Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość holden

Prostokatny szwajcar do 3-3,5 tys!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość holden

Tak jak w temacie.Za czas jaki uzbieram odpowiednia ilosc pesos i bede chcial zakupic sobie zegarek. Prosze wiec Was o pomos w wyborze aczkolwiek sa warunki. Absolutnie nabardziej podobaja mi sie zegarki prostokatne, w miare proste i na skorzanym pasku.

Mam dwa swoje typy tylko powiedzcie mi czy jest duza roznica w tych modelach dla ktorej to warto wybrac ten drozszy? Od razu mowie ze jak kwota przekraczac bedzie to max 3,5 tys to jeszcze damy rade bo mam mozliwosc sciagniecia zegarka z USA.Dzieki

Oto moje typy:

http://www.zegarki-chrono-online.strefa.pl...egarek/?id=1164

http://www.zegarki-chrono-online.strefa.pl...egarek/?id=1012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek
mam mozliwosc sciagniecia zegarka z USA.

wykorzystaj zatem tą możliwość.

w założonym budżecie 1100$-1300$ możesz kupić fantastyczne zegarki, ... zegarki, których cena w Polsce jest 2 x wyższa!

przykładem ciekawego prostokąta jest Eterna 1935 (do 1000$ kupisz bez problemu, w Polsce 6,3kpln).

przejrzyj ebay.com.

zajrzyj na TZ oraz odwiedź kilka amerykańskich sklepów netowych.

warto też skorzystać z pomocnego topicu pt.: "sklepy internetowe" :arrow: __TU__

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dwóch zegarków, które podałeś zdecydowanie lepiej wypada ten tańszy. Posiada bardziej luksusowy mechanizm 2892. Droższy model ma za to przeniesiona małą sekundę, ale na bazie słabszego mechanizmu 2824.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Tik tak serio??A to ci dopiero. To ja kupuje ten tanszy.A co ogolnie Tik Tak o tym myslisz?Fajny zegarek jak na pierwszy czasomierz elegancki?

Z gory dzieki.Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

I jeszcze jedno pytanie do ciebie Tik Tak jako do super znawcy. Od dluzszego czasu szukam szukam i doszukac sie nie moge. Jest cos takiego jak ranking, gradacja mechanizmow w zegarkach wraz z przyblizonymi cenami tych mechanizmow. Co ponoc takiego istnieje wiec jak masz cos takiego to bylbym wdzieczny.Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co ogolnie Tik Tak o tym myslisz?

Na ten temat nie chce zabierać głosu, bo to mój sklep :D

Na temat samej marki jaki mechanizmu 2892 poczytasz w klubie :).

Złą wiadomością jest, ze model ten dostępny będzie dopiero na przełomie sierpnia i września i z tym nie da się nic zrobić.

gradacja mechanizmow w zegarkach wraz z przyblizonymi cenami tych mechanizmow

Nic o tym nie wiem. Wiem tylko że 2892 jest duzo droższym werkiem od standardowego i pospolitego 2824 i występuje w bardziej luksusowych zegarkach.

I jeszcze jedno pytanie do ciebie Tik Tak jako do super znawcy
Znam się tylko na tym co sprzedaje.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Heh to zem trafil z tym sklepem.Nie mialem pojecia, ze to Twoj przybytek.

Czy w takim razie moge sie na takie cudo zapisac?

A tak ogolnie to jestem pelen podziwu, ze polecasz ze swojego sklepu tanszy zegarek a nie droszy.Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak ogolnie to jestem pelen podziwu, ze polecasz ze swojego sklepu tanszy zegarek a nie droszy

Polecam moim zdaniem lepszy, choć w droższym jest więcej pracy manufakturowej.

Podaj mi nr telefonu albo adres @ najlepiej na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Holden,

posłuchaj się tego co ma Ci do powiedzenia Ireneusz Paluszek. Wejdź na stronę Eterny i zobacz ten model "1935 Grand Automatic". Za cenę Eposa możesz mieć zegarek o wiele wyżej w piramidzie prestiżu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Morwa
I ja uważam, że warto przemyśleć zakup zegarka Eterna. Podaję link do salonu w Niemczech. Tam też mają całkiem przyzwoite ceny...

https://www.watch.de/cgi-bin/index.pl?lang=2

Pozwolicie że się wtrące... Moim skromnym zdaniem może i Eterna wyżej stoi w piramidzie prestizu, ale na pewno EPOS jakością od niej nie odbiega. Eterna jest wyżej dzieki historii. Dziś nie wiele sobą reprezentuje i gdyby nie fakt, że Porsche Design wykupił ją za grosze dla własnych potrzeb produkcjnych obecnie tworzyłaby tylko historię. Obserwując natomiast Eposa idzie on w bardzo dobrym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Morwa
Tak jak w temacie.Za czas jaki uzbieram odpowiednia ilosc pesos i bede chcial zakupic sobie zegarek. Prosze wiec Was o pomos w wyborze aczkolwiek sa warunki. Absolutnie nabardziej podobaja mi sie zegarki prostokatne, w miare proste i na skorzanym pasku.

