se.pe 1 #876 Napisano 2 Września 2019 Dostałem paragon na email. Wydrukowałem. Przelew przedłużający gwarancję wydrukowałem i wszystko spięte na wszelki wypadek leży w szufladzie. Synchronizacja gps bez telefonu tylko raz dziennie działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #877 Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Dzięki GTB. Dostałem to wszystko od ZIBI co jest razem z tym co wysłałeś mam tam wbite model i data zakupu no i pieczątka sklepu ale żadnego dowodu zakupu nie mam . Pozostaje pisać do sklepu niech doślą i tyle bo nic nie dostałem w fizycznej formie jak i na poczcie tez nic nie przyszło . Gwarancję przedłużyłem zaraz po zakupie . Edytowane 3 Września 2019 przez gszok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
exciter555 1 #878 Napisano 3 Września 2019 (edytowane) @gszok sprawdzałeś pocztę w spamie? Mi właśnie władowało maila ze sklepu z dowodem zakupu do spamu. Edytowane 3 Września 2019 przez exciter555 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #879 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Tak sprawdzałem , wczoraj pisałem do nich w tej sprawie obiecali że do 10 dzisiaj będzie i nie ma dalej . Dzisiaj się jeszcze raz przypomniałem . Jakoś mnie z tym nie ciśnie ale później zapomnę i nie będę miał w razie czego . Edytowane 4 Września 2019 przez gszok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
se.pe 1 #880 Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Dziś zauważyłem na szkle rysę ... widoczna pod światłem. I nie kojarzę żadnej agresji wobec niego... Rysa w szkle ,brak śladów na powierzchni.. wtf? Edytowane 13 Września 2019 przez se.pe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #881 Napisano 13 Września 2019 Zdarza się, to tylko Casio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #882 Napisano 15 Września 2019 Przy tej cenie zegarka powinni dać szafir. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sesio 114 #883 Napisano 15 Września 2019 Przy tej cenie zegarka powinni dać szafir.Tam jest szafir. 0 Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosmala 12 #884 Napisano 15 Września 2019 Ponieważ poszukuję pierwszego G-shocka więc byłem wczoraj w Time trend żeby sobie popatrzeć w naturze i po przymierzać. Ten GRP-B1000 fajnie wygląda, ale po założeniu na mój nadgarstek 20cm stracił dla mnie urok Przecież to cegła, ciężki i strasznie gruby. Przymierzyłem też GWG-1000 i on też jest duży ale jednak cieńszy i dużo lżejszy. Załamałem się trochę bo myślałem że wyjdę z zegarkiem, a teraz mam znowu dużo przemyśleń Oczywiście nie chcę nikogo urazić i mówię o swoich odczuciach. Poza tym wydaje mi się że ta wytrzymałość G-shock poniekąd bierze się z lekkiej wagi, nie wiem jak zachowa się GPR-B1000 po upadku na kafelki. Poza tym funkcje mega, ale ja nie wykorzystam GPS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #885 Napisano 15 Września 2019 Dziś zauważyłem na szkle rysę ... widoczna pod światłem. I nie kojarzę żadnej agresji wobec niego... Rysa w szkle ,brak śladów na powierzchni.. wtf?Ja się swojemu jakoś nie przyglądałem dokładnie ale na pierwszy rzut oka jest raczej ok . To na pewno rysa ? Zegarek przetrwał ze mną Hiszpanie cały zeszły tydzień jestem mega zadowolony z zakupu Rozważam wymianę pasków jest ktoś może chętny na zielone paski z 2 tygodniowego sikora ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #886 Napisano 15 Września 2019 Tam jest szafir. Pierwotnie tak myślałem Zatem jakim cudem da się go porysować ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #887 Napisano 15 Września 2019 Też go przymierzyłem przedwczoraj i chociaż nadal mi się podoba, to już przestał mnie korcić zakup. Na nadgarstku 19,5 cm zupełnie się nie ułożył i wyraźnie odstawał. A mój stary GW-A1100 (53/17 mm) leży jak przyklejony. Trochę szkoda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
