Piotr K. 695 #2276 Napisano 7 Czerwca 2018 PiotrekJestem wielkim fanem twoich dzieł gratuluje umiejętności Jak mówisz drukowana ? Sent from my iPhone using TapatalkDzieki .Drukarka 3D juz drukuje w metalachto sa tarcze ktore wydrukowalem drukarki nie posiadam jest taki service co sie zwie Shapeways to oni mi drukuja tylko podajesz file/design https://www.shapeways.com/ 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2277 Napisano 7 Czerwca 2018 Dzięki za info 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2278 Napisano 7 Czerwca 2018 Pioterk39 zdjecia nie widac tej maszyny, ja ja robie na 5 osiowej frezarce cnc ale serce mam w manualnych maszynach . 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2279 Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) PiotrekJestem wielkim fanem twoich dzieł gratuluje umiejętności Jak mówisz drukowana ?Jeśli chodzi o CNC to manualne maszyny działają bardzo podobnie , można na nich wszystko zrobić dokładnie jak na CNC wiem bo 14 lat temu na nich zaczynałem, ogólnie dziwie się że tak późno wpadłem na pomysł zrobienia samemu zegara po kupnie ponad 20 zegarków z brązu a jak ktoś myśli ze to jest łatwo zrobić kopertę na takiej CNC na której robie , to w błędzie jest Sent from my iPhone using TapatalkZ ciekawości.... sam pisałeś program ? A może wymiarowanie 3D lub autocad ? Edytowane 8 Czerwca 2018 przez _Kwiatek_ 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2280 Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) SławekKoperta kompletnie z głowy , zresztą kopertę w sobote zaczynam od nowa , kilka poprawek musze zrobic. Tarcze z kumplem na autocad robiona (czacha oczywiście ) u nas nie robimy seryjnych produkcji , robote ustawiamy sami jak i programy też sami musimy pisać. Zresztą to nic skomplikowanego Robiłem kilka lat na Mori Seiki , kilka na Nomura (najlepsza maszyna moim zdaniem) i niby w drodze awansu G&L , ale nie bardzo lubie Maszyna jest 5 osiowaX.Y.W.Z.B Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 7 Czerwca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2281 Napisano 7 Czerwca 2018 Oj kolego, to na nowoczesnych się uczyłeś Moja pierwsza ...CNC ... , ze tak ja określę to była General Electric z taśma perforowaną ( niech ja slag trafi ). Programowanie rzeczywiście się zmieniło , jest bardziej intuicyjne i przyjazne człowiekowi. A Nomura rządzi i dla mnie . Rewelacyjny sprzęt ! 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2282 Napisano 7 Czerwca 2018 Wiem o czym piszesz mamy tu jeszcze taką Nomure , ale na taśmie już nie pracuje tylko G-Kod ma chyba 40 lat i ciągle sprawna Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2283 Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Nasza tez była i chyba nadal jest . Pamietam ze kiedyś dostaliśmy taśmę , bodajże bębny do Pegeouta ....cholera miała coś kolo 14 metrów. Dzień zakładania a spadała 2 razy dziennie . Łapy to miałem jakorangutan i łamały mi się w pięciu miejscach, a nie tylko w łokciu i nadgarstku . A i przy okazji uprawnienia na alpinistę zrobiłem bo wspinać trzeba się było Oj , stare dobre czasy .... Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2284 Napisano 7 Czerwca 2018 Fajnie że tego już nie ma bo pewnie na spawacza bym się przekwalifikował Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2285 Napisano 7 Czerwca 2018 Piotrek39 coś się twoje zdjęcia nie otwierają? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2286 Napisano 7 Czerwca 2018 Tego to nie wiem u mnie wszystko Ok wszystkie zdjęcia widzę Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #2287 Napisano 8 Czerwca 2018 Nie sądzę by była zazdrość , Tomek mówi to co myśli i za to go szanuje , zresztą ma racje tarcze zmatowiłem i już lepiej wygląda. A patyna jeszcze lepiej jej zrobi. Jutro pyknę fotke. Amonia i sól dobrze jej zrobi,a z czasem coś nowego wymyślę Pasek ? Hmm....jeszcze do tego nie doszedłem , jakiś tam wymyślę Sent from my iPhone using Tapatalk Wrzuć zdjęcia po zmatowieniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2288 Napisano 8 Czerwca 2018 Hej Tak po ammoni wygląda , dziś następną jajkiem potraktuje zobaczymy jak wyjdzie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2289 Napisano 8 Czerwca 2018 Zdecydowanie lepiej! Mi już się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #2290 Napisano 8 Czerwca 2018 Zdecydowanie lepiej, ale nadal nie moja bajka, jeżeli chodzi o motyw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8236 #2291 Napisano 8 Czerwca 2018 Tak, idź tą drogą... Parafrazując klasyka Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2292 Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Nie rozumiem , posty znikają ? O co chodzi ? Był post kwiatka Tomka a teraz ich nie widze A nawet mój zniknął widze tylko dwa posty Rafała..takie same dwa Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Czerwca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2293 Napisano 8 Czerwca 2018 Piotrek nic nie znika, nikt nic nie usuwa... Pite było czy jak?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2294 Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Ok Tera widze , może telefon mi nawala Dzięki panowie za miłe słowa staram się Tomek Motyw jak motyw , byle nie była pusta swoją drogą to pierwsze ale nie ostatnie seria próbna KwiatekAle chętnie bym coś łyknął , lecz nie mogę , praca Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Czerwca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8236 #2295 Napisano 8 Czerwca 2018 Nawala, ale chyba system. Wczoraj nie było podglądu zdjęć wystawianych z telefonu. Dziś już są. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2296 Napisano 8 Czerwca 2018 Chłopaki to nie forum tylko tapatalk Wam coś się wali. Forum z tą aplikacją nie ma nic do czynienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2297 Napisano 8 Czerwca 2018 No nie wiem , wczoraj willek pisał ze moich zdjęć nie może otworzyć a ja tylko w tym temacie zdjęcia mogłem oglądać w innych nie mogłem Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2298 Napisano 8 Czerwca 2018 Zegarek stworzony dla włoskiej policji nurkowej. Limitacja 60 sztuk na 60lecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #2299 Napisano 8 Czerwca 2018 Coś na moją chudą łapkę się szykuje http://www.obrismorgan.com/nautilus.asp?cmd6=_s-xclick&hosted_button_id5=XLCMBGBC7SG48&on7=Spec&os4=Brush+Finishing+%7C+Black+Bezel+%7C+Black+Sunburst+Dial+%7C+Black+%26+White+Date+%7C+Sand+Blasted+Hour+Hand+%3A+Blue+Minute+Hand+%7C+Blue+and+Neon+Yellow+Second+Hand+%7C+Stainless+Steel+Bracelet+%7C+Extra+Rubber+Strap 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2300 Napisano 8 Czerwca 2018 Ot i koronka gotowa Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach