Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Zegarek męski Rodania Swiss RS2504042
dodany przez
maryshod, w ZEGARKI SZWAJCARSKIE i NIEMIECKIE
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez kubaopp
Witam Wszystkich, od jakiegoś czasu posiadam po zmarłym wujku stary zegarek jakim jest Rodania Zegarek oceniam na 50-60 lat .
Wszystko co wiem o nim to że jest to szwajcarski zegarek, był raz naprawiany i nie posada oryginalnego paska. nie znam się kompletnie na zegarkach wystarczyło go nakręcić i ładnie sobie "cykał" i tak do pewnego razu kiedy nakręciłem go do końca i cisza zegarek stoi nie da się już go bardziej nakręcić, można kręcić ewentualnie w przeciwnym kierunku.Minęło już kilka miesięcy aż do dziś, że postanowiłem coś z nim zrobić.
Zegarek ma dla mnie dużą wartość sentymentalną i bardzo ucieszył bym się gdy by z powrotem wskazywał czas wujek z resztą też pewnie by się ucieszył
pod pokrywą na mechanizmie jest napis swiss made 17 jewels , a na pokrywie stainless stell back 4049 GI.
może ktoś z was będzie znał model i dokładniejszy rocznik oraz jakiegoś dobrego speca z łodzi lub okolic żeby mógł naprawić zegarek.
zdjęcie zegarka : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/200eb20638c0f85b.html
Z góry dziękuje za pomoc Jakub.
-