Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gałczi

Seiko Seahorse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem na allegro takiego jegomościa - Seiko Seahorse (Waterproof, Diashock, 17 jewels, mechanizm 6602B). Zakochałem się w nim od razu i jego świetny wygląd nie podał w wątpliwość tego czy go kupię. Teraz tak sobie myślę, czy jest to oryginalny zegarek (czy może jakiś składak?), ponieważ jak przeglądałem grafikę googla to nie spotkalem podobnego seahorsa. Sprzedawca pisał, że jest to zegarek z maja 1977 roku. Chciałbym bardziej obeznanych w temacie zapytać, czy jest to oryginał (który rok mniej więcej), jeśli jednak nie - co to jest? :D

Pozdrawiam.

post-100995-0-79903400-1512310670.jpg

post-100995-0-45449400-1512310678.jpg

post-100995-0-16314800-1512310684.jpg

post-100995-0-07387000-1512310691.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał, 67 rok.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobre lata dla seiko i super model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawiliście mi humor, nie sadziłem, że to dobry okaz (choć jest w świetnym stanie) ;D Może przy okazji wątku zapytam. Ten zegarek ma jeden mankament - gdy go nakręcam to koronka przez pewien czas "cyka" ząbek po ząbku, a po chwili obracam i nie słyszę żadnego dźwięku. Tak jakby "zaczep?" (nie znam profesjonalnego nazewnictwa) ślizgał się po zębatce. Czy to poważny problem? Warty pofatygowania się do zegarmistrza? Zegarek nawet w momencie "ślizgania" się nakręca - nie słychać po prostu uderzeń o zęby.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz rezerwę chodu pracy zegarka jeżeli 2 dni to jest ok,a jak 2 godz to czeka wizyta u fachowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.