Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pazuzu

Zegarek do pracy, cyfrowy, jak najbardziej czytelny

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie używam do pracy zegarka TIMEX T49853. 
Timex-Mens-T49851-Expedition-Rugged-Digi

Jakiś czas temu zegarek ciągle mi się resetował. Zakupiłem Casio GD-350. Zegarek świetny, używałem 2 lata, jednak rozmiar był zbyt duży. Z ciekawości uruchomiłem znowu Timexa i działał. Jednak znowu zaczyna się resetować, minimum 2 razy w tygodniu. 
Myślę o kupnie czegoś innego. Niedawno kupiłem G-100BB, ładnie wygląda, jednak nie jest tak czytelny jakbym tego oczekiwał. 
To jest główne kryterium - czytelność.
Czego jeszcze oczekuję od zegarka:
- grubość koperty do 14 mm (koperta) jakieś wypustki na bezelu mogą być do 16 mm
- Pasek parciany lub bransoleta stalowa
- Chciałbym aby miał sygnał godzinowy (wiec raczej preferuje cyfrowe zegarki)
- Może być, a raczej powinien być używany
- Bardzo spodobały mi się funkcje Multi Band i  tough solar. Fajnie aby w zegarku to było, tylko pytanie jak stare zegarki z tymi opcjami warto kupić?

Moje przykłady:
Casio PRW-3100  -- Jednak cena jest zbyt duża, jak na zegarek do pracy
Casio MTG-910  -- Jest oferta na allegro, ale obawiam się funkcji TS i MB z racji wieku zegarka
Casio GW-700 -- Nie mogę nigdzie znaleźć

Cena im niższa tym lepiej jednak nie więcej jak 800 zł. Tzn im niższa tym wcześniej kupię, 800 zł mógłbym wydać dopiero w kwietniu/maju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja, trochę rewolucyjnie, zaproponuję smartwatch Xiaomi Amazfit. Ceramiczna koperta, bardzo czytelny, cena ok. 400 zł.

_1500534413.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jednak zbyt rewolucyjne. Na forum watchuseek znalazłem informację, że MTG-910 ma największą czcionkę. 
Zegarki TIMEXA mają wyraźnie wyższą czcionkę, jednak chudą, mniej "mięsistą". No i do tego uraz co do awaryjności po obecnym modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Janek72

Ja tak nostalgicznie trochę powiem, że jak byłem nieco młodszy i zegarki zupełnie mnie nie interesowały, to całe długie lata, jakieś chyba 8 lat używałem Casio w-96h, do wszystkiego, praca, dom, rower, basen. Żadnych awarii a nawet wymiany baterii. Pasek w końcu się rozleciał, kupiłem drugi i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam G 7700, fajnie bo sygnał godzinowy można ustawić w dowolnym zakresie godzin (w nocy cisza), wizualny (diody świecące synchronizowane  z sygnałem i alarmem), alarmy codzienny, jednorazowy, w dni "robocze" i w dni wolne. Mnie pasuje i leży jak ulał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G 7700 - rozmiar zegarka fajny, jednak czcionka za mało. Za dużo dzieje się na ekranie,

Bardzo spodobał mi się PRW-3100, i tak zastanawiam się czy kostki GW-M5610 nie używać w pracy a jako cywilny cyfrowy właśnie ProTreka.
Straszne jest to że mam 5 zegarków a jeszcze mi czegoś brakuje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma być tani, niezawodny, mega-czytelny i poręczny to Casio W-800H, choć z tego co widzę to nie do końca wpisuje się w przedstawione wymagania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez przypadek trafiłem na zegarek prawie idealny na moje potrzeby.

Casio wva-640a

Kupiony nowy, w dobrej cenie. Ma TS i MB co mnie cieszy, ma sygnał co godzinę, jest czytelny, jest bransoleta (niestety jakaś taka lekka, nie wiem czy to stal czy jakaś hybryda z plastikiem). Grubość i wygoda mi odpowiada. Spodziewałem się trochę większej wagi, i to byłby moim zdaniem jeden minus, albo bardziej cecha.
G-100BB sprzedaje, a Timexa zostawiam na pamiątkę:)

Dziękuję wszystkim za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.