Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość *Adam*

Co myślicie o zegarkach Ulysse Nardin ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy :twisted:

Po obronie powoli zaczynam wracać do normalnego funkcjonowania :!: ;)

@ Mariusz_W,

nie zamierzam Cię "kasować", nie mam za co, a poza tym- jestem w świetnym humorze- jeszcze... :!: :)

*Adam*,

tak naprawdę, musisz kupić po prostu zegarek, który Ci się podoba nie ze względu na metkę, tylko z powodów wizualnych, zewnętrznych, bo te marki, o których mówisz, wszystkie wyposażają swoje zegarki w jak najlepsze mechanizmy :!:

No i najważniejsze- zachowaj spokój i nie śpiesz się :!: :)

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
*Adam*,

tak naprawdę, musisz kupić po prostu zegarek, który Ci się podoba nie ze względu na metkę, tylko z powodów wizualnych, zewnętrznych, bo te marki, o których mówisz, wszystkie wyposażają swoje zegarki w jak najlepsze mechanizmy :!:

To mnie teraz Marcin zaskoczyłeś, zwłaszcza, że Ulysse Nardin chętnie stosuje w bazie ETĘ. Chyba faktycznie jesteś w doskonałym nastroju i życzę Tobie żebyś w takim jeszcze długo pozostał ;) :wink:.

*Adam*,

moje zdanie znasz. Odpowiedź brzmi: Ulysse Nardin. Wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: :twisted:

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
:twisted: :twisted:

post-0-0-23774200-1330472441.gif ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mrgreen:

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

Dalej szukam w Internecie testu(opisu) Ulysse Nardin Michelangelo UTC Dual Time ewentualnie Michelangelo Big Date i nic .............

PS czytam również archiwum forum dyskusyjnego Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków całkiem miła lektura!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Adam,

postaram się poszukać na stronach internetowych testu tego zegarka, tylko nie bardzo widzę sens koncentrowania się na zagadnieniu w oparciu o recenzję jakiegoś dziennikarza. O wiele więcej pożytecznych informacji mogłaby przynieść rozmowa na forum, które zrzesza miłośników marki Ulysse Nardin dlatego gdybyś chciał skorzystać właśnie z takiej możliwości, podaję link:

http://www.network54.com/Forum/201110

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

Forum już przeszukane trochę wcześniej (gdzieś w archiwum znalazłem adres) .........

Recenzja to zawsze trochę zdjęć i pisemna opinia kogoś obeznanego w temacie.... Jestem już raczej zdecydowany na UN ale przeczytałem b. mądrą i ponadczasową radę – nie spieszyć się !!! Dlatego jeszcze z miłą chęcią coś poczytam.

Przepraszam za kłopot i Pozdrawiam

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

ps Prawdę mówiąc interesowałaby mnie bardzo opinia przeciwników tej marki - nie ma nic bardziej pouczającego niż konstruktywna krytyka !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Bardzo słusznie, tylko że krytyka często nie jest konstruktywna. Opinie typu: "nie podoba mi się, ale nie wiem dlaczego", można usłyszeć znacznie częściej niż stwierdzenia mówiące o jakości wykonania kopert, wadach i zaletach mechanizmu itp.. Życzę jednak powodzenia. Gdyby rzecz dotyczyła IWC, to nie byłoby problemu. Uzbierałem już sporą bazę materiałów opisujących mechanizmy tej marki, zastosowane rozwiązania konstrukcyjne itd.. Mam też film pokazujący pracę zegarmistrzów z Schaffhausen. Widać poszczególne fazy składania mechanizmu. Niestety, na punkcie Ulysse Nardin nie mam aż takiego fioła więc obawiam się, że nie będę mógł zbyt wiele pomóc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Adamie.

Wiem że sięgasz po marki z oceną 4... +4 czyli wysoko. Wiem że tym co teraz zasugeruję nie wyskoczę przed "orkiestrę" ;) ale czemu mam nie spróbować tego zrobić?

