Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bolin87

Glycine combat 6 classic moonphase

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jest to moj pierwszy post na forum chociaz obserwuje forum juz od jakiegos czasu:p

Pytanie odnosnie zegarka Glycine combat 6 classic moonphase na massdrop.com jest w tym momencie za 380 dolarow. Co o nim sadzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja kiedyś bardzo poważnie o nim myślałem, ale jednak się nie zdecydowałem... Nie widać tego zegarka na forum zbyt często, co w mojej ocenie jest jakąś wskazówką dotyczącą tego, czy ten model wart jest zainteresowania, czy też nie... Faktem jest, że to chyba jeden z najtańszych mechanicznych zegarków "swiss made" ze wskazaniem faz księżyc. Może inni Koledzy będą w stanie więcej o tym modelu napisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie taki duzy spadek ceny zegarka. wedlug producenta 1100 dolarow a teraz za 380.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Akurat z tego, że na MD jest taka cena na ten zegarek, zbyt daleko idących wniosków bym nie wyciągał... Kiedyś widziałem na naszym forum ten zegarek u jednego z Kolegów. Może więc w temacie wypowie się ktoś, kto miał z tym zegarkiem do czynienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie taki duzy spadek ceny zegarka. wedlug producenta 1100 dolarow a teraz za 380.

Prawda jest taka, Glycine należy obecnie do Invicty i to jest powód, że ceny spadły.

Jeszcze 2,3 lata temy nurka poniżej 700 Euro można było ze świecą szukać, teraz na bazarze u nas poniżej 2 tysi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ok. A co z tym konkretnym modelem, o który Kolega pyta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysalem ze jakas okazje zlapalem , ale widocznie to jest normalna cena tych zegarkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. A co z tym konkretnym modelem, o który Kolega pyta?

To samo, generalnie opuścili ceny, ostatnio Airman był za 2200 na bazarku a to ich flagowy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Cena, w mojej osobistej ocenie, jest bardzo atrakcyjna. Nawet zakładając cło i Vat, to wychodzi to znacznie taniej niż w ramach oficjalnej polskiej dystrybucji. Pytanie dotyczy raczej tego, czy sam zegarek jest na tyle fajny, dobrze wykonany, niezawodny itp., że warto się nim zainteresować...

To samo, generalnie opuścili ceny, ostatnio Airman był za 2200 na bazarku a to ich flagowy model.

Jaki Airman był za 2200 na naszym bazarku, bo chyba raczej nie taki na ETA 2893-2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem GL0113, ale sprzedałem niestety szybko, czego żałuję. Zegarek w tym kolorze moim zdaniem bardzo ładny, doskonale leży na nadgarstku, a dodatkowo rozmiar uniwersalny. 

Wykonanie to standard Glycine, naprawdę niezły poziom jak na ten przedział cenowy. 

Niestety nie zdążyłem się załapać na GL0113 :( bo chętnie bym go znowu przytulił. Inne wersje kolorystycznie mi się nie podobają.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena, w mojej osobistej ocenie, jest bardzo atrakcyjna. Nawet zakładając cło i Vat, to wychodzi to znacznie taniej niż w ramach oficjalnej polskiej dystrybucji. Pytanie dotyczy raczej tego, czy sam zegarek jest na tyle fajny, dobrze wykonany, niezawodny itp., że warto się nim zainteresować...

Jaki Airman był za 2200 na naszym bazarku, bo chyba raczej nie taki na ETA 2893-2?

Był standardowy http://glycine-watch.ch/collection/airman/watches/item/view/show/nr/gl0063/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i jestem z niego zadowolony.

A kolor, to rzecz gustu, mnie akurat taki ciemny granat pasuje.

post-57470-0-22248100-1518544052_thumb.jpg

post-57470-0-69168400-1518544097_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie przypuszczałem... 

A co to zmienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A co to zmienia?

Kompletnie nic... Po prostu upewniłem się, że w tej cenie nie było na naszym bazarku Airmana na werku 2893-2  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nic... Po prostu upewniłem się, że w tej cenie nie było na naszym bazarku Airmana na werku 2893-2  :)

Ani flagowego modelu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.