Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

panfisz

Breitling z naszego forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zainteresował mnie zegarek z naszego forum, z działu sprzedaży a konkretnie -

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/150859-breitling-aeromarine-colt-cosc/?do=findComment&comment=2072166

Pan który sprzedaje nie ma jednak do niego dokumentów ani pudełka. Pisze ze kupił ten zegarek w zeszłym roku na tym samym forum. Cena jest atrakcyjna i zastanawiam się czy warto go zakupić.

Ktoś mógłby pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz zegarek tyle wart ile za niego ktoś chce zapłacić ,zegarek już troche lat ma i widać ze był często noszony

No i ma "tylko" 38 mm dla wielu będzie poprostu za mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj od kogo kupił, a pozniej zapytaj.....;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

W opisie przedmiotu nic nie ma że zegarek z forum. Chyba że napisał PW.

Do tego dość krótka bransoleta, dokupienie ogniw może być kosztowne lub problematyczne.

Ale póki co jest promocja, 3999 PLN :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To jest zegarek z forum. Mial go wczesniej Krisu i tez kupil na tym forum. Zegarek wporzo, macalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w moim przypadku jego rozmiar to atut - mój nadgarstek ma w porywach 17cm :) wiec ani mniejszy rozmiar koronki, ani bransolety nie działają na jego niekorzyść.

Co do zużycia to jasne. Wiem ze nie kupuje nowego zegarka, a ten stan mi odpowiada (mam go zamiar używać na codzień).

Martwił mnie głównie brak dokumentów, ale jeśli jest to znany na forum zegarek to mnie trochę uspokoiło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej w dziale sprzedam nie byłoby jakiś "niesprawdzonych" zegarków. Chyba to jest atutem forum, że można tutaj znaleźć same oryginały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Możesz być spokojny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Sprawdź tylko w jakim stanie jest tubus (gwint na który zakręca się koronkę), czy dobrze "łapie" podczas zakręcania i trzyma, czy zwoje gwintu nie są już płytkie/poździerane etc. W nowszych rocznikach tego modelu tubusy są wkręcane w kopertę i da się je wymienić - jak w większości zegarków z zakręcaną koronką. Jednak w tym modelu z tego rocznika jest on zintegrowany z kopertą, więc nie da się go wymienić w razie czego i trzeba wymienić całą kopertę (jak ktoś pisał na forum koszt to ok. 6-7 tys zł).

Wiesz od kiedy zaczęli stosować wkręcane tubusy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To wydaje sie troche bardziej prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ważna informacja. Nie znam sie na tyle dobrze na zegarkach (chociaż nadrabiam), a koszt naprawy przewyższający wartość zegarka nie brzmi najlepiej.

Zapytam właściciela o to i zobaczymy co odpowie.

Z informacji które uzyskałem wiem ze zegarek jest z 2004 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Panowie, zegarek zakupiłem od kolegi Krisu. Zegarmistrz stwierdził, że tubus jest ok, zarówno mój jak i Krisa. Wymieniłem samą koronkę i jest dobrze :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja potwierdzę. Kolega Funky nabył zegarek ode mnie. Koronka miała zerwany gwint, skoro została wymieniona nie powinno być problemu.

Zegarek jest na pewno oryginalny, był sprawdzany i regulowany przeze mnie w łódzkim Tempusie jak również przechodził test szczelności. Kolega Funky otrzymał ode mnie o ile pamietam potwierdzenie wykonania tych operacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.