Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

chris122

Edox Delfin Automatic z drugiej ręki czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Planuję zakup zegarka Edox Delfin Automatic Model 850243MNIN. Posiada mechanizm automatyczny caliber 85 bazowy eta 2824/SW200. Czy kwota ok 3000 za zegarek z drugiej ręki dobra cena? 

Co oznacza gwarancja międzynarodowa i gdzie można ją w Polsce realizować dla zegarków Edox?

Poniżej zdjęcie poglądowe zegarka.

Pozdrawiam

Krzysztof

post-100540-0-19135400-1508137376_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od stanu zegarka.

Edox jest mocno przeszacowany w Polsce.

Serwisantem jest tylko i wylacznie APART

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nie ma śladów użytkowania, ani rys, wygląda jak nowy, dlatego ponawiam pytanie czy 3000 to cena adekwatna do tego co zegarek oferuje, czy szafirowe szkło, bransoleta z zapięciem motylkowym, mechanizm eta 2824/SW200 i wodosczelność 200m. Dodatkowo jest gwarancja międzynarodowa, tylko pytanie czy Apart uznaje takie gwarancje, jeżeli zegarek nie był kupowany u nich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena z linka wychodzi podobna. Niestety zegarek pod tym linkiem jest : "out of stock", poza tym przesyłka do Polski kosztowałaby kolejne kilka setek a i z gwarancją pewnie byłoby tak samo, tzn. jak już to tylko w Aparcie ( o ile uznają ) lub wysyłka za granice. Zegarek, który chce kupić jest z drugiej ręki, ale wygląda na nienoszony, a nawet jeśli to praktycznie nie ma śladów użytkowania. Skoro nowy można kupić za mniej więcej 3000, to ile powinien kosztować, powiedzmy nowy, ale nie ze sklepu, tylko z drugiej ręki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena za ten model nie jest jakaś wygórowana. Problem w tym, że - jak pisał kolega wyżej - zegarki tej firmy są mocno przeszacowane. Za 3k można kupić lepszy zegarek, ale jeśli się zafiksowałeś na ten model i żaden inny zegar nie wchodzi w grę, to i tak go kupisz. Zorientuj się jak apart zapatruje się na tą gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejdź się po prostu lub podzwoń po apartach- te zegarki są na wystawach a apart często je przecenia

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie nie znalazłem zegarka automatycznego o lepszym werku i jednocześnie żeby miał wodoszczelność na poziomie 200m plus szafirowe szkło i bransolete z motylkiem. Fakt zafiksowałem troche na niego, bo design mi pasuje. Natomiast tak jak pisze, konkurencji jakiejś specjalnej nie widziałem. seb71 co rozumiesz pod pojęcie zegarek lepszy ? ( pod jakim względem lepszy, wyższy prestiż marki czy po prostu lepszy mechanizm? ) Podaj przykłady jak możesz :) Pozdrawiam

przejdź się po prostu lub podzwoń po apartach- te zegarki są na wystawach a apart często je przecenia

W aparatach nie mają Edox Delfin z mechanizmem automatycznym, są tylko kwarcowe (od 2400 do 3800 PLN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/153893-orient-300m-seiko-saga-fortis-b42-flieger-longines-hc/

Spójrz chociażby na Lolka - ostatnia pozycja :). Orient też ciekawy.

Fortis za 2k też ciekawa propozycja.

Każdy z wymienionych zegarków wolał bym niż Edoxa będącego obiektem dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, rzeczywiście ciekawe propozycje, Orient chyba najbardziej mi się z nich podoba. Niestety widać, aż za bardzo ślady użytkowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Orient czy Longines ma lepszego od Edoxa? mechanizm w tych zegarkach to jakiś skok technologiczny? , czy ich dopracowanie jest większe, marka Edox to półka, dwie półki  niżej od wymienionych?  Widzę, że rezerwa chodu jest większa, coś poza tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc udało się mi się zakupić pierwszy zegarek automatyczny, faktycznie był to zegarek, na który się i tak zafiksowałem:) tj. Edox Delfin Automatic z czarną tarczą. Zegarek jest nowy, ma wszystkie papierki, cenę też udało się wynegocjować znacznie lepsza niż wyjściowe 3tys, ogólnie zadowolony, ale nie przestaje śledzić innych automatów, to wciąga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.