exciter555 1 #888 Napisano 17 Września 2019 (edytowane) Dziś zauważyłem na szkle rysę ... widoczna pod światłem. I nie kojarzę żadnej agresji wobec niego... Rysa w szkle ,brak śladów na powierzchni.. wtf? Faktycznie bardzo dziwna sprawa z tą rysą. Mój zegarek można powiedzieć, że już przeszedł test bojowy. Mianowicie dość mocno przywaliłem nim , a dokładnie samym szkłem w końcówkę metalowej rury z ostrymi krawędziami. W pierwszym momencie już pomyślałem , że kilka tysi poszło do śmietnika ... Patrze na zegarek, a tam nic, najmniejszego śladu na szkiełku. A naprawdę uderzenie było dość mocne.Ponieważ poszukuję pierwszego G-shocka więc byłem wczoraj w Time trend żeby sobie popatrzeć w naturze i po przymierzać. Ten GRP-B1000 fajnie wygląda, ale po założeniu na mój nadgarstek 20cm stracił dla mnie urok Przecież to cegła, ciężki i strasznie gruby. Przymierzyłem też GWG-1000 i on też jest duży ale jednak cieńszy i dużo lżejszy. Załamałem się trochę bo myślałem że wyjdę z zegarkiem, a teraz mam znowu dużo przemyśleń Oczywiście nie chcę nikogo urazić i mówię o swoich odczuciach. Poza tym wydaje mi się że ta wytrzymałość G-shock poniekąd bierze się z lekkiej wagi, nie wiem jak zachowa się GPR-B1000 po upadku na kafelki. Poza tym funkcje mega, ale ja nie wykorzystam GPS Faktycznie, jak nie będziesz w ogóle korzystał z GPS to może jednak rozważ ten GWG 1000. Też świetny zegarek. Oczywiście kwestia preferencji czy ktoś woli analog czy cyfrę czy też to i to.Sam GPR 1000 jest dużym zegarkiem i nie da się temu zaprzeczyć. Ja mam w nadgarstku około 20 cm obwodu , a i tak zegarek jest duży wizualnie na nim. Tyle, że mi to w ogóle nie przeszkadza, a wręcz lubię duże i cięższe zegarki więc czuję się w nim komfortowo.Do tego GPS to dla mnie bardzo ważna opcja. Coś mi się obiło o uszy , że będzie w niedalekiej przyszłości wychodził następca GWG 1000, może warto gdzieś dokładniej podpytać i jakby co poczekać nie niego, Edytowane 17 Września 2019 przez exciter555 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blackromek 0 #889 Napisano 28 Października 2019 Co sądzicie o tej ofercie https://kaktus24.pl/product-pol-1753-Zegarek-Casio-G-Shock-GPR-B1000-1B-Rangeman-GPS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Co sądzicie o tej ofercie https://kaktus24.pl/product-pol-1753-Zegarek-Casio-G-Shock-GPR-B1000-1B-Rangeman-GPS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #890 Napisano 28 Października 2019 Drogo jak będa za 2 tysiaki jak wtedy na watszopie to można brać 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość brachu #891 Napisano 28 Października 2019 Co sądzicie o tej ofercie https://kaktus24.pl/product-pol-1753-Zegarek-Casio-G-Shock-GPR-B1000-1B-Rangeman-GPS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLNCo sądzicie o tej ofercie https://kaktus24.pl/product-pol-1753-Zegarek-Casio-G-Shock-GPR-B1000-1B-Rangeman-GPS.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Zobacz na giełdzie - ktoś sprzedawał używkę na gwarancji za 2 kpln. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1215 0 #892 Napisano 29 Października 2019 WitamPotrzebuje instrukcje po polsku w pdf do GPR b1000 jeśli ktoś posiada takową proszę o przesłanie na e-mail [email protected]Z góry dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
login 1 #893 Napisano 6 Listopada 2019 Bardzo cichy dźwięk guzików i alarmu. Czy to normalne dla tego modelu czy jakiś jednostkowy problem? W porównaniu do GWG-1000 prawie wcale nie słychać. Sent from iOS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sesio 114 #894 Napisano 6 Listopada 2019 Bardzo cichy dźwięk guzików i alarmu. Czy to normalne dla tego modelu czy jakiś jednostkowy problem? W porównaniu do GWG-1000 prawie wcale nie słychać. Sent from iOSTak, w tym modelu tak jest. 0 Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
login 1 #895 Napisano 6 Listopada 2019 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Taki mały minus tego zegarka. Sent from iOS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blackromek 0 #896 Napisano 7 Listopada 2019 W komisie jest sztuka w dobrej cenie swoją drogą długo leży , tylko niestety zielony kolor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
