Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Drzew

Tani automat

Rekomendowane odpowiedzi

Żartujesz sobie? Posłuchaj. Wyjdź z domu. Idź na 2h spacer przemyśl swoje życie i wróć. A teraz przeczytaj co napisałeś, uwaga cytuje: "TANI" "AUTOMAT" "CHIŃCZYK" "ALIEXPRESS" Teraz rozumiesz swój błąd? Chcesz fajny automat? Min 700zł. Poszukaj sobie jakiegoś Seiko np SNK80(ostatnia cyferka różni się od modelu, najtańszy kupisz za 200zł) albo coś od Casio. 

Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Najtańsze co możesz kupić to wostok amfibia za około 350 zł masz sprawdzony mechanizm i 200 metrów wodoszczelności, lub seiko 5 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem twojej agresji w internecie, pewnie w zyciu Ci się nie układa, co wcale mnie nie dziwi czytając Twojego posta.

Ponadto zegaarek który podałeś zaczyna się od 300zł, a nie od 200.

Amfibia naprawdę ładna, ale czy są jakieś wersje z większą kopertą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żartujesz sobie? Posłuchaj. Wyjdź z domu. Idź na 2h spacer przemyśl swoje życie i wróć. A teraz przeczytaj co napisałeś, uwaga cytuje: "TANI" "AUTOMAT" "CHIŃCZYK" "ALIEXPRESS" Teraz rozumiesz swój błąd? Chcesz fajny automat? Min 700zł. Poszukaj sobie jakiegoś Seiko np SNK80(ostatnia cyferka różni się od modelu, najtańszy kupisz za 200zł) albo coś od Casio.

Pokaż mi jakieś automaty od Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie krzyczcie na mnie, ale skoro kolega chciał coś taniego, to zaproponowałem Casio. Rozumiem że nowi w zegarkach jeszcze nie odróżniają majtkowców od zegarków, ale zawsze można trochę poczytać przed dodaniem posta. Chińczyk za 65dolarów trochę mija sie z celem...

Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale można kupić piąteczke albo jakiegoś fajnego ruska. Są też tanie Citki i Orienty. Jest w czym wybierać i nie trzeba kupować Chińczyka. Trochę to jednak loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Janek72

Tanio chcesz, ale coś fajnego, to jakiś seiko 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. Autor postu nie podał budżetu. Mówiąc o aliexpress drogą dedukcji wysnułem teze, że potrzebuje jak najtaniej. Może autor poda budżet to coś poradzimy

Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińczyk za 65dolarów trochę mija sie z celem...

A ja z ciekawości kupiłem za 50$ takie cudo i powiem że jestem mile rozczarowany.

Może nie wykonaniem, bo na pewno nie jest perfekcyjne, ale cudów się nie spodziewałem.

Mam go od piątku i jeszcze go na spacer nie wyprowadziłem ;) . Trochę go ponosiłem w domu, a tak to kręci się w rotomacie i ma dokładność lepszą od wszystkich moich automatów. Do dziś czyli 3 dni ma opóźnienie 3 sekundy(1 na dobę). Dla mnie rewelacja.

Nie wiem jak długo będzie tak dokładny, nie wiem czy za tydzień, miesiąc się nie rozleci(możliwe) ale fajna ciekawostka. 

Wiem że wygląda jak TH a nim nie jest.......może dlatego na razie trzymam go w domu, muszę się z nim oswoić :)

post-57470-0-78349800-1512339984_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przykro to powiedzieć ale dla mnie trochę szkoda tych 50USD, w niektórych krajach wiesz co mógłbyś dostać za 50 USD. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Pagani Design jest to całkiem śliska sprawa. Dużo dobrego słyszałem o tych zegarkach mimo niepopularnego pochodzenia. Tak jak pisałeś wzorują się na Tagu. Widziałem już pare takich na innych forach, ludzie sobie chwalili, ale jeszcze nikt nie zrobił recenzji po np.: roku użytkowania. Jestem ciekaw jak to się sprawuje na dłuższą metę :)

Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Pagani Design jest to całkiem śliska sprawa. Dużo dobrego słyszałem o tych zegarkach mimo niepopularnego pochodzenia. Tak jak pisałeś wzorują się na Tagu. Widziałem już pare takich na innych forach, ludzie sobie chwalili, ale jeszcze nikt nie zrobił recenzji po np.: roku użytkowania. Jestem ciekaw jak to się sprawuje na dłuższą metę :)

Może żaden zegarek nie wytrzymuje roku? :huh::rolleyes:  I tak może jest, wiele po nim się nie spodziewam, ale przez te 3 dni mnie zadziwił. Nawet nie wiem co w nim siedzi.

Może przykro to powiedzieć ale dla mnie trochę szkoda tych 50USD, w niektórych krajach wiesz co mógłbyś dostać za 50 USD. :)

Tobie szkoda, mnie nie ;) .

Świata tu nie zbawimy, bez względu na to czy kupujemy zegarki za 50$ czy 5000$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Zawsze możesz sobie kupić chińczyka na miyocie, wyjdzie tanio i będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zdecydowanie szukaj czegoś od Seiko, z linii "5". Dla przykładu, małe militarne piąteczki, oznaczone SNK, to wydatek ok. 300 zł, w ramach polskiej dystrybucji. W tej cenie masz zegarek ze świetnym stosunkiem jakość/cena. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura wierutna. Za 60-80 dolarów kupisz wiele interesujących i trwałych automatów z Chin.

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Najtańszy automat jaki znam LORUS chociaż powinien mieć mechanizm Seiko skoro to firma-córka?

Nie ma, w środku siedzi klon 7s26b, czyli y676.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, w środku siedzi klon 7s26b, czyli y676.

O dobrze wiedzieć, dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.