Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

deadriderX

Pierwszy nurek do 2000zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Seiko SUN043 kosztowal 2000 zl ale teraz jest slabo dostepny.

post-101797-0-41288300-1515667486_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Na alledrogo jest oferta na SUN023P1 ze sklepu, w którym onegdaj ja sam kupowałem. Cena 1999 zł, na pewno do zbicia, w szczególności przy zakupie poza alledrogo. Oczywiście komplet papierów, paragon, gwarancja respektowana w naszym pięknym kraju, itp. O ile sobie przypominam, to mnie ostatecznie ten właśnie model kosztował nieco ponad 1700 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SUN023P1 nie podobają mi się białe tarcze.

Christopher Ward C60 Trident Pro 600 Vintage super wygląd, ale nie mój budżet.

Po zdjęciach i kilku recenzjach napaliłem się na tego Seiko Sumo. Muszę tylko dobra ofertę trafić,bo dość słaba dostępność jest z Europy a z Japonii albo USA nie chcę kupować ponieważ z cełem i podatkiem to spora cena się robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Sun023p1 to wersja z czarną tarczą.

Ten z białą tarczą to Sun043, który jak dla mnie, jest nijaki. Żeby jeszcze jakieś mocno kontrastowe indeksy/wskazówki miał... A tak, jest taki majonezowy. Z tej serii zdecydowanie Sun023p1.

Ja w swoim Sun023p1 zmieniłem oryginalną czarną gumę na taką w kolorze pomarańczowym i było super ;-) Tylko jest on wielgachny :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle napisałem. Właśnie ten biały słabo wygląda, zresztą wszystkie z białą tarczą mi jakoś nie leżą. A ten drugi Seiko troszkę za bardzo kolorowy i to gumowanie oraz pasek to nie mój świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No cóż, to kwestia gustu ;-) Mi w nim tylko jedno się nie podobało, rozmiar :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nurek to może DB seria PRO AQUA.N

Na plus można dodać (szafirowy bezel, szafirowe szkło, sprawdzony mechanizm, bardzo dobra cena).

https://www.timestore24.org/deep-blue-uhren/deep-blue-pro-aqua-1500m-green.html?c=23

ps. pozostały tylko 4 kolory, zielony, pomarańcz, czerwony, żółty.

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc i porady. Więc będzie Seiko Sumo. Teraz został problem koloru bo na początku strasznie spodobał mi się niebieski, ale oglądałem dużo zdjęć forumowiczów i czarny jakoś tak bardziej uniwersalnie i dostojnie wygląda. Jak już zdecyduję to mały uśmiech do znajomych w UK i powinien być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Christopher Ward C60 Trident Pro 600 Vintage super wygląd, ale nie mój budżet.

2000, czy 2200 - to aż taka różnica...? ;) A tu masz zegarek za 825 euro. 

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/157863-prawie-nowy-christopher-ward-c60-trident-pro-600-vintage-diver/

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W tej cenie to bym się nie wahał - Trident :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dotarł do mnie i to szybko.  Wcale nie jest taki duży, ale czuć go lekko na ręku . Najbardziej obawialem sie koloru niebieskiego i cały  czas walczyłem z myślami,  ze mogłem zamówić klasycznie czarny.  Ale zegarek wyglada super i ten kolor dodaje mu charakteru . Na sile można byloby tylko przyczepic się do bransolety bo ciut szersza stylistycznie lepiej by wyglądała. Dziękuję wszystkim za pomoc a szczegolnie Rikimaru75, który zmobilizował mnie do szybkiego zakupu i sporej oszczedności. 

post-102407-0-26106800-1517341844_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratulacje i niech się dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dotarł do mnie i to szybko.  Wcale nie jest taki duży, ale czuć go lekko na ręku . Najbardziej obawialem sie koloru niebieskiego i cały  czas walczyłem z myślami,  ze mogłem zamówić klasycznie czarny.  Ale zegarek wyglada super i ten kolor dodaje mu charakteru . Na sile można byloby tylko przyczepic się do bransolety bo ciut szersza stylistycznie lepiej by wyglądała. Dziękuję wszystkim za pomoc a szczegolnie Rikimaru75, który zmobilizował mnie do szybkiego zakupu i sporej oszczedności. 

Fajny sikor, gratulacje :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.