Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

CipherDog

Kłopot z paskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Poradźcie proszę co zrobić ;)

Chodzi o zapach skórzanego paska.

Trochę się spoci ręka pod paskiem (a teraz ciepło więc często sie zdarza) i pasek zaczyna nieprzyjemnie pachnieć (a mówiąc bez ogródek śmierdzi jak cholera) i nie mogę sobie z tym dać rady. Myłem już go i szorowałem szczotka z mydłem a następnie konserwowałem takim fajnym płynem do delikatnych skórek i wszystko było dobrze ale po dosłownie jednym dniu to samo. Może jest jakiś konkretny środek do pasków i dokładnie na ten problem :?:

Co do jakości samego paska to raczej nie mam powodów do obaw bo to oryginalny pasek jaki dostałem razem z Eposem.

Do tej pory miałem tylko zegarki na bransolecie i nie było kłopotu a teraz nigdzie nie mogę kupić porządnej bransolety a z paskiem takie hece. :x

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze warto zainwestowac w pasek z silikonu lub pvc ? Problem rozwiaze sie sam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze za bardzo go sciskasz

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostaw trochę luzu między skórą a paskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek noszę luźno. Czasami muszę zegarek który już jest z boku przesunąć na środek nadgarstka ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zmien na jakis pasek non-allergic. Generalnie, mam pasek mrovy, goraco dzis jak cholera, a pach przyjemnie pachnie.

Seiko SNM011

...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą.

PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halloo!!

Daj ponosić komuś zegarek /dokładnie pasek/ kto też się poci tak jak Ty. Dobrze żeby był świeżo umyty. Jeśli będzie śmierdziało dalej, to wina paska, zawsze może trafić sie kawałek źle wyprawionej skóry; jeśli nie, tzn., że Ty masz specyficzny skład potu, bo i tak może być, i ten reaguje ze skórą.

wik-cez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyściółki wewnętrzne dobrych pasków przeznaczonych na różne rynki różnią się właśnie dlatego, że w zależności od nacji, diety i innych uwarunkowań skład chemiczny potu jest różny. Tak więc pasek przeznaczony na rynek Amerykański lub Francuski będzie inaczej pachniał na Polskiej ręce niż pasek produkowany na nasz rynek. Trochę to dziwacznie brzmi, ale firmy przeznaczają na takie badania sporo pieniędzy i podobno mają efekty.

Niedługo mam otrzymać materiały na ten temat z formy Hirsch i z pewnością opublikuję je na forum.

A na lato faktycznie pomyśl o bransolecie lub silikonie, jeśli masz takie problemy.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

no i niezaleeznie od uzytego materialu skorzany pasek z czasem nadaje sie poprostu juz tylko do wymiany; przykry zapach pochodzi z bakterii ktore zalegly sie w skorze, praktyka niestety mowi, ze pozbyc sie ich nie mozna bez uszkodzenia skory... ale probowac mozna jakimis specjalnymi chemikaliami, ja na takich zabawach kiedys poleglem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za rady.

Skoro nie ma żadnych kosmetyków specjalnie do tego celu, to będę musiał jednak dopasować sobie jakąś bransoletę na lato.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość crategus
no i niezaleeznie od uzytego materialu skorzany pasek z czasem nadaje sie poprostu juz tylko do wymiany; przykry zapach pochodzi z bakterii ktore zalegly sie w skorze, praktyka niestety mowi, ze pozbyc sie ich nie mozna bez uszkodzenia skory... ale probowac mozna jakimis specjalnymi chemikaliami, ja na takich zabawach kiedys poleglem

no właśnie... może by spróbować w mikrofalówce? ;) Poważnie (sam nie sprawdzałem oczywiście)- kiedyś w radiu słyszałem, że mikrofala świetnie działa na wszelkiego rodzaju szmaty i gąbki, które zaczeły już troche podśmierdywać...

:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no właśnie... może by spróbować w mikrofalówce? ;)

skora nie lubi tak wysokiej temperatury i staje sie taka krucha

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość crategus

no to wszystko jasne w tym temacie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość keneida

odświeżam.

Próbował ktoś "wyprać pasek? Tzn trzymać go w wodzie z jakimś mydłem czy coś dłużej, żeby go "wypłukać"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
odświeżam.

Próbował ktoś "wyprać pasek? Tzn trzymać go w wodzie z jakimś mydłem czy coś dłużej, żeby go "wypłukać"

Owszem.

Z kiepskiego zrobi ci się szmata :-) Porozkleja, skóra może się po prostu rozpaść jak pociągniesz za sprzączkę etc.

Ale z dobrymi - nie ma kłopotu. Traktowałęm tak Hirscha, Di Modella, i, co mnie jeszcze bardziej do nich przekonało, K. Reda - bez problemów. Używałem wody z detergentem przez 12h, potem - szorowanie szczotą. Efekt - 70-80%. Woda nie powinna być gorąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyściółki wewnętrzne dobrych pasków przeznaczonych na różne rynki różnią się właśnie dlatego, że w zależności od nacji, diety i innych uwarunkowań skład chemiczny potu jest różny. Tak więc pasek przeznaczony na rynek Amerykański lub Francuski będzie inaczej pachniał na Polskiej ręce niż pasek produkowany na nasz rynek. Trochę to dziwacznie brzmi, ale firmy przeznaczają na takie badania sporo pieniędzy i podobno mają efekty.

Wazne tez, zeby nie lykac wszystkiego jak mlody pelikan. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę brutalny :twisted: "Zaśmierdnięty" pasek to juz w zasadzie na straty. Pranie, mycie, wypachnianie - to nieskuteczna reanimacja - a nawet jeśli jest poprawa to na krótko. Taki kłopoty miałem jedynie z paskami z dolnej półki. Z dobrymi - Hirsch DiModell nic takiego jeszcze mnie nie spotkało. Pasek Mrowy - to inny temat - kapany w basenie, jeziorze, b. słonym morzu - nic, zupełnie nic - nawet dzis sprawdzilem - pachnie skórą!!

A więc - tylko dobre paski, albo guma lub bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.