Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pszemo78

Mam prośbę o opinię Zegarek Skagen 233XLTTN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam zegarka do około 600-700zł max. Spodobały mi się zegarki Skagen - przykładowy model

Skagen 233XLTTN.  

Głównie zależy mi na prostym klasycznym wyglądzie, bransolecie, ciemnej tarczy. Dzięki lekturze Waszego forum zrezygnowałem już z czarnej koperty. Podobają mi się koperty z tytanu ale nie wiem czy w tej cenie to będzie prawdziwy tytan. Przyznam szczerze, że wolałbym jakąś mniej popularną a zarazem dobrą markę, dlatego pomyślałem o Skagenie. Pomoże ktoś - coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał skagena, jak czytasz forum to wiesz co jest polecane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał skagena, jak czytasz forum to wiesz co jest polecane.

No właśnie są różne opinie i nie są one najgorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skageny nie mają szafirowego szkiełka. Może lepiej zobacz Bering.

Pzdr.

np. 

14440-227.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja dysponując takim budżetem szukałbym jednak czegoś od SEIKO/CITIZENA/ORIENTA. To sprawdzone merki, oferujące bardzo dobry stosunek jakość/cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za linka, rzeczywiście w tym budżecie można coś wybrać ciekawego, tylko przeważnie są to tzw. eco-drive i w związku z tym mam pytanie jakie są wady i zalety tego rozwiązania - dodam, że nie będzie to zegarek na co dzień.

Skageny nie mają szafirowego szkiełka. Może lepiej zobacz Bering.

Pzdr.

np. 

Dziękuję za cenną uwagę i za radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy eco-drive musisz pamiętać, żeby przynajmniej raz na pół roku wystawić go na parapet żeby naładował akumulator światłem. Sądzę, że to żadna niedogodność, bo chyba jednak częściej będzie ma Twoim nadgarstku. Poza tym plusy to dokładność wskazań i brak obsługi jak to w kwarcu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Eco-drive to sprawdzony i ceniony mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem żonie kilka lat temu Skagena. Ja wtedy nic o zegarkach nie wiedziałem, jej się podobał... Poszło... Po kilku miesiącach zegarek nie wygląda już tak ładnie właśnie głównie z powodu porysowanego szkła. Szczególnie że kupiłem model z lekko wystającym szkłem. Polecam uwagę i głębokie zastanowienie przy zakupie. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plus: ładne wzornictwo, dobre wykonanie, dożywotnia gwarancja na mechanizm ( warto zapytać, czy to utrzymali)

Na minus: mógłby być tańszy, w cenie ok. 700 złotych można już znaleźć ciekawą alternatywę. Szkła mineralnego nie ma co się bać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plus: ładne wzornictwo, dobre wykonanie, dożywotnia gwarancja na mechanizm ( warto zapytać, czy to utrzymali)

Na minus: mógłby być tańszy, w cenie ok. 700 złotych można już znaleźć ciekawą alternatywę. Szkła mineralnego nie ma co się bać. 

Dziękuję za informację, jeżeli chodzi o gwarancję to w Polsce jest teraz na dwa lata. Po tych wszystkich informacjach i lekturze forum to rzeczywiście teraz jednak bardziej skłaniam się do zakupu Citizena eco-drive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.