Longines .... nie jest marką aż tak wysoko postawioną w PIRAMIDZIE jak te które wymieniają tutaj Koledzy i o których jest mowa. Ale wg. mnie popatrzeć zawsze można szczególnie że to nie kosztuje :!: :)

Myślę tu o takim modelu jak:

post-31-0-54351200-1330472448.jpg

...min., w różnym złocie.

....heh ...z czym tu do ludzi

:?: :)

Jarosław Urbanowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

Witam !

Dziękuje bardzo za zdjęcie !!!

Może teraz trochę zaskoczę wszystkich ale na to że zamierzam kupić UN składa się wiele czynników (np. prestiż firmy, mała ilość tych zegarków itd.) Oczywiście wspomniany UN też mi się podoba, wygląd to jest ważne kryterium ale nie decydujące.(trochę jak w życiu) Bardzo podobają mi się niektóre modele firmy Longines np.

Reedition flagship

L4.756.8.72.2

Automatic Chronograph

Klasyka!!!

Ale najbardziej The Longines Master Collection (ten stalowy z fazami księżyca)

http://www.longines.com/long_html/web_summary.htm

Pozdrawiam

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Za taką kasę to już możesz kupić Jaegera.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej kwocie również poszukałbym czegoś u Jaeger'a albo znowu u GP :?: :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

A jaki model masz na myśli (z serii Reverso) i żeby miał choć datę?

Ja je przeglądam i albo są bardzo drogie albo pokazują tylko czas.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze zrozumiałem, to jesteś w stanie zapłacić w tej chwili za zegarek 4300 EUR :?:

Jeśli tak, to w podobnej cenie- w Polsce:

JLC Master Ultra Thin- tylko godzina, ale to klasyk ponad wszystko, po prostu bajecznie piękny :!: Cena około 17.500zł

Jaeger-LeCoultre Master Classic- godzina, data, cena podobna do Ultra Thin'a.

Jaeger-LeCoultre Reverso Classique- tylko godzina, cena równiez podobna do MUT.

W cenie 20.000zł(lub troszke większej)- Jaeger-LeCoultre Reverso Duo(wspaniały), JLC Master Reserve de Marche (data, osobny sekundnik, rezerwa chodu), JLC Master Hometime (wskazania dnia i nocy, osobny sekundnik, druga strefa czasowa).

Z GP najprostsze modele Vintage 1945- normalne i King Size- niektóre z osobnym sekundnikiem oraz datą, a w King Size przeszklony dekiel (cena około 21.000zł), jest jeszcze model Ferrari, może się podobać :D

Pozdrawiam

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest gorąco... Więc dla ochłody rzut oka na królestwo Ludwiga Oechslina na ulicy Ogrodowej w Le Locle, czyli stara, stylowa siedziba UN w zimowej szacie:

nardin2004works3af.th.jpg

Troszkę Off Topic, ale mam nadzieję, że nie dostanę reprymendy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość *Adam*

Witam!!!

Zamierzam przeznaczyć na zegarek ok 4000 Euro - rabat (w naszym kraju branża zaczyna rozumieć że jak nie będzie odpowiedniego rabatu to człowiek kupi za granicą- prawo rynku - osobiście jestem za tym aby zostawić pieniądze w kraju i dąć "naszym" zarobić ale dopiero od niedawna czuje zmianę nastawienia sprzedawców i ich chęć "pomocy'.)

Proste zegarki Jaeger-LeCoultre i GP niestety mi się zwyczajnie nie podobają, a te bardziej skomplikowane niestety są poza zasięgiem kwoty która zamierzam przeznaczyć np. wspomniany King Size 21 000 zł a to nawet z dużym rabatem jest za dużo.

Pozdrawiam

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Adam,

może z czasem docenisz prosty design bez żadnych dodatków. Taki klasyczny wygląd zegarka jest ponadczasowy, zawsze aktualny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.