Mam dwa swoje typy tylko powiedzcie mi czy jest duza roznica w tych modelach dla ktorej to warto wybrac ten drozszy? Od razu mowie ze jak kwota przekraczac bedzie to max 3,5 tys to jeszcze damy rade bo mam mozliwosc sciagniecia zegarka z USA.Dzieki

Oto moje typy:

http://www.zegarki-chrono-online.strefa.pl...egarek/?id=1164

http://www.zegarki-chrono-online.strefa.pl...egarek/?id=1012

Ja zdecydowanie wybrałbym ten drugi model EPOS PERFECTION 3348. Nie sądzę abyś znalazł tej klasy zegarek z takim werkiem w tych pieniądzach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Morwa

ta eterna na 2824 jest tak mocno przeceniona, bo jest niesprzedawalna!!!!!! design vintage no i koszmarna cena jak na 2824 juz nawet po przecenie. Pomijam fakt , że Eterna jako marka obecnie nie stanowi zadnej wartości, że można by tyle zapłałcić za ten zegarek. Zapłacił byś sam 3k za eternę z werkiem 2824 bez COSC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapłacił byś sam 3k za eternę z werkiem 2824 bez COSC?

Oczywiście, żeby nie zapłacił.

Eterna to świetna marka, ale pół wieku temu. Morwa, w tych postach, chodzi o coś zgoła odmiennego niż sugestie dotyczące zakupu.

Nie wiadomo w ogóle , czy koledze holden Eterna stylistycznie pasuje.

Czyżby ktoś tu był na prowizji w PD

:twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...

Wychodzisz z roli owcy, wilku - sierść Ci wystaje spod futra :twisted:

Każdy, kto zna Irka, wie, że jest pasjonatem marki Eterna i jego porady nie mają podtekstów.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Wielkie dzieki za wszystkie opinie!Tak jak mowilem jestem swierzak na tym forum, ale widze ze zagoszcze tu na stale bo mozna uzyskac konkretne odpowiedzi.Powiem tak: stylistycznie eterna mi nie podchodzi :/

Po pierwsze sam cyderblat jest zbyt wiekowy stylistycznie jak dla mnie, po drugie koperta wydaje mi sie drobniejsza-mniejsza od eposa, a ja lubie ciut wieksze bo mam niemale nadgarstki i rece jako takie.Pozdrawiam i czekam na wiecej opini 9co jest znacie tylko 2 zegarki kwadratowe w tej cenie :D ) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

Sorry teraz sprawdzilem,ze case eterny jest jednak wiekszy.Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem przyzwoity zegarek z Eta 2892 w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oris piekny i zacny, ale jak dla mnie za bardzo nadźgany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość holden

A to moje marzenie na dzis :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek
Zapłacił byś sam 3k za eternę z werkiem 2824 bez COSC?

Oczywiście, żeby nie zapłacił.

Eterna to świetna marka, ale pół wieku temu. Morwa, w tych postach, chodzi o coś zgoła odmiennego niż sugestie dotyczące zakupu.

Paweł,

zaproponowałem Eternę, bo w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że jest to wyśmienita firma (zobacz w jakim kierunku podążają: Vaughan oraz kaliber 3030).

bardzo ciekawa historia oraz pozycja jaką się cieszy wśród znawców zegarmistrzostwa jest też warta podkreślenia.

Les Historiques 1935 kupiłem, poniewaz jest to jeden z niewielu fantastycznie wykonanych prostokątnych zegarków w budżecie do 1000$.

szczególnie koperta Art deco oraz detale (nakładane indeksy, micro guiloche, ogromna jak na tą klasę koronka, zajeb... dekielek i wiele innych atutów) sprawiły, że zapłaciłem za ten zegarek 1000$ w USA.

a propos werku i argumentacji to znamy obaj kilkadziesiąt zegarków na 2824 za cenę od 2000$ do ponad 6000$ (Eterna jest w tej bandzie - podobnie jak Oris dość nisko).

świadomie nie wypowiadam się o Eposie, ponieważ nie ma o czym (nie chcę Ci psuć biznesu), ale musisz przyznać, że Epos nigdy nie będzie tak ceniony na świecie jak Eterna (to jest przepaść nie do pokonania).

twój wpis dot. prowizji jest bardzo niesmaczny, chamski, bezpodstawny.

to jest typowa dla Ciebie aberracja, która nic nie wnosi, jest pozbawiona logiki i udowadnia wszystkim (po raz n-ty), że zaniedbywanie edukacji w pewnym zakresie oraz niska kultura słowa wyrządza krzywdę nie tylko Tobie.

errata:

znasz moją pozycję zawodową zatem możesz wnioskować, iż społeczna jest też niczego sobie - nie muszę mieć dodatkowych źródeł dochodu przy 5-o cyfrowej pensji.

moje credo to w miarę możliwości pomagać innym a nie toczyć dysputy z osobą twojego pokroju (szacunek u wielu już straciłeś, zachowaj więc resztkę godności).

no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.