Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość goslaw

Pragnę kupić dobry zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość goslaw

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=212803033

przeglądając oferty na allegro widzialem jak sprowadzono na ziemię firme j.montegne, natomiast haas &cie choc w zasadzie jej nie znam wydaje mi się być rodową szwarcarka a co za tym idzie nie robi zegarków dla mas.mam racje?na aukcji znalazłem że wart jest 399E, więc poszperałem i znalazłem cenę 199E.

Co o nim sądzicie czy to godny polecenia produkt, czy wytrzyma lata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość welmar

jakim budżetem dysponujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goslaw

do trzech stówek, ale chodzi o to że na aukcji może uda się taniej.A co w takim razie polecalibyście(ze strony technicznej)do 300zł.interesują mnie zegarki ze skórzanym paskiem(oldschool).dzięki za reakcje.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goslaw

a co mozecie powiedzieć na temat firmy haas & cie, zła?wydawało mi się i napisałem to już w pierwszym poście że to dobra firma.nie jest to znana marka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość welmar

w tych pieniądzach to jedynie quartz, poniżej kilka propozycji

(niektóre niestety przewyższają Twój budżet o kilka złotych, ale warto przemyśleć czy nie dołożyć 100 zł i mieć coś lepszego niż "chińczyka" z allegro)

:arrow:

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oDU...U3oDUZdtXcbGKPp

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oDU...oDUZdtXcbGKV7DR

jeśli chodzi o allegro to:

http://www.allegro.pl/item212966248_atlant...2340_41_65.html

http://www.allegro.pl/item212677423_atlant...1_63.html#photo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za dobra, wpisz w wyszukiwarkę nazwę firmy, trochę już było napisane na ten temat.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300 zł wydać na takie coś :?: to o 280 zł za dużo

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Kup starego Sportiwnego w idealnym stanie a bedziesz miał idealny zegarek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goslaw

dzięki wszystkim za inicjatywę,faktycznie lepiej wydać pare złotych więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Etam, ja uważam, ze z haasem nie jest aż tak źle. Oczywiście nie jest to marka wysokich lotów, ale:

1. Miałem do czynienia z tymi zegarkami i są przyzwoicie wykonane.

2. Mechanizmy to z reguły ISA lub Ronda chrono. Za 300-400 zł ciężko kupić zegarek z tymi mechanizmami, nawet z chińskich fabryk.

3. Jak wiadomo 2-3 lata temu sprzedawałem te zegarki i za ok 400 sprzedanych miałem może reklamacje na 5 sztuk.

4. Firma należy do Samsunga i wystawia się co rok w Bazel. W tym też byli.

Samsung jeszcze robi dość drogie divery Burret czy Burett.

Na chwile obecną nie sprzedaję tych zegarków i nie znam sprzedawców w Polsce. Dużo zależy od źródła. (serwis lub brak, możliwość części zamiennych).

Osobiście wolę haasa od rosyjskich gniotów, brudnych, z błędami typu pomylone indeksy etc.->Jakubos

Mam po prostu wrażenie, ze Samsung się stara. Ktoś za ta markę odpowiada w przeciwieństwie do marek z czarnej listy gdzie liczy się tylko sztuka, bo za rok, dwa bedzie i tak inna nazwa :lol:.

Samsung ma montownie oprócz Azji równeiż w Szwajcarii. Powstają tam wspomniane divery oraz częśc linii prestige haasa.

HAAS TO TYLKO ZEGARKI KWARCOWE.

To moja osobista opinia.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Morwa
a co mozecie powiedzieć na temat firmy haas & cie, zła?wydawało mi się i napisałem to już w pierwszym poście że to dobra firma.nie jest to znana marka?

Kwarcowa ISA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Morwa
w tych pieniądzach to jedynie quartz, poniżej kilka propozycji

(niektóre niestety przewyższają Twój budżet o kilka złotych, ale warto przemyśleć czy nie dołożyć 100 zł i mieć coś lepszego niż "chińczyka" z allegro)

Widzę że dla Ciebie wszystko co kwarc to "chińczyk". Warto by chyba zdobyć wiedzę żeby zabierać głos a już na pewno komuś doradzać. W haasach są ISA. Podałeś linki atlanticów i zapomniał dodac ze atlantic to w tej chwili polska firma należąca do zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolę haasa od rosyjskich gniotów, brudnych, z błędami typu pomylone indeksy etc.->Jakubos

Mocno przesadzone Pawle. Ja osobiście wolę jak to określiłeś rosyjskiego gniota od firmy która stara się udawać szwajcarską, i która pewnie zaraz zniknie z horyzontu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest coś w tym prawdy, ale estetyka to dla mnie rzecz pierwszorzędna. :lol:

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie do 300 zł znajdziesz bardzo przyzwoite mechaniki. Szukaj Seiko, Citizen, Orient.

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj też poradnik dotyczący taniego dobrego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jednak nie ten styl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie :lol: , ale może zapatrywania zewoluują w miarę czasu i różności propozycji. A Atlantic W. to solidny czasomierz.

wik-cez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracając do tematu przewodniego, informacja na temat SWC i Haasa ze strony targów Basel.

"SWC Co.,Ltd." was established in 1983 and has enjoyed a great reputation as one of the best watch manufacturers in Korea. It has many prominent brands like 'BURETT', 'HAAS & CIE', 'SWC', 'CeCi' and 'D. Factory'. 'SWC' is originated from 'Samsung Watch Company' which is appreciated as an industry leader. 'HAAS & CIE' and 'BURETT' are Swiss brands which show commitment to Swiss craftsmanship and superlative quality with its high standard of excellence. 'CeCi' and 'D. Factory' are newly released for young generations and trend-sensitive people with its unique design and brand concept.

To że firma wygląda na całkiem krzakowatą to chyba zasługa niemieckiego sprzedawcy, który naśladuje ze sporą namiętnością marketing w stylu KB.

Niektórzy sprzedawcy z Allegro mu wtórują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.