looki8329 0 #897 Napisano 17 Lutego 2020 Witam.G-shock niby nie nie do zajechania, a jednak... Uszkodzenie widoczne na zdjęciu. Czy można kupić taki korpus, obudowę? Może komuś zalega gdzieś w szufladzie? Jeśli nie proszę o poradę gdzie taką cześć mogę zamówić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz mari 0 #898 Napisano 29 Lutego 2020 Witam wszystkich użytkowników. To mój pierwszy post na tym forum lecz przygoda z Casio ciągnie się już wiele, wiele lat...Ale po krótce. Po doświadczeniach z GW-9200 bałem się serii G-shock. Dlatego byly Edifice (EQW-A1000), Protrek (PRW-5000). Edifice z mojej winy zaparował, nie dokrecilem koronki ale poza tym że po czyszczeniu w serwisie rozpuściły się znaczniki byłem i jestem zadowolony. PRW-5000 działa do dziś jak trzeba i żadnych problemów! Później był MTG-G1000 i działa do dziś i jestem bardzo zadowolony! Nie żałuję złotówki wydanej na MTG! Nadszedł czas w połowie 2019 na zakup GPR-B1000. Bardzo długo się zastanawiałem, wahałem po przeżyciach z GW-9200 ktory paruje do dziś, nie wyświetla wszystkiego na wyswietlaczu etc. 6 razy na gwarancji i serwis twierdzi że parowanie to normalne... Dziwne że ok 17 letni GW-500 ani razu nie był na gwarancji i do dziś działa mi bez zarzutu nie wspomnę o jakimś parowaniu...Do rzeczy... Po kilku dniach użytkowania przyszła myśl: "kurczę, kolejna wtopa". Podswietlenie mam ustawione w trybie auto w każdym swoim zegarku. Wszędzie działa jak powinno. W GPR-B1000 który kupiłem podswietlenie włącza się nawet w pełnym słońcu! Porażka. Do tego luźna osłona sensora oraz koronki! GPS czasem ma problem z synchronizacją...Jestem szczerze zawiedziony zegarkiem za który zapłaciłem ok 3800 zł!Pytanie jak u innych użytkowników? Czy u Was też włącza się podswietlenie w trybie "auto" nawet w słońcu? Bo co do osłony sensora itd już się naczytalem na tym forum. Porażka i wstyd... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanxSpirit 29 #899 Napisano 4 Marca 2020 Witam wszystkich użytkowników. To mój pierwszy post na tym forum lecz przygoda z Casio ciągnie się już wiele, wiele lat...Ale po krótce. Po doświadczeniach z GW-9200 bałem się serii G-shock. Dlatego byly Edifice (EQW-A1000), Protrek (PRW-5000). Edifice z mojej winy zaparował, nie dokrecilem koronki ale poza tym że po czyszczeniu w serwisie rozpuściły się znaczniki byłem i jestem zadowolony. PRW-5000 działa do dziś jak trzeba i żadnych problemów! Później był MTG-G1000 i działa do dziś i jestem bardzo zadowolony! Nie żałuję złotówki wydanej na MTG! Nadszedł czas w połowie 2019 na zakup GPR-B1000. Bardzo długo się zastanawiałem, wahałem po przeżyciach z GW-9200 ktory paruje do dziś, nie wyświetla wszystkiego na wyswietlaczu etc. 6 razy na gwarancji i serwis twierdzi że parowanie to normalne... Dziwne że ok 17 letni GW-500 ani razu nie był na gwarancji i do dziś działa mi bez zarzutu nie wspomnę o jakimś parowaniu...Do rzeczy... Po kilku dniach użytkowania przyszła myśl: "kurczę, kolejna wtopa". Podswietlenie mam ustawione w trybie auto w każdym swoim zegarku. Wszędzie działa jak powinno. W GPR-B1000 który kupiłem podswietlenie włącza się nawet w pełnym słońcu! Porażka. Do tego luźna osłona sensora oraz koronki! GPS czasem ma problem z synchronizacją...Jestem szczerze zawiedziony zegarkiem za który zapłaciłem ok 3800 zł!Pytanie jak u innych użytkowników? Czy u Was też włącza się podswietlenie w trybie "auto" nawet w słońcu? Bo co do osłony sensora itd już się naczytalem na tym forum. Porażka i wstyd...Tak samo jak w gw 9400,nie używam tej opcji bo sporo samochodem podróżuje a podczas prowadzenia praktycznie cały czas sie to włacza.Oslony sensora to chyba losowo,koronka u mnie ok. Ale mam coś ciekawszego.Gpr b1000 sprawiłem sobie na gwiazdkę (teraz niestety chyba będe miał okazje żałować że w zibi) i pod koniec lutego zauważyłem bardzo nietypową sprawe.Podczas leżakowania w słoneczku na parapecie spadła jedna kreska poziomu baterii,pomyślałem kurde padł solar?No nic sie zobaczy.(tryb serwisowy wykazał że działa) Rano zakładam sikor;bateria pełna hmm poleżał w trybie uśpienia to wrócił pełny stan.Otóż nie,po wlepianiu oczu w wyświetlacz przez kilka następnych dni zauważyłem taką zależność;przy słabym oświetleniu zegarek pokazuje 4 kreski,w momencie gdy pada na niego mocne światło spada do 3,ale najlepsze jest to że dzieje się to dokładnie w momencie gdy sekundnik wskazuje rozpoczęcie nowej minuty.Zegarek wylądował w centralnym zibi Sochaczew ale jak czytam opinie o tym serwisie to sie boje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarciN-NS 0 #900 Napisano 12 Marca 2020 Odnośnie parę postów wcześniej rzeczywiście GPR jest tak cichy w kwestii dźwięków alarmu timera oraz przycisków? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach