Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kubatar

G-SHOCK GA-100 problem ze wskazówkami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! W moim GA-100 nie działają wskazówki. Zegarek dostałem wczoraj od brata, wcześniej on go używał. Ustawiłem godzinę na wyświetlaczu elektronicznym, potem próbowałem synchronizować z nim wskazówki, na początku nie wychodziło, ale potem się udało. Wskazówki obracają się w czasie synchronizacji, ustawiają się we właściwym miejscu (wskazują czas zgodny z wyświetlaczem), ale po zakończeniu ich ustawienia nie chodzą (zostają w tym samym miejscu w którym zostały ustawione podczas synchronizacji). Co może być przyczyną i czy naprawa jest opłacalna? Brat nie ustawiał wskazówek, bo korzystał tylko z wyświetlacza, dlatego nie mogę określić, kiedy wskazówki przestały działać. Jakiś czas temu zmieniał baterię, więc mogło to się zdarzyć po wymianie baterii. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcie zegarka, pewnie czas domowy masz źle ustawiony (chyba że wskazówki w ogóle nie działają).

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie czy wskazówki kiedykolwiek działały?

masz pewność że to oryginalny zegarek?

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej.  :rolleyes: 

To pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła - czy to oryginalny czasomierz?

Od tego zacznijmy, wrzuć zdjęcia  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki chodziły, tego jestem pewien, po prostu nie mogę określić w którym momencie chodzić przestały.

post-33718-0-11465700-1518088676.jpg

post-33718-0-71138500-1518088676.jpg

post-33718-0-24006600-1518088677.jpg

post-33718-0-79194900-1518088677.jpg

post-33718-0-68171400-1518088678.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak korekcja położenia wskazówek nie pomaga to tylko wymiana modułu, albo jeszcze baterie sprawdź. A podświetlenie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek wygląda ok

może wysypał się moduł

jak wejdziesz w ustawienia h-set to też nie idzie nimi ruszać?

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podświetlenie działa, wskazówki w trybie h-set się ruszają, ale tylko do przodu (zgodnie z ruchem wskazówek), w drugą stronę nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem, że wskazówki chodzą, ale bardzo wolno (5 min w 8 h)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe że wysypał się moduł

bateria nowa?

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem, że wskazówki chodzą, ale bardzo wolno (5 min w 8 h)

To Bearwatch, on teraz śpi, metabolizm zwolnił...

Od wiosny będzie OK.

;-)

Klik Klak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli okazałoby się, że to moduł, to ile może kosztować jego naprawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W serwisie pewnie 200-250 zł ale sam moduł to jakieś 120-150 zł. Nie mogę znaleźć faktury z zibi jak wymieniałem moduł w ga-120. Samodzielna wymiana jest łatwa ale moduł przychodzi bez wskazówek i tarczy, więc trzeba to przełożyć do nowego modułu.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra nie warta świeczki moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Wlasnie zauwazylem ze w moim zegarku( ten sam model ) pojawił się ten sam problem z tym, ze u mnie padło również podświetlenie ... Co to moze znaczyc? Co trzeba zrobić? Wyswietlacz i wszystko inne dziala jak należy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wydaję się omówiono.

Ja mam pytanie.

Jak długo masz zegarek i gdzie kupiłeś.

Pytam aby upewnić się czy jest to produkt oryginalny.

Wrzuć fotki.

Jak oryginał to jest nadzieja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po godzinie od momentu kiedy wysiadły wskazowki wysiadła całość wiec podejrzewam ze to kwestia baterii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Shadowsniper
      Witam szanowne grono po raz kolejny i po raz kolejny przechodzę z prośbą. Tym razem prośba jest doznawców tematów o identyfikację złożonego przeze mnie zegara. Zaczynając od początku historia jakich niezbyt wiele a na tyle ciekawa że chętnie się z nią podzielę. Znajomy znalazł link na OLX dotyczące starego zegara stojącego gdzieś w Wałbrzychu. Cena była bardzo atrakcyjna więc przyjeżdżam na miejsce i zaczynam oględziny, lecz najpierw krótkie wyjaśnienie właściciel a właściwie wnuk właściciela otrzymał w spadku garaż a w nim kupa śmieci. Próbował go oczyścić i wtedy w rogu trafił na znalezisko w postaci 2,5 m połamanego zegara. Zegar był naprawdę w kawałkach osobno skrzynia osobno nogi które nie zostały odłączone tylko wyłamane wręcz brakujące drzwiczki inspekcyjne płyta dolnej skrzyni połamana że nie dało nic się z niej zrobić brak korony łańcuchów wahadła gongu jednym słowem tragedia. Jedyne co przykuwało uwagę i było nieskazitelne wręcz to tarcza która była wręcz zjawiskowo piękna ale nie posiadała sygnatury. Po dokopaniu się do zegara okazało się że mechanizmem ten jest Gustav Becker. Dalsze poszukiwania ujawniły patyk wraz z soczewką Ale dość nietypowy patyk a na pewno nie pasujący do stojącego zegara. Jeszcze chwilę później odnalazłem do niego koronę ale całkowicie połamaną mimo wszystko spróbowałem dać jej szansę. Zegar nie wiadomo jakiego koloru gdyż przykryty odchodami generalnie obraz nędzy i rozpaczy wyglądał na czarny. 

Wziąłem go na warsztat. Skrzynie udało mi się doprowadzić do stanu jako takiego wymaga jeszcze wiele pracy ale na szczęście jakimś wielkim problemem to teraz nie jest. Reasumując skleiłem dorobiłem brakujące elementy została płyta skrzyni na dole i tak naprawdę wszystko. Na jednym ze zdjęć widać w jakim stanie była reszta zegara korona pokazuje chociaż i tak była już po oczyszczeniu. To jest moja piwnica wiec sorry za bałagan.

Mechanizm rozłożyłem wytrawiłem oczyściłem nasmarowałem i prezentuje się tak

No i tutaj pojawiły się pierwsze schody łańcuchy kupiłem bo wewnątrz skrzyni znalazłem kilka ogniw dosłownie kilkanaście dzięki którym dobrałem łańcuch i uruchomiłem zegar. Zegar wypianowałem koronę doprowadziłem do stanu używalności i prezentuje się następująco. Brakuje oczywiście jeszcze gongu i wag. Ale w związku z tym mam inne pytanie ponieważ po rozmowie ze specjalistą uzyskałem informację że prawdopodobnie jest to zegar linkowy który został przerobiony na łańcuchowy o czym wskazywać może kotwica a także żerdź i transporterek
      Płyta ma 4 mm grubości i wymiary z grubsza 20 na 20 cm. Tarcza ma 27 cm
    • Przez Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • Przez koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• Przez Siewca
      Dzień Dobry,

Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii

Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
      Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
      Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44

Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
      Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?

Pozdrawiam
    • Przez obw
      Rozerwała mi się szlufka w skórzanym pasku: pierwsza od sprzączki, która dodatkowo jakby podklejona od spodu paska. Kto to może i czy w ogóle naprawić?
      Nowy pasek kosztuje 249 zł, zamiennik z Ali ok 180.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.