Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

crazik

G shock ga-110 problem !

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,

Posiadam taki zegarek od pol roku. Jest to oryginalny zegarek i do tej pory nie sprawial problemy. Dzisiaj przebierajac sie uslyszalem jak wydal z siebie 2 sekundowy dzwiek (pikniecie) i od tej pory nie umiem ustawic godziny. Podswietlenie nagle jest na przycisku mode a nie reverse jak to bylo wczesniej. Nie wiem co sie stalo ? Moze przypadkiem sie cos poprzestawialo ? Nie potrafie tego opanowac. Prosze o porady bo nie wiem czy reklamowac. Jest to wersja szaro niebieska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć fotę, bo coś mi się wydaje po opisie, że taki oryginalny to on może nie być.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest oryginalny, na zdjęciach jesteś w trybie timera. Przełącz przyciskiem MODE do trybu timekeepingu - podejrzewam, że o to chodzi. A jeśli nie, to obejrzyj jeden z moich filmów o ustawieniach tego modelu.

Jak coś, to pytaj. Nie ma opcji, żebyś go nie ustawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach wygląda ok.

Tomek a to jest taka opcja, że zależnie od trybu podświetlenie aktywuje się różnymi przyciskami?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za odpowiedź. Panie Tomku - dzieki pana filmikowi udało mi się nastawić godzinę jak ten zegarek kupiłem :P

Właśniie problem w tym ze przycisk Mode daje mi teraz podświetlenie a przycisk reverse działa jak przycisk Mode

Udalo mi sie ustawic zegarek bo ogarnąłem, że przyciski pozamieniały się po skosie :? Czyli Mode z  Reverse, a Adjust z Forward :| o co chodzi ? Chce moje stare ustawienia !

Bez jaj... najgorsze jest to, ze nie moge znalezc dowodu zakupu a zegarek kupilem w sierpniu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy zegarek nie był czasem rozbierany do czyszczenia i bezel nie jest założony odwrotnie? To pierwsze, co przychodzi mi do głowy. Druga rzecz to jakieś zwarcie na płytce/przycisku. Czy pomimo faktu, że przyciski się pozamieniały, to działają wszystkie cztery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie byl rozbierany. Od nowosci nic z nim nie robilem bo dzialal jak powinien. Zwarcie oznaczaloby ze do srodka dostala sie woda. Niby dziala ale zrgarek po dwoch godzinach znow sie zresetowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek masz na gwarancji. 

Nawiąż kontakt ze sklepem, ty nie masz dowodu zakupu ale jest przecież jakiś ślad, że go właśnie kupiłeś.

Sprawdź u siebie (np. historia na rachunku) a potem rozmawiaj ze sklepem.

Może się mile zaskoczysz i uznają Twoje roszczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciagnalem mechanizm, przedmuchałem wlozylem na nowo i odziwo wszystko wrocilo do normy. Mam nadzieje ze juz sie to nie bedzie powtarzalo bo nie chce mi sie bawic w reklamacje. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.