Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Pontosek

Nowy Epos 3386 z "komplikacją krótkiej sekundy&q

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pontosek

Przedstawiam mój nowy nabytek, a także jednocześnie przekazuję głębokie podziękownia i pozdrowienia dla naszego klubowego Kolegi TIK TAK'a :):lol: Jego podejście do tematu sprawiło, że moja decyzja co do modelu była szybka i jak się właśnie okazuje - niezmiernie trafna :P :!:

Szukałem "eleganckiego luzaka" za rozsądne pieniądze i oto on (wersja z czarnym środkiem, gdyż ze srebrnym zbyt kojarzyła mi się z takim Pontosem, którego mam od paru miesięcy - http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=13889) :

post-0-0-65170900-1330661516.jpg

post-0-0-48864500-1330661522.jpg

1007897rt1.th.jpg

post-0-0-17549600-1330661528.jpg

post-0-0-03817100-1330661532.jpg

post-0-0-88454800-1330661535.jpg

post-0-0-09008900-1330661540.jpg

post-0-0-69838000-1330661548.jpg

Jestem bardzo zadowolony w całej rozciągłości - w tej klasie cenowej, jak dla mnie, to ścisła czołówka !!! Szczegóły techniczne i eksploatacyjne jeszcze dopiszę, a na Wasze pytania chętnie odpowiem :!: :!: :!:

Ps. fotograf ze mnie kiepski i bez praktyki :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość STAL

świetny niech sie nosi :P:):P:):lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość STAL
Piekny

Mozna wiedziec jaka cena??

Takie rzeczy to tylko u TIK-TAK-a :P:)

zawsze idze ponegocjować z nim co do cenny :lol::P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje :!:

Ładnie się prezentuje.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc jednak czarny :mrgreen:

super :!: gratulacje :P

Sophistiquee jak zwykle nie zawodzi :wink: po prostu piękny wyrafinowany luzak :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, ciekawa komplikacja

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... tak sie przyglądam i przecież tu jest najnormalniejszy i zwykły sekundnik. Obcięty do rozmiaru tarczy sekundowej - bo taki to akurat jest wzór.

Nie jest tak że komplikacją nazywamy faktyczne skomplikowanie w stosunku do bazowego mechanizmu :?: na przykład robiąc sekundnik na dole tarczy :?:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Gratuluję, ciekawa komplikacja

komplikacja? :shock:

mogli zrobic z trzema komplikacjami i up.. tzn. skrocic wszystkie wskazowki :twisted: :P:):lol:

niech sie dobrze nosi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny - gratulacje. Ale zgdyby zainwestowali w dłuższy sekundnik byłby nawet piękny :twisted:

niech się dobrze nosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belatrix1 i pcstud, czy Wy naprawdę nie przeczytaliście, co i jak jest napisane w temacie tego wątku? To przyjrzyjcie się jeszcze raz. Jest cudzysłów? Jest przymrużone oko? Naprawdę trzeba Wam łopatologicznie wykładać na czym może polegać "komplikacja krótkiej sekundy" :P ?

No, nie róbcie z siebie naturalnych blondynek. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Belatrix1 i pcstud, czy Wy naprawdę nie przeczytaliście, co i jak jest napisane w temacie tego wątku?

a czy ty przeczytales ze zrozumieniem co ja cytuje- bo bynajmniej nie jest to temat tego watku :P i kto tu z siebie blondynke robi? :twisted: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja odniosłem się do tematu - chyba nie myśleliście, że zaimponowała mi złamana wskazówka :P "komplikacja"

strach cokolwiek napisać bo zaraz z człowieka zrobią blondynkę :wink: gdzie wasze poczucie humoru :?:

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Belatrix1 i pcstud, czy Wy naprawdę nie przeczytaliście, co i jak jest napisane w temacie tego wątku?

Kolega jacus napisał:ciekawa komplikacja a ja bezpośrednio pod nim napisałem ze to nie jest komplikacja.

To tyle w ramach wyjaśnień o co mi chodziło.

Natomiast Ty kolego następnym razem zastanów się czy aby na pewno jesteś w stanie obrażać-wyśmiewać ludzi i jednocześnie mieć racje.

Nie wiem gdzie się wychowałeś ale zapamiętaj, że jeśli chcesz zwracać komuś uwagę to rób to bez "tanich dodatków"

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grant

Gratuluję, niech się dobrze nosi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pontosek

;):)

Dziękuję wszystkim za słowa uznania 8)

Tym którym podoba się sam zegar lub jego osobliwa komplikacja :wink: :twisted: szczerze polecam :)

Dokładność: dzień w dzień + 5 sek (przyzwoicie, ale jest jeszcze na "dotarciu" - dziesiąty dzień - zobaczymy jak będzie dalej !)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość boooz

Fajny ,wielkie gratki

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epos potrafi zrobić fajne zegarki ale czasami potrafi też spier... i to jest dla mnie taki zegarek :evil: .

To tak, żeby Ci od "cukrzenia" kolegów w głowie się nie pomieszało :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pontosek

Kolego Tool :D

Teza śmiała więc z zaciekawieniem czekamy na uzasadnienie - im wnikliwsze, tym lepiej :roll:

Chyba, że to wyłącznie prowokacja, tak dla "poddzierżenia rozgawora" :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy? Fajny? Zabawny? Dla niektórych SIWUCHA to super koniak. POZDRAWIAM. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego Tool :D

Teza śmiała więc z zaciekawieniem czekamy na uzasadnienie - im wnikliwsze, tym lepiej :roll:

Chyba, że to wyłącznie prowokacja, tak dla "poddzierżenia rozgawora" :?: :twisted:

Chodzi mi tylko i wyłącznie o wygląd tej "uwalonej" sekundy. Może to i oryginalne ale obrzydliwe, mdłe i żadna atrakcja :evil: . MOIM ZDANIEM :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pontosek
Chodzi mi tylko i wyłącznie o wygląd tej "uwalonej" sekundy. Może to i oryginalne ale obrzydliwe, mdłe i żadna atrakcja :evil: . MOIM ZDANIEM :wink: .

Aaa no to luz - jesteśmy zgodni :D

Moim zdaniem to faktycznie kontrowersyjna część stylistyki tego zegarka, ale kupiłem go, bo czała reszta jest jak dla mnie bez zarzutu! No ale to są właśnie gusta ...

Znacznie bardziej obiektywnie mozna oceniać jakość i precyzję wykoania. ML chciałby umieć zrobić w tej klasie tak idealnie przeskakujący datownik :twisted:

Jedyna rzecz, do której można mieć zastrzeżenia w tym eposie to pasek, ale to akurat mały problem, bo jest mocowany śrubkami, a jego rozmiar typowy: 20 mm (już sobie kupiłem "letniego strusia" :) )

Natomiast zdecydowanie na plus zaliczyć należy jakość stali, która przejawia się w braku nawet najmiejszej ryski.

Dla porównania: Pontos rysuje się nawet od mankietu koszuli, a o sweterku nawet nie wspomnę :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.