Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość holden

Tissot seastar

Rekomendowane odpowiedzi

Gość holden

Witam wszystkich bardzo serdecznie.Jestem absolutnie nowy tutaj, wiec prosze o ciepłe przyjęcie :D pierwsze pytanko do Was wszystkich to czy ten zegareczek cos soba reprezentuje i czy oraz ile warto za niego dać?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=210482968

z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Jestem absolutnie nowy tutaj, wiec prosze o ciepłe przyjęcie :D pierwsze pytanko do Was wszystkich to czy ten zegareczek cos soba reprezentuje i czy oraz ile warto za niego dać?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=210482968

Witaj. Mam bardzo podobnego Tissota zakupionego w 1999 roku. Różni się kolorem tarczy (biała) i koperty (bicolor) i drobnymi szczegółami na deklu i datowniku. Z tego co pamiętam nowy kosztował wtedy 500-600 zł, więc obecna cena na allegro wydaje się trochę wysoka. Co do samego zegarka - nie jest zbyt duży i dobrze leży na małym nadgarstku. Jest dość elegancki, garniturowy jak to mówią 8) Niemniej teraz wydaje mi się trochę nijaki, pozbawiony unikalnego stylu - ale to oczywiście rzecz gustu.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Dzieki.Ja nie mam raczej drobnych nadgarstkow a juz na pewno nie rece :D.Juz wstpeni widze ze to nie dal mnie bo myslalem ze te zegarki sa wiecej warte i ze dopiero aukcja sie rozkreca.No coz czekm na inne opinie.Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj w klubie.

Powiedzmy w ciagu miesiaca bede dsyponował kwota 2,5-3 tys.

No to czekaj, a nie kupuj półśrodków.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...) Z tego co pamiętam nowy kosztował wtedy 500-600 zł, więc obecna cena na allegro wydaje się trochę wysoka. Co do samego zegarka - nie jest zbyt duży i dobrze leży na małym nadgarstku. Jest dość elegancki, garniturowy jak to mówią 8) Niemniej teraz wydaje mi się trochę nijaki, pozbawiony unikalnego stylu - ale to oczywiście rzecz gustu.

Zgadzam się w 100%. Również posiadam podobny egzemplarz, i mogę dodać do wypowiedzi Barta, że zegarek jest zadziwiająco dokładny - u mnie odchyłki wynoszą dobowo zawsze 4-5 sekund do przodu (nigdy nie był regulowany). WG mnie świetny wynik jak na zegarek tej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w nim lata pod deklem?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Również posiadam podobny egzemplarz, i mogę dodać do wypowiedzi Barta, że zegarek jest zadziwiająco dokładny - u mnie odchyłki wynoszą dobowo zawsze 4-5 sekund do przodu (nigdy nie był regulowany). WG mnie świetny wynik jak na zegarek tej klasy.

To mi się trafił mniej dokładny egzemplarz, bo robił +20 s. na dobę. Te zegarki swego czasu były w większości sklepów typu Zibi, obok trochę droższego automatycznego modelu Ballade. Co do mechanizmu, to nie mam pojęcia jak się nazywa, po sekundniku widać, że ma 18000 v/h.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2846,21600 półwachnieć - chyba brak stop sekundy o ile dobrze pamiętam i długo zmieniają datę i dzień tygodnia - ogólnie średni werk :roll:

Jakiś czas temu na allegro można było nabyć za troszkę ponad 100 zł - były kiepskie foty i to zniechęcało ewentualnych kupujących :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo widze ze tu o moim Tissocie Seastar mowa jest :D

Jestem bardzo dumny z niego naprawdę jest warty swojej niewielkiej kwoty.

U mnie w mieście Cieszyn zegarek ten kosztuje w salonie 1250zl a tutaj sam zobacz na cene :wink:

Ogólnie nie jest za duży nie jest też za mały no i służy mi dość długo już chociaż powiem że trzeba dużo w nim chodzic (przynajmniej w moim ) zeby sie porzadnie nakrecil i chodzil spokojnie lezac :wink:

No i oczywiscie jakbys mial wybierac miedzy tym seiko a tissotem to tu chyba nie musze mowic co lepsze...

Ten Tissot to jest zegarek można powiedzieć uniwersalny bo do garnituru i na codzień.

Naprawdę nie trzeba wydawać 3 tys. żeby fajny zegarek kupić...No chyba że są wymagania

:wink:

Pozdrawiam

Michele

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Ok.Wielkie dzieki za pomoc.Jednak poslucham mestre Tik Taka i sie wstrzymam.Kaske bede mial za miesiac wiec juz dzisiaj mozecie mi pomoc w wyborze zegarka.Ale o tym w innym poscie.dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.