Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hsienk

Czy warto kupić? - Albert Riele w promocji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do zakupu zegarka, przejrzałem mnóstwo ofert, ale pod względem wyglądu najbardziej podoba mi się ten model:

https://www.apart.pl//zegarki/albert_riele/concerto/4046

Przekracza to troche mój budżet przeznaczony na zakup zegarka, jednak uznałem, że może warto dołożyć i mieć to, co się naprawdę chce.

Próbowałem się dowiedzieć czegoś o tej marce i wiem że Aparat jest jej właścicielem i że ceny tych zegarków nie są adekwatne do ich jakości.

Bardzo prosiłbym Was o pomoc - expertów - odnośnie tego jednego modelu, ponieważ ja nie jestem w stanie określić jego jakości pod względem technicznym (nie znam się na tym, a wygląd to nie wszystko :) ) - Czy opłaca się go kupić za tę kwotę? - Teraz jest przecena z 3 990 na 3 192 ! a widziałem w zagranicznych sklepach, że potrafi kosztować ponad 5 000 a taniej nie ma nigdzie.

Z góry wielkie dzięki za pomoc, Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho nie. Ten mechanizm to klon ety ale bardziej awaryjny. Samo wykonanie zegarkow AR nie jest perfekcyjne (mam jeden) a kwota ponad 3k pozwala na rozejrzenie się za duzo lepszymi zegarkami (w tej cenie mozesz na bazarku znaleźć używane eterne kontiki) a podobne wizualnie zegarki i to lepszych marek (certina) kupisz taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja na Twoim miejscu darowałbym sobie Alberta. Zakładając, że Twój budzęt to ok. 3000 zł, to w tej kwocie jest już całkiem spory wybór zegarków, które są zdecydowanie bardziej warte polecenia niż Albert...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nie warto. Nawet gdyby kosztował 2500 zł nie byłoby warto. Do rozważań dołożyłbym zegarki np. Glycine, Hamilton i Frederique Constant

1_Frederique_Constant_Classics_Index_Aut

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi.

@Lincoln Six Echo - ten jest jak najbardziej OK, ale czy jest możliwość jego zakupu w Polsce?

Najbardziej jednak chciałbym z co 2-3 cyframi na tarczy (ostatecznie z wszystkimi, a na końcu bez żadnych), matowy pasek cały czarny (bez białego przeszycia) oraz najlepiej czarna tarcza + jeżeli jest datownik to rewelacja- to mój typ idealny :) Lubię klasykę

A co sądzicie o firmie Atlantic? Też ma kilka w miarę fajnych propozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic jest popularny w Polsce co wcale nie znaczy, że jest marką arcyciekawą.

Popatrz na eleganckie Frederique Constant albo Hamiltony np. Jazzmaster. Są conajmniej półkę wyżej.

post-101182-0-50986400-1510961466_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jak Krychowiak się w pewnym momencie pogubił życiowo przez Alberta, omijaj szeeerokim łukiem.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.