytrynowym potem wypalam podkład który dopasowuję do materiału nakładam druty nakładam emalie podkładowe wypalam 2-3 razy nakładając warstwy kolorowanie tarczy zaczynam od testów emalii , na zdjęciu próbnik do tej tarczy przygotowuje emalie - mam mało kolorów kryjących bo rzadko robię tarcze na miedzi kolorowanie wykonuję pendzelkami, wykałaczkami a nawet iglami potem wypalam nakładam i wypalam emalię kilkukrotnie do wypełnienia komórek, ta tarcza nie wymaga dużo wypaleń (6-9) bo operujemy tylko 6 kolorami ale są tarcze gdzie wypala się i 20 razy lub więcej. to mój stół do pracy : teraz delikatnie równam druty papierem i pilniczkami teraz tarcza poczeka na "dawcę" koperty ( lub skończy jako medalion) i zostanie dopasowana średnica, po tej operacji nałożone będą jeszcze warstwy końcowe. , za dużo zegarków jest [ jak za dużo to ja z chęcią przytulę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5422 #218 Napisano 18 Września 2017 To stal nierdzewną tak koroduje ??? super Brąz, mosiądz, miedź. 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #219 Napisano 18 Września 2017 Brąz, mosiądz, miedź. Myślałem że to stalowe koperty tak postarzone. Czyli trzeba sobie kopertę zrobić jak Piotr :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #220 Napisano 18 Września 2017 No nie masz wyjscia jak chcesz miec niebiesko/zielona koperte 1 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #221 Napisano 18 Września 2017 No nie masz wyjscia jak chcesz miec niebiesko/zielona koperteRewelacyjnie ci podgnil Myślałem że to stalowe koperty tak postarzone. Czyli trzeba sobie kopertę zrobić jak Piotr :-) Albo kupic jakiegoś ruska w fajnej chromowanej kopercie ( np . Bodajże Komandirskije albo Amfibie i sporo więcej modeli ) pozbawić kopertę chromu i gotowe 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #222 Napisano 18 Września 2017 Masz racje tyle że trzeba by było nosić dzień w dzień, za dużo zegarków jest może będzie trzeba uszczuplić kolekcję Nie mam jeszcze takiego ulubionego którego tyrał bym co dzień. Czekam jeszcze na dwa i zobaczymy,może któryś w świat powędruje Zobaczymy. Załóż nowy filc na wiertarkę i na sucho obleć po dostępnych powierzchniach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #223 Napisano 19 Września 2017 Dobry pomysł trzeba będzie spróbować Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mc Gyver #224 Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Co prawda moim żywiołem jest czerń i polerowana stal, ale przyznam, że podobają mi się te Wasze patyniaki. Rok temu postanowiłem także kupić zegarek w stylu vintage i wybrałem takie coś: I choć to tylko powłoka DLC imitująca antique rose gold, to mam nadzieję, że pasuje do tego tematu. Klimat znakomicie uzupełnia luma w stylu old radium.Ale największe wrażenie robi na mnie to, czego przeciętny człowiek nie zobaczy, czyli dekiel: . Edytowane 19 Września 2017 przez Mc Gyver 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #225 Napisano 19 Września 2017 Witamy ! Dobrze to wyglada . Gdybys nie napisał ze to DLC , nawet bym sie nie zorientował. Wygląd na spory zegar. Jakie wymiary ? I masz racje , dekiel jest przedni 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach